• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9716.77 0.00
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Kuzey Marmara Otoyolu'nda ilk adım

Her gün biraz daha artan İstanbul’u Anadolu’ya bağlayan yol güzergâhındaki trafik yükünü hafifletmek amacıyla başlatılan Kuzey Marmara Otoyolu inşaatının Kocaeli geçişinde son hazırlıklar tamamlandı.
Kuzey Marmara Otoyolu'nda ilk adım

İstanbul’u Anadolu’ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli’den TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu geçmesine rağmen bilindiği gibi bu yollar artan trafik yükünü kaldıramıyor. Bayramlarda ve yaz aylarında yaşanan ve sürücüleri çıldırma noktasına getiren bu trafik yoğunluğunu azaltmak için bugüne kadar yapılan tüm çözüm girişimleri yetersiz kaldı. Dilovası Dilburnu ile Yalova Topçular arasında yaptırılan ve geçtiğimiz aylarda hizmete giren Osmangazi Köprüsü, Yalova-İzmit arasındaki karayolu trafiğini biraz olsun hafifletse de İstanbul-Sakarya arasında özellikle Kocaeli geçişini etkilemedi.
 
KINALI VE AKYAZI

Projeye göre Kuzey Marmara Otoyolu Avrupa yakasında Kınalı’dan başlıyor ve Akyazı’ya kadar devam ediyor. İstanbul geçişinde yeni açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçişini de kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu’nda İstanbul’a birçok giriş çıkış noktası bulunuyor. Köprüye geçtikten sonra sırasıyla Riva Sapağı, Kavacık ve Beykoz, Paşamandıra Kavşağı, Ömerli Şile Sapağı ve Ümraniye’ye de giriş çıkışları olan Kuzey Marmara Otoyolu’nda sonraki bağlantı yollarını Paşaköy-TEM Bağlantısı, Samandıra ve Sultanbeyli bölgeleri izliyor. Pendik- Havaalanı sapağı ve Sabiha Gökçen Havaalanı’na da geçiş yapılabilecek olan otoyol bundan sonra Kocaeli sınırlarına giriyor.

KOCAELİ SINIRI GEÇİŞİ

Uzun süre sır gibi saklanan projeye göre Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli geçiş noktası Çayırova ve Şekerpınar’dan başlıyor. Otoyoldan bu bölgeye geçiş verilecek. Gebze çıkışından da Gebze bölgesine ve Osmangazi Köprüsü’ne erişim imkanı olacak. Körfez geçişinden de Osmangazi Köprüsü’ne girilerek İzmir Otoyolu İzmir Otoyolu’na geçilebilecek.

Kuzey Marmara Otoyolu’ndan Dilovası OSB’ye, Körfez ve Derince ilçelerine de giriş-çıkış noktası olacak. Bu çıkıştan sonra merkez ilçe İzmit’e bağlantı yolu olacak. Uzunçiftlik’ten de giriş çıkışı olacak olan Kuzey Marmara Otoyolu Akmeşe geçişinden bağlantı yoluyla Kandıra ve Gölcük ilçesi ile diğer ilçelere bağlantı imkanı sağlayacak. Otoyol daha sonra Adapazarı’nın yeni yerleşim merkezine, Kömürlük Kavşağı’ndan Karasu İlçesi’ne son nokta olan Akyazı’ndan da TEM ve D-100 ile bu bölgedeki yerleşim birimlerine ulaşım imkanı sağlayacak.

ŞANTİYE SEVİNDİKLİ’DE

Kuzey Marmara Otoyolu’nun geçeceği Körfez ilçesi geçişi güzergâhında kalan Kaşıkçı, Himmetli, Sipahiler, Karayakuplu ve Şemsettin Köyleri’nin bulunduğu bölgedeki çalışmalar için de şantiye kuruldu. Bu bölgelerin tamamında kamulaştırma bitmediğinden, Sevindikli Köyü sınırları içinde kurulan şantiyedeki ekipler öncelikle istimlak sorunu olmayan hazine arazileri üzerindeki ön çalışmaları yapacak. Şantiyede işçilerin kalacağı prefabrikler ile diğer yaşam alanları hazırlandı, iş makinaları da gelmeye başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim