• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 16°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Kırmızı Ette İndirim

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önceki gün toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) artan et fiyatlarıyla ilgili verdiği "krizi çözün" talimatının detayları belli olmaya başladı.
Kırmızı Ette İndirim

Et ve Süt Kurumu (ESK), fiyatlara müdahale edebilmek için 'et rezervi' bulunduracak. Fiyat arttınca et satıp, düştüğünde alım yapacak
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önceki gün toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) artan et fiyatlarıyla ilgili verdiği "krizi çözün" talimatının detayları belli olmaya başladı. Hükümet, et fiyatlarındaki artışla mücadelede Merkez Bankası'nın 'rezerv' taktiğini kullanacak. Bankanın döviz rezervine benzer modelle 'et rezervi' oluşturulacak. Bu uygulama ile piyasaya müdahale etme yetkisi bulunan Et ve Süt Kurumu (ESK) stoklarında piyasayı regüle edecek miktarda et bulundurmuş olacak. 

MALİYETİN ÜSTÜNDE ARTIŞ 
ESK, et fiyatları yükseldiğinde piyasaya ürün sürerek veya tam tersi durumda piyasadan et çekerek denge sağlayacak. Başta et olmak üzere gıda fiyatlarındaki artışa karşı alınacak önlemlere ilişkin SABAH'a özel açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, özellikle ette maliyetlerin epey üzerinde bir artış olduğunu vurguladı. Eker, bunun en önemli nedenlerini sezonsal olarak tüketimin artması ve Kurban Bayramı öncesi üreticinin yüksek fiyat beklentisiyle elindekini kesmemesi şeklinde sıraladı. 

MERKEZ MODELİ 
ESK'nın en son geçtiğimiz hafta toplamda 3 bin 750 ton et alımı yapmak için ihaleye çıktığını hatırlatan Bakan Eker, EKK'da alınan kararla müdahale kurumu olarak tasarlanan kurumun yeni bir uygulamaya daha gideceğini açıkladı. Eker, "ESK da bir müdahale kurumu olarak stoklarında belirli bir miktar et bulunduracak. Burada amaç gerektiği miktarda piyasaya müdahale edilebilmesi. Aynı Merkez Bankası'nın döviz rezervleri gibi bir sistem. Piyasayı regüle edebilecek miktarda eti stoklarında tutacak" diye konuştu. ESK, fiyatlar arttığında stoklarını kullanarak piyasaya et sürecek. Fiyatlar düştüğünde ise piyasadan et çekilecek. 

YÜKSEK FİYATLI ÜRÜNLERE TEDBİR
EKK'da alınan bir diğer kararla ise Türkiye'de enflasyona tesir eden, tüketici açısından sıkıntı yaratan tüm ürünler izlemeye alınacak. Özellikle tarım ve gıda ile ilgili ürünlerin fiyatı genel enflasyonun üzerinde ise hükümet buna karşı tedbir alacak.

ESK İNDİRİMİ YARIN BAŞLIYOR
Et ve Süt Kurumu (ESK), mağazalarında satılan ürünlerde ortalama yüzde 5 indirim yapacak. İndirimli fiyatlar yarındanitibaren geçerli olacak. Piyasa fiyatlarına oranla yüzde 23 daha ucuz satış yapan Et ve Süt Kurumu mağazalarında yeni indirimle birlikte kıyma, kuşbaşı gibi dana eti ürünleri, tüketiciye yüzde 27 daha ucuz bir fiyatla ulaştıracak. Kırmızı et fiyatlarını düzenlemeye yönelik tedbirler alacaklarını belirten ESK Genel Müdürü Kasım Piral, "Piyasa fiyatlarının gevşemesi için adım adım müdahale edeceğiz. Kurumumuzdaki dana parça paket et fiyatları ile piyasa arasında, indirim yapılmadan önce yüzde 23 oranında bir fark zaten söz konusu idi. Pazartesiden itibaren tüm ESK mağazalarında başlayacak indirimle birlikte yaklaşık yüzde 27 daha ucuz et satıyor olacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim