• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 20°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 25°C Rize
  • BIST: 9890.74 1.79
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Sare Davutoğlu Kültür Defilesine Katıldı

Konya’da yardıma muhtaç çocuklar yararına, İngiltere’de yaşayan Türk modacı Zeynep Kartal’ın hazırladığı Anadolu Selçuklu Kültür Defilesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun katılımıy...
Sare Davutoğlu Kültür Defilesine Katıldı

Konya’da yardıma muhtaç çocuklar yararına, İngiltere’de yaşayan Türk modacı Zeynep Kartal’ın hazırladığı Anadolu Selçuklu Kültür Defilesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Konya Valisi Muammer Erol’un himayesinde, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen defileye, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çalık, Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru ve davetliler katıldı.

Sunuculuğunu oyuncu ve manken İpek Tanrıyar’ın yaptığı defilede konuşan modacı Zeynep Kartal, “Selçuklu ruhundan esinlenerek hazırladığım koleksiyonumda Selçukluların asaleti, gücü, adaleti, barışı sembolize eden beyaz, o dönemdeki ak rengini baz aldım. İngiltere’de kırmızı halı ünlülerinin tasarımcısı olarak tanındığımdan Selçuklu’nun gücünü, asaletini, zengin mirasını, geçmişin karakterini bugünün yıldızlarına uyarladım. Bir medeniyet köprüsü bağı oluşturmak istedim. Bu esin kaynağımı Konya’dan sonra Londra, Paris, New York ve dünyada tanıtacağım koleksiyonlarıma da taşıyacağım” dedi.

“DEFİLE GELİRİNİN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE HARCANACAK OLMASI SEVİNDİRİCİ”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ise, “Konya bir başkent olmasının yanında, yine başkent olma vasfını sürdüren bir şehir ve artık biz Konya’nın sadece tarımıyla, sanayisiyle, kültürel zenginlikleri, tarihi zenginlikleriyle değil aynı zamanda sanatla, tasarımla da anılmasını istiyoruz. Onun için de bugün de bunun için son derece anlamlı. Bu defileyi geleneksel estetik anlayışımızın tüm dünyaya tanıtılması için güzel bir örnek olarak görüyorum. Ayrıca defile gelirinin çocuklarımızın eğitimi için harcanacak olması da sevindirici bir durum. Biz estetik, fonksiyonellik ve zarafet uyumu üretebilmiş bir medeniyetin mirasçılarıyız. Tarih boyunca bu uyumu kilimlerden halılara, Yörük çadırlarından saraylarımıza kadar bütün mekanlarımıza taşıdık. Bizim estetik anlayışımız hiçbir dönemde sadece seçkin mekanlarda ve ortamlarla sınırlı kalmadı. Ruh dünyamız, köy evlerimizin döşemesinde de hayat buldu, çeyiz sandıklarımızdaki işlemelerin ve dantellerin uçlarında da. Ben Zeynep hanımın nezdinde kültürümüze sahip çıkan ve eser verdiği alanlarda insanlarımıza yeni ufuklar açan bütün sanatçılarımıza huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

“MEDENİYETLER KADİM OLANA BAĞLI OLARAK HAYATTA KALABİLİR”

Sare Davutoğlu, modanın zihniyetleri değil, zihniyetlerin modayı yönlendirmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bunun en önemli göstergesi olan bu çalışmalar şüphesiz ki bir çıkış noktasıdır. Aidiyetimizi, kültürümüzü, sahip olduğumuz geleneksel değerlerimizi hatırlatacak her çalışma, her eser bizim için son derece kıymetli. Medeniyetler, zamana ve zamanın şartlarına değil kadim olana bağlı kalarak hayatta kalabilir. Yüzyılların eseri olan Selçuklu Medeniyeti’ni bize hatırlattığı, bu güzel kültürü tekrar yorumladığı, bu yorumuyla kendisi dünyaya tanıttığı, berrak ve sofistike bir çizgide tasarladığı eserler için Sayın Zeynep Kartal’ı gönülden kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından moda tasarımcısı Zeynep Kartal’ın hazırladığı defileyi Türk ve İngiliz modeller Selçuklu kıyafetlerinden esinlenen tasarımları izleyenlerin beğenisine sudu. Defilenin sonunda İngiliz şarkıcı Carolynne Poole yeni albümünde yer alan şarkılarını ilk kez Konya’da seslendirdi. Program, defilede emeği geçenlere plaket verilmesiyle son buldu. Defile çıkışında Sare Davutoğlu ve Zeynep Kartal, defilede boy gösteren modellerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim