• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

GTO 15 Temmuz'u andı

Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Nail Çiler, yönetimi ve Meclis üyeleri bir basın toplantısı düzenleyerek FETÖ Hain Darbe girişimini kınadılar.
GTO 15 Temmuz'u andı
KARDEŞ KAVGASI ÇIKARMAK İSTEDİLER
Başkan Nail Çiler, Basın toplantısında şöyle konuştu: “Tarihimizin en zor günlerinden ve yaşadığımız kara gecelerden biri olan 15 Temmuz’un 1. Yıldönümünde, “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir aradayız.  15 Temmuz, darbe girişimi olmanın ötesinde bir işgal girişimi ve ülkemizin İstiklal Harbinden bu yana karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece, FETÖ terör örgütü “devletimizi” ele geçirmeye, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir karışıklık ortamına sürüklemeye çalıştı. Kardeş kavgası başlatarak, bu milleti Bayraksız, Vatansız ve Devletsiz bırakmaya çalıştılar.”
TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK
“16 binin üzerinde üyesi bulunan bir kurumu temsilen, hain darbe girişiminin gerçekleştirildiği 15 Temmuz gecesi “ülkemizin, demokrasimizin ve geleceğimizin yegâne sahibi ve savunucusunun halkın iradesi” olduğu gerçeğini, Oda yayın organlarımızdan, darbe girişiminin ilk dakikalarında kamuoyuna duyurduk. Bütün üyelerimize ileti ve mail yoluyla ulaşmak suretiyle darbe girişimcileri karşısında topyekûn olarak farkındalık oluşturma çabasıyla tüm imkanlarımızı seferber ettik. Darbe girişimi sonrası ilk iş gününde Odamız üyeleriyle “Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimiz” bilinciyle bir araya geldik. Bu süreçte birbirimize daha çok hoşgörü göstererek, daha çok çalışarak ve daha çok üreterek bu olumsuzlukları atlatacağımızın vurgusunu yaptık.
4 İLÇEDE DE NÖBET TUTTUK
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde, 81 ildeki tüm Oda ve Borsa Yönetimleri olarak aynı anda basın toplantısı düzenleyerek, darbe girişimine karşı net tavrımızı ortaya koyduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlatılan Demokrasi Nöbetlerinde, ilk andan itibaren dört ilçemizin meydanlarında halkımızın yanında olduk. Nöbetlerin gerçekleştirildiği alanlarda açtığımız stantlarda“Birlikte rahmet, ayrılık da azap vardır” diyerek, ülkemizin bu zor günlerini birlik içinde atlatacağımız inancıyla söz konusu stantlarımızda halkımıza  çeşitli ikramlarda bulunduk. Şanlı Türk Bayrağımızı hediye ettik. Bu hain girişime karşı direnirken hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimizin aziz ruhları için 4 ilçemizdeki camilerde Kuran Tilaveti ve dualar okutarak, acılı milletimizin ve üyelerimizin moral motivasyonlarına katkıda bulunmaya çalıştık.”
KAMPANYAYA BAĞIŞ YAPAN TEK İLÇE ODASI OLDUK
“TOBB’liği Başkanı’nın önderliğinde, 365 Oda ve Borsa başkanlarıyla beraber, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde; Başbakanımız Binali Yıldırım’la Çankaya Köşkü’nde, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, bu zorlu sürecin atlatılmasında iş dünyası olarak üzerimize düşen görevleri tespit ettik.  Gebze Ticaret Odası Meclisinin değerli üyelerinden oy birliğiyle aldığımız yetki ile Başbakanlık tarafından düzenlenen “15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na yaptığımız yardımla, kampanyaya destek veren Oda ve Borsalar arasında tek ilçe Odası olarak 7. sırada yer aldık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bağış çekini bizzat takdim etmenin gururunu ve yürekli duruşuyla Demokrasimize ve Vatanımıza sahip çıkan yüce milletimizin şehit olan aziz evlatlarının yakınlarına, bir nebze de olsa destek olabilmenin huzurunu yaşadık.
BİZ GÖRDÜK DÜNYA SEYRETTİ
“Allah’a şükürler olsun Milletimiz, cesaretiyle bu belayı, bu fitneyi durdurdu ve “Türkiye Cumhuriyeti Devletini Milletin iradesi dışında hiçbir gücün yönetemeyeceğini” açıkça dünyaya gösterdi. Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik. Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehit oldu. 2100’ün üzerinde gazimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyoruz. Bu millet onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir. Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır. Türk Adaleti’ne güvenimiz tamdır. Milletimiz, demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu.  Yüreklerimiz toplu çarptı, meydanlara indik, ’’demokrasimize ve ekonomimize’’ sahip çıktık. Bizler gördük! Dünya seyretti! Halkımız, bu kalkışma hareketine karşı; sadece tanklara karşı durmadı, ekonomik refleksini de ivedilikle gösterdi. Darbe girişimine karşı finans sektörü olarak da çok sağlam duruldu.”
15 TEMMUZU UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ
Merkez Bankası yönetiminin de süreci doğru okuyarak yerinde yönlendirmesiyle Türk iş dünyası bu olaydan fazla etkilenmeden yoluna devam etti. Bu sürecin iyi yönetilmesi ile mevduat çıkışı olmadığı gibi olağandışı kredi talebi de olmadı.  Milletimiz elinde bulundurduğu 11 milyar dolar tutarındaki meblağı Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile döviz satışı yaparak, kurlardaki artışı engelleyip, iş dünyasının olumsuz etkilenme ihtimalinin önüne geçti. Hükümetimizin iş dünyasıyla birlikte aldığı önlemler  yaptığı reformlar sayesinde hızla toparlandık. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5’lik büyümeyi yakaladık. Bu yılın ilk altı ayında iş dünyası olarak 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağlayarak, rekor kırdık. İhracatımızı arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazanarak, 15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık.  Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışarak, üreterek Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. 15 Temmuz’u asla unutmayacak, unutturmayacağız. Bu gece de dört ilçemizde kurduğumuz stantlarımızda halkımızla beraber Demokrasi Nöbeti tutmaya, 15 Temmuz ruhunu canlandırmaya devam edeceğiz. Malum yapı şunu bilmelidir ki; bu Vatanın onlar için bir avuç toprağı dahi vermeyecek aslan gibi evlatları var. Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, bu Vatan uğruna canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”
19958920_670277756503091_3253281955148604767_n.jpg19961538_670278019836398_4787985069083081233_n.jpg19990462_670277709836429_3397933298701780257_n.jpg20155695_670277853169748_1832813897823950475_n.jpglwzqqx.jpgy3qgjl.jpg
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim