• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 25°C Rize
  • BIST: 9883.9 1.72
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Işık; AK Partinin farkını ortaya koyalım

Muhtarlar derneğinin düzenlediği geleneksel olarak düzenlenen Balık Şenliğinde konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “AK Parti’nin farkını ortaya koymamız lazım. AK Parti iktidara gelmeden önce muhtarlar yok sayılıyordu” dedi
Işık; AK Partinin farkını ortaya koyalım

Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şubesi bugün Gölkay Park’ta  Balık Şenliği’nin 5’ncisini gerçekleştirdi. Organize dilen programa;  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan,  AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Vedat Yoldaş ve çok sayıda muhtar katılım gösterdi.  Program kapsamında 500 adet palamut ve 20 kilo hamsi servis edildi.

 

“MUHTARLAR MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU”

Programda ilk konuşmayı yapan Muhtarlar Dernek Başkanı Vedat Yoldaş, Türkiye’nin bazı Avrupa ülkelerinde daha gelişmiş olduğunu ifade etti. Yoldaş, konuşmasının ardından belediye başkanlarına hediye taktim etti. Hediye takdiminin ardından sözü alan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “İzmit Belediyesi olarak Türkiye’ye örnek güzel işler yapıyoruz. Muhtar Hizmet Masamız tıpkı bir müdürlük gibi çalıştı. Ve bugün hükümetimizin aldığı bir kararlarla muhtarlar müdürlüğü kuruldu. Biz sadece  yazıyı değiştirdik. Bu konuda da diğer belediyeler bizimle görüşüyor” dedi.

 

“MUHTARLIK BABALIKTIR”

Doğanın ardından konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, “Muhtarlık babalıktır. Şimdi gerçi bayan muhtarlarımız çoğalıyor Allah razı olsun. Çok okuyan değil çok gezen  bilir. Gezmenin faydalarını ben gördüm. Bütün muhtarlarımızın da donanımını arttırması içi faydalı olur. İnşallah beraberce devam ederiz. Köylerimizde de çok önemli işler yaptık” dedi.

 

“MUHTARLIK ZOR BİR İŞ”

Karaosmanoğlu’nun ardından son olarak konuşma yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Muhtarlık bizim demokrasi kültürümüzde halka en yakın ve demokrasinin en temel unsuru. Muhtarlığın işlevini başka hiçbir kurumun görme şansı yok. Bazen aile içindeki problemlerin çözümünde bile muhtarlar yer alıyorlar. Muhtarlık hakikaten zor bir iş. Eğer sevmezseniz bu işi, gönül vermezseniz yapılacak iş değil. Dolayısıyla ben her birinize verdiğiniz emekten dolayı gönülden teşekkür ederim” dedi.

 

“MUHTARLAR DAİRE BAŞKANLIĞI”

AK Parti’nin farkını ortaya koymamız lazım diyerek sözlerine devam eden Işık, “AK Parti iktidara gelmeden önce muhtarlar yok sayılıyordu. Ama biz iktidara gelince Türkiye’nin yapısal demokrasinin gelişmesi için en önemli faktör olarak gördük. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanımız bütün muhtarları Cumhurbaşkanlığı külliyesine davet ediyor ve orada ağırlıyor. Şimdi tüm büyükşehirlerde Muhtarlar Daire Başkanlığı kuruluyor” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim