• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 26°C Rize
  • BIST: 9908.81 1.98
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Gültiken ve Doğan Gebzelilerle buluştu

Kocaeli’nin önde gelen alışveriş merkezlerinden Gebze Center’da Babalar Günü için düzenlenen Avm’de Futbol etkinliğine A Milli Takımın efsane futbolcusu Ali Gültiken ve Sabah Gazetesi Yazarı Fatih Doğan katıldı.
Gültiken ve Doğan Gebzelilerle buluştu

Moderatörlüğünü Kevser Şahin’in yaptığı Avm’de Futbol sohbetinde Ali Gültiken ve Fatih Doğan, izleyenlerin merak ettiği soruları yanıtladı. Yoğun bir katılımla yapılan sohbetin ardından katılımcılarla mini penaltı yarışması yapıldı. Heyecanlı geçen yarışmayı ilk üçte bitiren katılımcılara imzalı A Milli Takım forması hediye edildi. Özellikle futbolda son dönemin tartışılan konularından VAR sistemi, A Milli Takımın son maçlarda gösterdiği performans ve Abdullah Avcı’nın Beşiktaş’a teknik direktör olması sohbetin ana başlıkları arasında yer aldı.

VAR SİSTEMİ BAŞARILI MI?

Sohbette en çok merak edilen konuların başında VAR sistemi geldi. Beşiktaş’ın efsane futbolcusu ve TRT yorumcusu Ali Gültiken VAR sistemi hakkında şunları söyledi; “VAR sisteminin baştan beri olması gerektiğini savunanlardanım. Faydalı olduğunu gördük. Var sistemi birçok adaletsizliğinde önüne geçti. Kurallar içerisinde baktığımız zaman penaltı olmayanları penaltı varsa çevirdi, ofsaytları engelledi. Oyuna katkısal anlamda değer kattı fakat şöyle bir problemimiz var. İnsan üzerinden yürüyen bir tartışma, sistem üzerinden yürüyen bir tartışma değil. Sistemin içerisindeki insanların niyetleri ve niyetlerinin ötesinde maalesef onların yetisizliği, yani kullanmak ile ilgili hazır olmadıklarını gördük. Gördüğünü değerlendiremeyen bir hakem grubu ortaya çıktı. Aslında bence şokta yarattı. Ben dönem dönem kendi kendime düşündüm. Değerlendiremeyen hakemin nasıl bir eğitimi ve birikimi var? Adilane bir maç yönetmek istiyorsanız, orada gördüklerinizi yönetebilecek yetkinlikte olmanız lazım. Bunu yapamadığınız zaman vicdanlar acıyor” dedi. Sabah Gazetesi yazarı Fatih Doğan: “VAR'ı şiddetle destekliyorum. VAR Türk sporunda MR, röntgen görevi üstleniyor. Hakemler röntgen sistemine giriyorlar. İyi hakem, kötü hakem, problemli ve problemsiz hakem gözümüzün önüne geldi. Eskiden hatalar vardı ama VAR sistemi bunun farkındalığını artırdı. Adalet isteyen her takım, adalet isteyen her birey VAR sistemini desteklemeli. VAR biraz futbolun akışına müdahale ediyor ama adalete çok ihtiyacımız var. Maradona eliyle takımını şampiyon yaptı. O zamanlar VAR imkanı olsa iptal edilecekti” dedi

TÜRKİYE SON DURAK ÇÖPLÜĞÜ DEĞİLDİR!

.Kulüplerin yaşadığı ekonomik problemlere de değinen Doğan: “Kulüplerin borç yapılandırılması konusuna ihtiyacı var. Umarım bu opsiyon sağlanır. Futbol toplumun eğlencesi. Ayrıca her yönetici harcadığından sorumlu olmalı.” dedi. Katılımcılardan gelen yaşlı oyuncu transferlerinin yaratığı problem üzerine yorum yapan Fatih Doğan: “Türkiye son durak çöplüğü değildir. Bir kriter getirilmeli.” derken Ali Gültiken ise çözümün yakında olduğunu işaret ederek, kendi kaynağını çıkarma konusunda Altınordu kulübünün iyi bir örnek olduğunu söyledi.

ABDULLAH AVCI BEŞİKTAŞ'TA BAŞARILI OLABİLİR Mİ?

Katılımcıların en çok merak ettiği konulardan bir tanesi Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Abdullah Avcı ile ilgili oldu. Beşiktaş’ın efsanevi oyuncusu Ali Gültiken: “Tabii ki Abdullah Avcı önemli bir teknik direktör ve kendinin yıllar içerisine baktığımız zaman oyun felsefesi olan, kazanmaya dönük oynatan, büyük takım felsefesi ile takım yaratan bir teknik direktör. Onun ötesinde bir artı yönü daha var. Bu Şenol Güneş hocamızın da önemli yönlerinden bir tanesiydi. Futbolcularını rehabilite eden bir teknik direktör, bire bir yaklaşımı çok iyi olan, oyuncu gelişimini gerçekleştirebilen, oyuncu sistem içerisinde daha iyi, oyun düşüncesini gerçekleştiren bir teknik adam. Bunların büyük takımlar açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yıllarca teknik direktörlük yaptı. Bu çok konuşulan noktalardan bir tanesi getirdi ama şampiyon olamadı gibi birtakım eleştiriler ortaya çıkabilir ama Şenol Hocanın da Beşiktaş’a geldiğinde şampiyonluk yaşamadığını bilelim. Büyük takım başka bir şey, büyük takım dinamikleri başka bir şey. Beşiktaş gibi güçlü bir camianın içerisinde başarılı olabilme şansının olduğunu düşünüyorum.” dedi. Aynı soruya Sabah Gazetesi Yazarı Fatih Doğan ise kulüplerde uzmanlaşmanın önemli olduğunun altını çizerek şu yorumda bulundu; “Şahıslar üzerine yoğunlaşmak istemem. Abdullah Avcı kendisini ispat etmiş, Beşiktaş’a katkı sağlayacak bir isim. Ben sporun içinden gelen insanların, başkan, yönetici, teknik direktör olsun etkin olmaları gerektiğini düşünüyorum. Her işi bilene vermek lazım, uzmanına vermek lazım. Şahıslar üzerinden konuşmuyorum. Beşiktaş’ın başkanını Ali Gültiken olarak görmek istiyorum. Galatasaray’da Fatih Terim, Trabzonspor’da Şenol Güneş ve Fenerbahçe’de Aykut Kocaman neden başkan olmasın?” diye ifade etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim