• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 22°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Sandık Görevlileriyle Buluştu

AK Parti mitingi için Gaziantep’e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, mitingden sonra seçim günü Gaziantep’te görev alacak sandık görevlileriyle buluştu. Bir otelde Gaziantep’te görev alacak sandık görevl...
Sandık Görevlileriyle Buluştu

AK Parti mitingi için Gaziantep’e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, mitingden sonra seçim günü Gaziantep’te görev alacak sandık görevlileriyle buluştu.

Bir otelde Gaziantep’te görev alacak sandık görevlileriyle bir araya gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Diyarbakır’da yaşanan olayın çok acı olduğunu belirtti. AK Parti seçim sandığı eğitimine katılan sandık görevlilerine video konferans sistemiyle seslenen Davutoğlu,"Sandık müşahitlerimiz, sandık kurul üyelerimiz, bina ve kat sorumlularımızla takriben 800 bin kişinin görev alacağı pazar günkü seçimler öncesinde hep beraber bir değerlendirme toplantısında bir aradayız. Ben öncelikle Rabbime hamd ediyorum. Böyle bir ekibin, kadronun başında bulunmak, onlarla böyle bir kutlu yürüyüş içinde, böylesine geniş aile ortamında buluşmak olabilecek en büyük onur. Çok acılı süreçler yaşadık. Öyle dönemler oldu ki tek parti gibi açık sistemin olmadığı, şeffaf seçimlerin olmadığı, oyların açık yapılıp, sayımın kapalı yapıldığı 1946 seçimini yaşadık. 1960’ı yaşadık, milli irade ile iş başına gelen iktidarın başbakanının iktidardan edilme yanında idam sehpasına götürüldü. 1980’i yaşadık, yine milli irade ile oluşan TBMM’nin kapısına kilit vuruldu. 28 Şubat’ı yaşadık, milli iradeyle hükümet görevini almış rahmetli Necmettin Erbakan Hocamız ve hükümetinin bir baskıyla bir şekilde milli iradeyi sorgulayan, hesaba çeken bir tutumla milli iradenin verdiği görevden uzaklaştırılma sürecini yaşadık. Her aşamada büyük acılar yaşanıyor ama bu acıların hepsinden bizi çıkaran, bu acılar karşısında, bu zorluklar karşısında nihai olarak hepimizde güven uyandıran en temel unsur sandık oldu. Sandık güvenliyse şeffafsa sandığa sahip çıkacak kararlı bir kadro varsa, bütün yanlışlıklar düzeltilecektir. Bugün bizim en büyük teminatımız sandıksa sandığın da en büyük teminatı 800 bin görevlisiyle o sandıkları korumaya azimli, kararlı AK Parti kadrolarıdır. Sizlerin nöbetlerinizde başarılı olmanızı diliyorum" diye konuştu.

“BUGÜN DİYARBAKIR’DA ÇOK ACI BİR OLAY YAŞANDI”

Bugün Diyarbakır’da çok acı bir olay yaşandığını ifade eden Davutoğlu, ”Bu olay dahi gösteriyor ki Türkiye’de seçimin suhuletle yapılmasının önüne engel çıkarmak isteyen çevreler var. Ya da işte neticede bakacağız, gerçekten bir kaza mı saldırı mı olduğu detaylı olarak araştırılıp, mutlaka eğer bir saldırıysa sorumluları bulunacak" dedi.

AK Parti iktidarlarında hiçbir gerilim yaşanmadığını belirten Davutoğlu, ”Seçimlere hep barış ortamı içinde gittik. Barış ortamı içinde oylarımızı kullandık. Bu seçim döneminde partimize yönelik birçok saldırı gerçekleşti. Biz bunları basiretle, soğukkanlılıkla karşıladık. Bugün Diyarbakır’da olan olay üzerinden herhangi bir istismarın yapılmaması önemlidir. Benzer olaylar ile partimizin üyelerinin tahrik edilmesi karşısında da hepinizi soğukkanlılığa davet ediyorum. Basiretli şekilde ama kesinlikle hiçbir şeyden çekinmeden pazar günü sandık başlarınıza belki de hayatlarınızın en onurlu görevlerinden birini, gelecek nesillere, torunlarınıza anlatacağınız güzel bir hikayeyle destanla ülkemizin kaderinin yazıldığı 2015’in 7 Haziran’ında o görevin başındaydım diye aktaracağınız çok asli bir görev yürüteceksiniz. Bu görev esnasında herhangi bir usulsüzlük olmaması, herhangi bir şekilde seçimin şeffaflığına, güvenilirliğine zarar gelmemesi için azami özen gösteriniz. İstenilmeyen bir durum olduğunda genel merkezi, il ve ilçe teşkilatınızı haberdar ediniz. Sakın ola ki sandık kapandı diyerek sandık başından ayrılmayınız. Aksine esas hasat dönemi o anda başlıyor. Allah’ın izniyle milletin de iradesiyle 7 Haziran’da şeffaf, dürüst, herkesin onaylayacağı güzel bir netice alacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim