• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 14°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Otomotivciler sitesi kuruluyor

KOCAELİ Ticaret Odası öncülüğünde şubat ayında kuruluşunu gerçekleştirdiği Kocaeli Otomotiv A. Ş., Otomotiv Organize Ticaret Bölgesi için yer arayışlarına başladı.
Otomotivciler sitesi kuruluyor

KOTO öncülüğünde kurulan Kocaeli Otomotiv A. Ş., Otomotiv Organize Ticaret Bölgesi kurmak için Kartepe İzmit ve Başiskele’de yer aramaya başladı. Şirketin yönetim kurulu başkanı Özdağ, Ticaret Bölgesi ile yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını belirtti

 

 KOCAELİ Ticaret Odası öncülüğünde şubat ayında kuruluşunu gerçekleştirdiği Kocaeli Otomotiv A. Ş., Otomotiv Organize Ticaret Bölgesi için yer arayışlarına başladı. Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu tarafından yapılan ve Kocaeli Ticaret Odası’nın destekleyerek kurduğu Otomotiv A. Ş.’nin yönetim kurulu başkanlığını yapan KOTO Başkanı Murat Özdağ, Türkiye’de bir ilk olacak projeleri için öncelikle Kartepe, Başiskele ve İzmit’te yer arayışlarını sürdürdüklerini belirtti. KOTO’nun Organize Ticaret Bölgeleri Projeleri kapsamında ilk kez Türkiye’de oluşturulacak olan Otomotiv Organize Ticaret Bölgesi’nin aynı zamanda bir yaşam alanı olarak planladıklarını kaydetti.

 

13 ŞİRKET BİR ARADA

Kocaeli’de bulunan otomotiv şirketlerinin 13’ünün içinde bulunduğu Otomotiv A. Ş.’nin yönetim kurulu başkanlığına KOTO Başkanı Murat Özdağ getirildi. Şirketin içinde Fiat, Opel, Seat, Sanyong, Mazda, Honda, Hyundai, Citroen, Peugeot, Toyota, Renault, Scoda, Dacia otomotiv şirketleri yer alıyor. Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Atalay Kaya’nın öncülüğünde yapılan proje KOTO tarafından şubat ayında resmiyete döküldü. Kocaeli Otomotiv A. Ş. kurulduktan sonra Otomotiv Organize Ticaret Bölgesi için çalışmalar başlatıldı. Yer arayışı noktasında bölgenin nerede olacağı noktasında 3 ilçe üzerinde çalışma yapıldı. Şirketin önceliği Kartepe’de bir yer bulunması. Ancak Kartepe’de yer bulunmaması halinde Başiskele ve İzmit’te çalışma devam edecek.

 

OTOMOTİVCİLER TAŞINACAK

Süreç ile ilgili bilgi veren Otomotiv A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan KOTO Başkanı Murat Özdağ, 13 şirketin malzeme tedarik sisteminin ortaklaşa kurgulanması ve buna bağlı olarak hizmet maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla Kocaeli Otomotiv AŞ.’yi kurduğunu belirtti. Yer arayışlarını sürdürdüklerini belirten Özdağ, “Yeri bulduğumuzda buraya sıfır araç satan bayiler bu alana taşınacak. Kocaeli Ticaret Odası olarak biz zaten Organize Ticaret Bölgeleri oluşması için çalışma yapıyorduk. Bu yapacağımız çalışmada ilk olacak. Otomotiv Organize Ticaret Bölgesi’ni kurarsak bu örnek olacak ve yeni alanların oluşması için devletin destek vermesinde önemli bir adım atılmış olacak” dedi.

 

YENİ BİR YAŞAM ALANI

Bu çalışmada amaçlarının tüm otomotivcileri bir araya getirerek maliyetleri düşürmek olduğunu ifade eden Özdağ, aynı zamanda yeni bir yaşam alanı da kuracaklarını kaydetti. Otomotiv Organize Ticaret Bölgesi’nin içinde sosyal yaşam alanları dışında, test alanı, ortak malzeme tedarik alanı olacağını ifade eden Özdağ, “Vatandaşlar bu bölgeye geldiğinde tüm markaları bir arada bulma imkanına kavuşacak. Ayrıca biz burada bir otomotiv müzesi de kuracağız. Kendi elemanlarımızın da yetişeceği bir lise olacak. Sadece ticaretin olmadığı bir bölgenin oluşması kentte yeni yaşam alanı da oluşturacak” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim