• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 13°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

LYS Sınav tarih ve saatleri

Kocaeli'de yapılacak olan 2016 Lisans Yerleştirme Sınavları ile ilgili ÖSYM Kocaeli Sınav Komisyonunun almış olduğu kararlar ile 2016-LYS sınav, tarih ve saatleri belirlendi.
LYS Sınav tarih ve saatleri

Kocaeli bölgesi'nde yapılacak olan 2016 LYS sınavları ile ilgili tarih ve saatler belirlendi. Buna göre; 

LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı : 18 Haziran 2016 Cumartesi sabah saat 10:00’da başlayıp 135 dakika süre ile tek oturumda gerçekleşecektir.

LYS-1 Matematik Sınavı : 19 Haziran 2016 Pazar sabah saat 10:00’da başlayıp 135 dakika süre ile tek oturumda gerçekleşecektir.

LYS-2 Fen Bilimleri Sınavı : 25 Haziran 2016 Cumartesi sabah saat 10:00’da başlayıp 135 dakika süre ile tek oturumda gerçekleşecektir.

LYS-5 Yabancı Dil Sınavı : 25 Haziran 2016 Cumartesi öğleden sonra saat 14:30’da başlayıp 120 dakika süre ile tek oturumda gerçekleşecektir.

LYS-3 Edebiyat – Coğrafya Sınavı : 26 Haziran 2016 Pazar sabah saat 10:00’da başlayıp 120 dakika süre ile tek oturumda gerçekleşecektir.

basliksiz-4-007.jpg

basliksiz-5-002.jpg

* Bu süreler dışında aday sınav evrakını teslim ederek sınavdan ayrılabilir. Sınav salonundan ayrılan bir aday her ne sebeple olursa olsun tekrar sınav salonuna alınmaz. İki testin arasında, bir testin soru kitapçıklarının toplanması ve sonraki testin soru kitapçıklarının dağıtılması dışında ara verilmez. Bu toplama ve dağıtma işlemi sırasında adaylara kısa süre için bile olsa salondan dışarı çıkmaları ve tekrar sınav salonuna girmeleri kesinlikle yasaktır.

1) 2016 LYS sınavlarında Kocaeli il genelinde yaklaşık 8220 kişi görev alacaktır.

2) Adaylar sınavın yapılacağı binaya, sadece aday şifreleri ile internetten kendilerinin edinecekleri Sınav Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaportu ile alınacaklardır. Nüfus cüzdanında adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.

3) Sınava giren adaylardan ilgili sınava ait Sınav Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanı/süresi geçerli pasaportu yanında olmayan adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacaktır. Sadece, askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi Nüfus Cüzdanı/Pasaport yerine kimlik belgesi olarak kabul edilecektir.

4) Sınav Giriş Belgesi yanlarında olmayan adaylar ilgili belgelerini sınav günlerinde Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi ÖSYM Bürosundan ve Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlık Binasından alabileceklerdir.

5) Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üzerleri emniyet görevlileri tarafından elle ve/veya detektörle aranacak;

. Çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb.cihazlarla, kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, anahtarlık, metal para gibi metal içerikli eşyalarla(basit başörtü iğnesi ince metal tokalı kemer hariç); her türlü elektronik /mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç) banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla, Cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinası vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla,

. Her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla,

. Kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete, vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinası vb. araçlarla,

. Yiyecek, içecek (su hariç) vb. gıda maddeleriyle, sınav binalarına girmelerine kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında veya sınavdan sonra bu araç gereç ve eşyaları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

6) Sınavda kullanılmak üzere iki adet kurşun kalem, bir adet silgi, bir adet kalemtıraş ve üç peçete ÖSYM tarafından her bir aday için temin edilecektir. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebileceklerdir.

7) Adayların sınav salonundan çıkmalarının yasak olduğu süreler her LYS için ayrı ayrı belirtilmiştir. Bu süreler dışında sınavını tamamlayan adaylar soru kitapçığı ve cevap kâğıdını salon görevlilerine eksiksiz teslim ederek sınav salonundan ayrılabilecektir. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun ayrılan bir aday tekrar sınav salonuna alınmayacaktır.

8) Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.

9) Sınavın yapıldığı her salona en az bir adet duvar saati ÖSYM tarafından temin edilecektir.

10) Sınav başladıktan sonra adaylar tuvalet ihtiyacı için sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacaktır. Sınav salonundan dışarıya çıkan aday kesinlikle sınav salonuna geri alınmayacaktır. Sınavın belirtilen sürelerini tamamlanmadan sınav salonundan ayrılan aday, bu süre doluncaya kadar sınav binası içerisinde bekletilecektir.

11) Sınavın güven ve huzur içerisinde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla; sınav yapılacak binaların yakınında pazar kurulmayacak, araçların klakson çalmalarına, araç konvoyları oluşturulmasına ve inşaat çalışması yapılmasına izin verilmeyecek ve bu konuda ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler alınacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim