• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Kktc Cumhurbaşkanı’ndan ’’Çözüm’’ Mesajı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorunun çözümünün herkes için yararlı olacağını belirterek, “Doğu Akdeniz’deki henüz denizin dibindeki doğalgaz bir kavga meselesi olmak yerine geleceğin birl...
Kktc Cumhurbaşkanı’ndan ’’Çözüm’’ Mesajı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorunun çözümünün herkes için yararlı olacağını belirterek, “Doğu Akdeniz’deki henüz denizin dibindeki doğalgaz bir kavga meselesi olmak yerine geleceğin birleştirici unsuru haline gelebilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davetlisi olarak Türkiye’ye gelen KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ortak basın toplantısı düzenledi. Ankara’ya sabah saatlerinde geldiklerini ve kendilerine gösterilen ilgiden derin etkilendiklerini ifade eden KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs sorunun da önemli bir eşiğe gelmiş durumda olduklarını söyledi. Uluslararası ortamda oluşan olumluluğun kendilerine ek bir güç kaynağı olduğunu dile getiren Akıncı, “Öyle inanıyorum ki uluslararası konjonktürün de getirdiği bu yeni durumda bizlerin öteden beri sürdüğü çözüm vizyonunu daha ileriye taşımak için göstereceğimiz gayretler elbette çok yararlı olacaktır. Bu tek taraflı bir uğraş olamaz. Bu konuda benim özellikle bütün seçim kampanyası boyunca ve daha sonra devir teslim töreninde ortaya koyduğum çözüm vizyonunun Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri sayın Anastasiadis tarafında da paylaşılması en büyük dileğimdi. Bilindiği sayın Anastasiadis 2004 yılında yapılan referandum da Annan planına tek evet diyen Kıbrıslı Rum liderdi. Ama Yüzde 75 hayır oyu çıktıktan sonra o konumunu daha uzun süre ne yazık ki muhafaza edememiş ve konumunda bir değişikliğe gitmişti. Dilerim ki o 2004’te ortaya koyduğu vizyon bugün oluşan yeni durumda yeniden gündeme gelsin ve kendisiyle birlikte yararlı bir diyalog sürecini sürdürerek bu konuyu artık 1968’ten beri gündemde bulunan bu toplumlar arası müzakereler konusunu bir sonuca bağlayalım. Kıbrıs Türk halkı artık uluslararası hukukun bir parçası haline gelsin” diye konuştu.

1963 yılından buyana Kıbrıs Türk toplumunun kendisinin ortak olduğu bir yapıdan uzak kaldığını, dışlandığını ve ortaklık yapısına Kıbrıs’ın bir tek toplumunun sahip çıktığını vurgulayan Akıncı, bunun çok büyük bir haksızlık olduğunu kaydetti.

“2015 YILININ MUTLAKA BİR ‘ÇÖZÜM YILI’ OLMASI İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ”

Akıncı, bu haksızlığı bertaraf edebilmenin yolunun müzakereler sürecini yeni bir sonuca götürmekle ancak mümkün olduğunu ifade etti. Kendi paylarına Türkiye’yle yakın ilişki, diyalog ve istişare içerisinde müzakere sürecini el birliği ile başarıya götürmek için bütün güçleriyle uğraşacaklarını altını çizen Akıncı, “2015 yılının mutlaka bir ‘çözüm yılı’ olması için gayret göstereceğiz. Ama dediğim gibi bu konuda sadece bize bağlı değil. Bütün seçim kampanyam boyunca hep şunu anlattım halkıma, çözüm istiyoruz, çözüm uğraş vereceğiz. En erken zamanda olmasını istiyoruz ama ben bir sihirbaz değilim. Eliminde sihirli değnek yok. Dokunup da bunu bir çırpıda sağlamam mümkün değil. Bu ancak iki tarafın ortak akıl yolunda buluşmasıyla ve en başta da çözümü bir ortak ihtiyaç olarak algılamasıyla mümkün olabilecektir. Eğer taraflardan bir tanesi çözümü bir ihtiyaç olarak algılarsa ve ikinci taraf bunun uzağında kalırsa o zaman bu mümkün değil” dedi.

“DOĞALGAZ KAVGA MESELESİ OLMAK YERİNE BİRLEŞTİRİCİ OLABİLİR”

Kıbrıs sorunun çözümünün herkes için yararlı olacağına dikkati çeken Akıncı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Doğu Akdeniz’deki henüz denizin dibindeki doğalgaz bir kavga meselesi olmak yerine geleceğin birleştirici unsuru haline gelebilir. Rumların AB’ye girmiş olmakla birlikte ekonomilerinde yaşadıkları sıkıntılar onlar için ek bir motivasyon oluştura bilir. Onlar da bu çözümü bir ihtiyaç olarak algılama noktasına inşallah gelebilirler. Eğer böyle bir gelişme olursa biz kendi payımıza, ortak yarar paydasında buluşa bilmek için ve sadece Kıbrıslı Türkler ve Rumlar değil Türkiye’nin de Yunanistan’ın da ve bütün bölgedeki aktörlerin de ortaklaşa yarar üretebilecekleri bir anlayış geliştirile bilir. Doğu Akdeniz’de istikrar unsuru olacak bir Kıbrıs adası el birliği ile oluşturulabilir. Benim vizyonum da bu çerçevededir.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim