• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 5°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 3°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2241.171 -0.14
  • Dolar: 32.3237 0.04
  • Euro: 35.1719 -0.08

PKK'ya ağır darbe!

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin ülkenin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi, 22 Temmuz'dan bu yana bin 461 PKK'lı etkisiz hale getirildi.
PKK'ya ağır darbe!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyonda 17 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

KCK'nın temmuzda "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların  hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik  yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu  bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen  eylemlerine devam ediyor. 
 
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 88 gündeki (7 Temmuz-2  Ekim) terör saldırılarında 140 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit  oldu, biri İran uyruklu 36 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 457 kişi  yaralandı. 
 
Çoğunluğu tırlardan oluşan 273 araç teröristlerce ateşe verildi. Bu  süreçte yurt içindeki çatışmalarda çoğunluğu PKK'lı 201 terörist etkisiz hale  getirildi, 27'si yaralı 119 terörist yakalandı. 
 
Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör  örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen  operasyonlarda 2 bin 749 kişi gözaltına alındı, bunlardan 760'ı tutuklandı. 
 
TSK'nın hava operasyonları 
 
Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik  yurt içi ve dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda, bin 461 terörist etkisiz  hale getirildi. 
 
Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top  atışlarıyla terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi. 
 
 
Son 24 saatte yaşananlar 
 
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde saat 07.00'den itibaren ikinci bir  duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı, polis  araçlarından yapılan anonslarla vatandaşlara duyuruldu. Sokağa çıkma yasağının  ardından terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan helikopter ve tank destekli  operasyonda 17 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 
 
Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 3 hafta önce terör örgütü PKK mensuplarının  saldırısında yaralanan özel harekatçı polis memuru Yunus Emre Akbaş, Ankara'da  tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesinde şehit oldu. 
 
Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle 4 gündür  Diyarbakır'dan Batman ve Siirt'in Kurtalan ilçesine gerçekleştirilemeyen tren  seferleri, önlemlerin alınmasın ardından tekrar başladı. Ankara-Kurtalan seferini  yapan Güney Kurtalan Ekspresi, Diyarbakır Garı'nda verdiği kısa molanın ardından  yoluna devam etti. 
 
Tunceli'de, merkez ilçe Çiçekli Yayalar Mahallesi'nde bölücü terör  örgütü üyelerine yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Tunceli Cumhuriyet  Başsavcılığınca ifadeleri alınan şüpheliler, "terör örgütüne üye olmak" suçundan  sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince tutuklandı. 
 
Van'da, sözde "öz yönetim" kararı ilan ettiği gerekçesiyle hakkında  yakalama kararı çıkarılan sözde İpekyolu Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Batu, Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu yakalandı. Emniyetteki  işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Batu, savcılıktaki sorgusunun ardından  çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 
 
Kars'ın Kağızman ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve  yataklık yaptığı iddiasıyla bir köy muhtarı tutuklandı. 
 
Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya  yönelik düzenlenen operasyonda bir kadın teröristin silahı ve mühimmatı ile ölü  olarak ele geçirildiğini söyledi. Bir askerin şehit olduğu çatışmada, 4 asker ve  1 geçici köy korucusunun yaralandığı belirtildi. 
 
Van'ın Özalp ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik  operasyonda 1 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Operasyon sırasında  kolluk kuvvetlerine görevlerini yaptırmamak ve teröristlere canlı kalkan olmak  için direnen gruptan, aralarında Özalp Belediye Başkanı H.B'nin de bulunduğu bazı  kişiler gözaltına alındı. 
 
İstanbul'da terör örgütü operasyonu 
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,  aralarında Sultangazi, Bağcılar, Başakşehir ve Esenyurt'un da olduğu 28 ilçede 67  adrese özel harekat polisleri ve helikopter desteğiyle eş zamanlı operasyon  düzenledi. 
 
Operasyonda 44 kişi gözaltına alınırken, 3 tabanca, çok sayıda mermi,  örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan  44 kişi arasında HDP'nin Beşiktaş, Şişli, Eyüp ve Beylikdüzü ilçe başkanları da  bulunuyor. 
 
Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik  yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonun ardından mahkemeye çıkarılan 4  şüpheliden 2'si tutuklandı. 
 
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına ait 8  sığınakta 12 Kalaşnikof, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve çok sayıda  mühimmat ele geçirildi. 
 
Hakkari Yüksekova'da güvenlik güçlerine saldırı düzenleyen 2 terörist  etkisiz hale getirildi. 
 
Muş'ta yol çapım çalışmasında kullanılan 3 iş makinesi, terör örgütü  PKK mensupları tarafından yakıldı. 
 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce yola döşenen el yapımı  patlayıcı, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Saldırıda, araçta  hasar meydana geldi. 
 
Iğdır'da, bölücü terör örgütüne karşı Ağrı Dağı'nın Leçelik mevkisinde  düzenlenen operasyonda, teröristlerin kullandığı sığınaklar imha edildi,  patlayıcı düzenekler ele geçirildi. Operasyonda, 12 Ağustos'ta teröristlerce  gasbedilen arazi tipi araç bulundu. 
 
Kars'ta, bölücü terör örgütüne karşı yürütülen askeri operasyonlar  nedeniyle Kağızman ve Sarıkamış ilçelerindeki bazı bölgeler Bakanlar Kurulunca  "geçici askeri güvenlik bölgesi" ilan edildi. 
 
Bitlis'te, Güroymak Kaymakamı Eligül'ün zırhlı makam aracının altına  yerleştirilen 2 el yapımı patlayıcı, koruma polislerince fark edildi.  Patlayıcılar, ekipler tarafından imha edildi. 
 
TSK'nın Gara operasyonu 
 
Bu arada, Türk Hava Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyindeki Gara  bölgesine 25 Eylül'de düzenlenen hava taarruzunun görüntüleri ortaya çıktı. 
 
Operasyonda 35 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken,  görüntülerde de sığınak, barınak ve malzeme depolarının başarıyla yok edilmesi  yer aldı. 
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim