• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:04Güneş 05:46Öğle 13:06İkindi 16:59Akşam 20:15Yatsı 21:50
    • 18°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 10247.75 -0.86
  • Altın: 2400.636 -0.01
  • Dolar: 32.257 -0.03
  • Euro: 34.6756 -0.11

Koü’lü Akademisyenler: Öğrencilerimize Dokunmayın!

Eğitim-Sen Üniversite Temsilciliği 34 öğrencinin gözaltına alınmasına tepki göstermek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi
Koü’lü Akademisyenler: Öğrencilerimize Dokunmayın!

Kocaeli Üniversitesi’nde dün iki grup arasında çıkan tartışmada 3 öğrenci yaralanmış, 34 öğrenci de polis tarafından gözaltına alınmıştı. Öğrenciler ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı. Eğitim-Sen Üniversite Temsilciliği 34 öğrencinin gözaltına alınmasına ilişkin Eğitim-Sen Kocaeli Temsilciliği’nde basın açıklaması düzenledi. Eğitim-Sen Üniversite Temsilciliği adına basın açıklamasını okuyan Ömer Furkan Özdemir şu ifadelere yer verdi: “Kocaeli Üniversitesi’nde özellikle son 2 yıldır artan baslı ortamı, bugün artık öğrencilerimizin kampüs içerisinde gerici çetelerin doğrudan saldırıları ve ardından saldırıya uğrayan öğrencilerimizin gözaltına alınması noktasına gelmiştir.
 
ÇOĞU ÖĞRENCİ BİLE DEĞİL

Sendikamız üyelerinin baskı altına alınmasıyla başlayan, üniversitemizin aydınlık yüzü akademisyenlerin hedefe konulması ve işten çıkarılmalarıyla süren bu saldırıların bir diğer yönü de üniversitemiz öğrencilerinin baskı altına alınması ve bir korku iklimini hakim kılma çabasıdır. Asıl hedef bellidir; Sorgulamayan, biat eden bir gençlik yaratmak ve bilim yerine gericiliğin hakim olduğu bir sözde üniversite inşa etmek. Dün üniversitemiz Umuttepe Kampüsü’nde, çoğu öğrenci dahi olmayan gerici çeteler tarafından üniversitemiz öğrencilerine yönelik provokatif bildiriler dağıtılmaya çalışılmış, çıkan tartışmada saldırıya uğrayan 34 öğrencimiz bu saldırılara müsaade eden polis tarafından da gözaltına alınmışlardır.
 
NASIL GİRDİKLERİ ŞAİBELİ

Bu sırada çoğu öğrencimiz yaralanmış, bir öğrencimizin kolu kırılmıştır. 191 hocamızı haksız hukuksuz bir şekilde büyük bir fırsatçılık ve utanmazlıkla işten çıkaranlar şimdi de üniversitemiz öğrencilerini hedef almaktadırlar. Demokratik ve laik bir üniversite isteyen, ülkelerine ve geleceklerine sahip çıkan öğrencilerimiz, bir yerlerden planlandığı belli olan gerici provokasyonlarla karşı karşıya bırakılmış, önce çoğu öğrenci dahi olmayan ve kapıların didik didik arandığı kampüslere nasıl girebildikleri şaibeli olan gerici çeteler tarafından saldırıya uğramış ardından da polis tarafından tartaklanarak, kelepçelenerek gözaltına alınmışlardır.
 
SOLCU AVINA ÇIKTILAR

Polis üniversitelerimizde terör estiren söz konusu gerici çetelere ise hiçbir işlem yapmamış, tam aksine koruyup kollayarak kampüste solcu öğrenci avına çıkmalarını teşvik etmiştir. Kocaeli Üniversitesi’ni gerici emelleri doğrultusunda bir yandan korku ikliminin hakim olduğu bir sıkıyönetim bölgesine, diğer yandan bilime ve aydınlığa dair değerlerin ayaklar altına alındığı bir çiftliğe çevirmek isteyenlere sesleniyoruz: İzin vermeyeceğiz! Üniversitemizde gerici terör çeteleri istemiyoruz. Üniversitemizde öğrencilerimize yönelik polis saldırıları istemiyoruz, demokratik haklarını kullanan öğrencilerimizin seslerini susturmaya yönelik her türlü gerici saldırılara karşı üniversite yönetimini bir an önce önlem almaya çağırıyoruz. Demokratik laik üniversite ve bilim mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, hocalarımıza dokunmayın, öğrencilerimize dokunmayın, üniversitemizin üzerinden kirli ellerinizi çekin.” 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim