• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

KEMAL ÖZER'DEN ŞOK SÖZLER '' GIDANIZ TAYYİP OLSUN''

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer, Gebze’de verdiği konferansta, “Yediğimiz gıdalar helal ve Tayyib olmalı” dedi.
KEMAL ÖZER'DEN ŞOK SÖZLER '' GIDANIZ TAYYİP OLSUN''

Kemal Özer: “Tayyib gıda namazdan, oruçtan ve hacdan daha önemlidir” İnsan ve Medeniyet Hareketi Gebze Şubesi tarafından düzenlenen “Tüketim Kültürü ve Gıda Savaşları” başlıklı konferans kent meydanındaki Kardelen Nikah Salonu’nda yapıldı. Açılış konuşmasını Gebze İMH eğitim komisyonu başkanı Sedat Kotan’ın yaptığı konferansa konuşmacı olarak katılan Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer, Kur’an’ın temiz, sağlıklı ve helal gıda tüketimine verdiği önem üzerinde durdu.


YEDİĞİNİZ GIDA TAYYİB OLSUN


Kur’an’ı Kerim’de gıda maddelerine çok büyük önem verildiğini belirten Kemal Özer, “Kur’an Müslümanlardan yedikleri gıdaya dikkat etmelerini istiyor. Tohumlar bize Allah’ın emanetidir. Yediğiniz gıda ‘tayyib’ olsun diyor. Sadece Müslümanlardan değil, tüm insanlardan tayyib olanı tüketmesini istiyor. Tayyib gıda namazdan, oruçtan ve hacdan daha önemlidir. Nedir tayyib? Kur’an’ı Kerim’de 46 yerde geçiyor. 26’sı gıdayla ilgilidir. Tabii ve fıtri özelliklerini koruyan anlamındadır. Genetik yapısı ve amaçladığı fayda bozulmamış, melezleşmemiş anlamındadır. Yaratılışı değiştirilmemiş, bekleyen faydayı sağlayan demektir. Bir gıdanın helal olabilmesi için tayyib olması gerekir. Tayyib gıdada beş önemli husus vardır. Tohumu, üretim biçimi, katkı maddesi olup olmadığı, ambalajı ve içeriği. Tayyib gıda aynı zamanda çevreyi kirletmeyecek. Kur’an mealleri bizim ufkumuzu daralttı. Derinliğini yok ettiler. Tayyib kavramı maalesef Kur’an meallerinde doğru çevrilmiyor. Hemen hepsi “temiz” diye tercüme ediyor. Bugün tohumların yaratılışı ve fıtratıyla oynayarak açlık sorunumuzu çözdüğümüzü zannediyoruz. Oysa ekilebilir arazinin tamamı ziraata açık olsa tohumların yaratılışıyla oynanmadan yeryüzü çok rahatlıkla tüm insanları besleyebilir” dedi.

SAĞLIKLI HAYATIN SIRRI


“Peygamber Efendimiz günümüz Müslümanları için rol model değildir” diyen Kemal Özer, “Peygamberimiz bir İranlı hekime diyor ki, “Benim ümmetim acıkmadan yemezler, doymadan kalkarlar. Bu yüzden hastalanmazlar” diyor.  Peygamberimiz rol model olsaydı bugün bizler sofrada tıka basa yemezdik. Göbekli insanların çoğalması kıyamet alametlerindendir. Peygamberimiz rol model olsaydı İslam dünyası bugün askeri, siyasi ve kültürel işgal altında olmazdı. Peygamberimiz “Bizi aldatan bizden değildir” diyor. Çıkın çarşıya pazara. Bizi aldatmayan var mı? Eğer çocuklarımız yaratılışı değiştirilmiş tohumlarla beslenmeye devam ederse 2050 yılında iki kişiden biri kısır olacak. Bugün doğumların yüzde ikisi otistik, yüzde 20’si engelli oluyor. Nüfusun yüzde 6,5’i ameliyatlı. Yüzde 15’i ömrünü hastanelerde geçiriyor. Bazı kanser türlerinde dünya birincisiyiz. Sadece yediklerimiz değil, giydiklerimiz de sentetik. İslam dünyasında ortalık bilim adamından geçilmiyor ama ortada bilim yok.” diye konuştu. Kemal Özer’in konferansı soru cevap bölümüyle sona erdi..

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim