• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8878.9 1.84
  • Altın: 2241.255 -0.14
  • Dolar: 32.3385 0.08
  • Euro: 35.103 -0.30

İçinden 'fare başı' çıkan ekmek davasında karar verildi

İstanbul Esenler'de bir marketten aldığı ekmeğin içinden farebaşı çıkan tüketicinin şikayeti üzerine açılan davada mahkeme kararını açıkladı.
İçinden 'fare başı' çıkan ekmek davasında karar verildi

Ekmeği üreten fırın yetkilisi H.O. "Dikkat veya özen yükümlülüğüne aykırı davranma sonucu tüketilecek şeylere zehir katma veya bozma" suçunu işlediği gerekçesiyle 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezayı erteledi. Sanık 5 yıl içinde suç işlemezse söz konusudavaortadan kalkacak.

Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık H.O. hazır bulunurken, şikayetçi M.A. katılmadı. Tutuksuz sanık H.O. firmanın yetkilisi olmadığını, sigortalı çalışan olduğunu belirterek, “İddianamede belirtildiği tarihte şirket yetkilisi Ekrem E. il dışında olduğundan ifade vermeye ben gitmiştim. Fırın 2016 Ağustos ayında belediye tarafından kapatıldı. Suçlamayla ilgim yoktur" dedi.

'YETKİ VE SORUMLULUĞUM YOK'

Günlük 12 bin ekmeği söz konusu marketler zincirine teslim ettiklerini ifade eden sanık H.O., “İşyeriyle ilgili herhangi bir yetki ve sorumluluğum olmadığı gerekçesiyle suçlamayı kabul etmiyorum" diye konuştu. Soruşturma aşamasında verdiği “Şirketin yetkilisiyim" ifadesinin sorulması üzerine sanık H.O., “Şirketin yetkilisi olmadığımı polise söylemiştim. Buna rağmen yetkilisi olduğum yazılmış. Şikeyetçi M.A. ile telefonda konuştum. İçinden fare çıktığı iddia olunan ekmeğin bize ait fırın tarafından üretilip üretilmediğinin tespit edileceğini söyledim. Bana “Ekmekten tiksindim, çöpe attım" dedi. Ben de bir şey diyemedim" diye konuştu.

Şikayetçi M.A.'nın avukatı Mehmet Şirin Kılıç da “Sanığın cezalandırılmasını ve asıl sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz" dedi.

2 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI ERTELENDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık H.O.'yu “Dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranma sonucu tüketilecek şeylere zehir katma veya bozma suçundan 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, sanığın 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına da karar verdi. Mahkeme ayrıca suça konu ekmeğin üretildiği firmayı suç tarihinde işleten Ekrem E. hakkında gereğinin yapılması için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı' na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Esenler'de şikayetçi M. A., 8 ay önce 16 yaşındaki kızını evlerinin yakınındaki markete 10 ekmek alması için gönderdi. M.A., eve getirilen 10 ekmekten bir tanesinin içinde parçalanmış bir farenin pişmiş olduğunu gördü ve fotoğraflarını çekti. M. A., ekmeği ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın labaratuvarına göndererek tahlil yaptırdı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın labaratuvarı "Pişmiş ekmek içinde hamura yapışık şekilde fare başı tespit edilmiştir" şeklinde muayene ve analiz raporu hazırladı. Bunun üzerine Mahsum A. Bakırköy Cumhuriyet Basşavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine dev marketler zincirine ekmek veren fırın yetkilisi sanık H.O. hakkında "Dikkat veya özen yükümlülüğüne aykırı davranma sonucu tüketilecek şeylere zehir katma veya bozma" suçundan 1 yıla kadar hapsi istenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim