• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 16°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Koza İpek Grubu'na operasyon

Koza İpek Grubu’na yönelik bu sabah düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek hakkında da gözaltı kararı bulunduğu, yurtdışında olduğu öğrenildi.
Koza İpek Grubu'na operasyon

Koza İpek Holding'e yönelik bu sabah operasyon düzenlenmişti.  23  şirkete yönelik başlatılan aramalarda 6 kişi gözaltına alındı. Holding Yönetim  Kurulu Başkanı Akın İpek hakkında da gözaltı kararı bulunduğu, yurtdışında olduğu  için kararın uygulanamadığı öğrenildi. 
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  ekiplerince, Koza İpek Holding merkez binası, İpek Üniversitesi Kampüsü'nde  bulunan bağlı bir şirket, Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek'in  Gaziosmanpaşa'daki evi başta olmak üzere holdinge bağlı şirketlerde arama  başlatıldı. 
 
Aramalar sürerken 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. İngiltere'de olduğu iddia edilen Akın İpek hakkındaki gözaltı kararının bu  nedenle uygulanamadığı öğrenildi. 
 
Öte yandan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, telefonla aradığı Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’ten MASAK tarafından şirketlerine yapılan operasyonla ilgili bilgi alarak, geçmiş olsun dileklerini iletti. Bu arada, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da İpek Medya Grubu binasına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
 
CANLI YAYINA BAĞLANDI
 

Bugün TV'ye bağlanan Akın İpek ise "Baskının gerekçesi olarak 3 basit sebep var. Bir tanesi Ereğli Demir Çelik diye bir yerden bizim aile vakfımıza 122 milyon TL diye bir para geldiğini iddia ediyorlar. Ben Ereğli Demir Çelik'in ne kendisini ne sahiplerini ne akrabalarını tanımam bilmem. 7 milyar dolardan bahsediyorlar. Bizim gibi şirketler paralarını belli vadelerde açma kapatma yaparlar. Siz sadece açmaları alt alta koyar toplar, kapatmaları toplamazsanız ortaya böyle 7 milyar dolar çıkar. Yok böyle bir para kardeşim. Niye bana baskına gelmişler biliyor musun. Bu 7 milyar doların MASAK'a bildirip bildirilmediğini sormak için bana gelmişler. Bana değil bu parayı sormak için bankaya baskın yapın. Bankalar zaten bu tür paraları otomatikmen MASAK'a bildirmek zorundalar. Çünkü mevzuat böyle. Bildirmemelerine imkan yok" dedi.  
 
BUGÜN NELER YAŞANMIŞTI?
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Koza İpek Holding'e ait  23 şirkette arama başlattı.
 
Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konuldu. Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapıldığı bildirildi. Aramalar sırasında çok sayıda çevik kuvvet polislerinin güvenlik önlemi aldığı görüldü.
 
Operasyonu gruba ait televizyon kanalları duyurdu. Arama yapılan noktalar arasında Koza Holding, İpek Üniversitesi ve Akın İpek'in evi de bulunuyor. 
 
BAŞSAVCILIK KAYNAKLARI: MEDYA ORGANLARINI KAPSAMIYOR
 
    AA muhabirinin başsavcılık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Koza  İpek Holding'in 23 şirketinde başlatılan aramalar, grubun medya organlarını  kapsamıyor. Polisin aramaları, medya dışında faaliyet gösteren diğer şirketlerde  sürüyor. 
 
AA: 23 ŞİRKETTE ARAMA YAPILIYOR
 
Anadolu Ajansı ise operasyonla ilgili şu haberi geçti:

"Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama başlatıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik devam eden soruşturma kapsamında, söz konusu örgüte finans desteği sağladığı ve örgütün propagandasını yaptığı gerekçesiyle holdingin çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 şirketinde arama başlattı.

Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi. Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in ise yurtdışına çıktığı öne sürüldü."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim