• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Sarıbay: Diktatörlük bitecek ve bunlar yargılanacak!

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Örgütü Dün TBMM’de Fatma Kaplan Hürriyet’e yönelik saldırı girişimine yönelik basın açıklaması gerçekleştirdi.
Sarıbay: Diktatörlük bitecek ve bunlar yargılanacak!

İl binası önünde İl Başkanı Cengiz Sarıbay öncülüğünde açıklama yapan CHP’liler vekiline sahip çıktı CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in mecliste saldırıya uğramasının ardından dünden itibaren tepkilerini dile getiren CHP örgütleri bugün parti binasında açıklama yapmak için toplandı. Birçok ilçeden katılımın olduğu basın açıklaması için toplanan yaklaşık 150 kişi parti binası önünde Hürriyet’e açıklamalarıyla destek oldu. 

SORUNLAR BİTECEK

Ekonominin hali içler acısı. Buna karşın “komşularla sıfır sorun” diye çıkılan yolda tüm komşularıyla bir şekilde kavgalı hale düşmüş iktidar partisi “çare” diye “Başkanlık” sistemini dayatıyor. Bunun için jet hızıyla Anayasa değişikliği yapmaya çalışıyor. Anayasa değişirse ne olacak? Ülkemizin yaşadığı sorunlar bitecek mi? Terör belasından mı kurtulacağız? Eğitim, ekonomi ve dış ilişkilerdeki kriz mi sona erecek. Tabi ki hayır! Bunun çare olmadığını AKP kadroları da biliyor ama “çaresizce” yukarıdan gelen emri uygulamak ve Meclis’i fonksiyonsuz bırakacak bu değişikliği Meclis’ten bir an önce eksiksiz geçirmek için yasa, etik ve onur değerlerinden yoksun tüm yöntemler kullanılıyor. 

MAKAM SARHOŞLUĞU

Demokrasinin temeli, “gizli oy ilkesi” açık açık ihlal ediliyor. Halk için Anayasa yaptıklarını söyleyen o Anayasa değişikliği ile ilgili görüşmeleri halktan kaçırmaya çalışıyor. Kapalı oylamada “açık açık oyunlar” oynanıyor. Anayasaya aykırı olmasına rağmen kabinlere girmeden kullandıkları oyları göstererek gizli oylamayı ihlal eden AKP’lilere, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katılması ve “Suç işliyorsun” diyen CHP’lilere, “Hadi lan! Suç işliyorum sana mı sorucam” diye yanıt vermesi bizlere gösteriyor ki; kırmızı plaka ile gelen makam sarhoşluğu, dokunulmazlığın verdiği hadsizlik ve güç zehirlenmesine uğramış iktidar zorbalıkla bu işi çözmeye çalışacak.

 DOĞRU VE YERİNDE BİR TAVIR 

Bu ihlal ve zorbalığa elbette sessiz kalınamazdı. TBMM’de bizleri temsil eden milletvekillerimiz, siyaset ve ülke tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu durumu cep telefonlarıyla kaydedip, halka gerçekleri göstermeliydiler. Ki öyle de yaptılar. Doğru ve yerinde bir tavırdı. Oto sansürün sınırsızca uygulandığı basına baskının had safhaya ulaştığı şu günlerde doğal olarak arkadaşlarımız sosyal medyanın gücünü kullanıp, bizlere gerçekleri göstermeye çalışıyorlar. Suçüstü yapılmış herkes gibi bu durum karşısında AKP’liler telaşlı.

 KABUL EDİLEMEZ

 Dün, Meclis Genel Kurulu’nda, Anayasa değişiklik teklifinin birinci tur görüşmelerinde 3. madde için gizli oylama yapılırken AKP'li Meclis İdare Amiri Ahmet Gündoğdu ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gizli oylama ihlallerini cep telefonu ile çekmeye çalışan Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Fatma Kaplan Hürriyet'i darp etti, cep telefonunu da gasp etti.Her fırsatta “birlik ve beraberlik” diyenlerin yaptıkları yanlışları göstermeye ve anlatmaya çalışanlara bu tahammülsüzlüğü kabul edilemez. 

GEÇMİŞ OLSUN DİLİYORUM

Kadınla ilgili görüşlerini biliyor olsak da, eşitlik, özgürlük ifadelerinin kendilerinde yer bulmadığını bilsek de bu davranışları affedilir gibi değildir. Meclis’te bir kadın milletvekiline saldırabilecek kadar gözü dönmüş olanları şiddetle kınıyorum. AKP yönetimi ve Meclis, bu isimlerle ilgili gereğini yapmalıdır. Bu vesileyle Değerli milletvekilimiz, sevgili kardeşim Fatma Kaplan Hürriyet’e geçmiş olsun diyor, gece gündüz Anayasa değişikliğine karşı mücadele eden tüm milletvekillerimizi alınlarından öpüyorum. 

CHP SUSARSA

 Herkes bilsin ki, Cumhuriyet Halk Partililer olarak en yeni üyesinden Genel Başkanına kadar yapılan bu yanlışa dur demek için bizler, elimizden gelen her şeyi yapacağız. AKP’liler ne yaparsa yapsın, CHP’liler olarak biz Türkiye’yi karanlığa sürükleyecek bu tek adam rejimine, çocuklarımızın geleceği için, halkımız için “hayır” demeye devam edeceğiz.

YARGILANACAKLAR

Sarıbay basın mensuplarının sorusu üzerine ise AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın açıklamalarını değerlendirerek şunları kaydetti: “Ceyhan vandal derken aynaya baktı sanırım. Grup başkanvekili mecliste çıkacak, kavgada araya girmesi gereken idare amirinin bir bayanın üstüne saldırmak telefonunu zorla almak suretiyle yaptığı şiddet vandallıktır . Bunlar güç zehirlenmesine uğrayan insanlar bu diktatörlük bitecek ve bunlar yargılanacak. Açık oy kullanan herkes anayasayı ihmal etmekte ve bunlar sorulacak. Zamanında Kenan Evren de söyledi. O devir bitince yargılandı. Bunların hepsinin ileride hesabı sorulacak. Tarihe imza atma, bir durumu tescil etme girişimlerini tasvip ediyorum. Esas Vandal AKP’liler. Vandallığı yapanlar kendileri. Milletvekilimizin yaptığında da hiçbir şekilde etik dışı bir şey duymadım. Son derece terbiyeli hanımefendi milletvekilimiz ama kıskandıkları için çamur atıyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim