• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 12°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Gök Bayrak ile Al Bayrak Fatih’te buluştu

Strateji Enstitüsü, Stratejik Vizyon Toplantısı’nın bu ay gerçekleşen toplantısı Fatih’te Türkistan Birliği’nde yapıldı.
Gök Bayrak ile Al Bayrak Fatih’te buluştu

Strateji Enstitüsü, Stratejik Vizyon Toplantısı'na Doğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgün Hükümeti Kurucu ve Başbakanı Enver Yusuf Turani konuk oldu.

Açılış konuşmasını Strateji Enstitüsü Başkanı Şener Mengene gerçekleştirirken, konuşmasında Strateji Enstitüsü’nün amaçları ve yapılan çalışmalar ile ilgilli bilgi verdi. Mengene, “Güçlü Türkiye’nin Stratejik Vizyonu” hedefi ile kurulan Strateji Enstitüsü, ülkemizin kronik sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, gelecek vizyonu ile ilgili derinlemesine akademik, stratejik, sosyal, sağlık, spor, enerji, gıda, teknoloji, hukuk, siyasal, ekonomik ve diplomatik çalışmalar yapmak, uluslararası alanda rekabet edebilecek etkili politikalar geliştirmek, Türk ve Islam ülkeleri arasında sosyal, kültürel, siyasal, ticari ve askeri alanda işbirliğini geliştirmek, somut, uygulanabilir, sürdürebilir, kısa, orta ve uzun vadeli, milli, yerel, ulusal, bölgesel ve küresel stratejiler belirlemeyi amaçlamaktadır. Strateji Enstitüsü, Stratejik Raporlar, Makaleler, Seminerler, Eğitimler, TV, Gazete, Dergi gibi bilimsel çalışmalar ile birlikte, Strateji Akademisi “Stratejik Vizyon toplantıları” ile gündemdeki konuları, uzman konukları ile belirli periyodlarla derinlemesine değerlendirmektedir. Çalışmalarımıza devam edeceğiz ve bundan sonrada alanında uzman kişileri konuk olarak ağırlamaya devam edeceğiz. Bu programda bizleri kırmayan Sayın Başbakan Enver Yusuf Turani’ye, katılımcılara ve basın mensuplarına teşekkür ederim '' dedi.

Doğu Türkistan Cumhuriyeti Kurucu ve Başbakan Enver Yusuf Turani Doğu Türkistan davasının tarihi süreci, yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılması gerekenler konusunda bilgi aktardı. ''Uzun yıllar zalim Çin zülmüne maruz kalarak, dini ibatlerimizi yapamıyoruz, 18 yaşından önce dini eğitim veremiyoruz, anadilde eğitim gibi en temel insani görevlerimizi yerine getirmemiz engelleniyor. Ekonomik ve askeri baskı altındayız, işkencelere maruz kalıyoruz, anne karnındaki bebekler öldürülüyor, yıllarca suçsuz yere yıllarca Çin hapishanelerinde tutulan vatandaşlarımız var. Dünya bu zulümlere seyirci olduğu gibi Türk ve Islam Dünyası da seyirci kalmaktadır. Çin nükleer denemelerini bizim topraklarımızda yapıyor. Büyük bir asimilasyon ile karşı karşıyayız. Doğu Türkistan sorunu bütün Türk-Islam Dünyasının sorunu olarak ele alınmalı ve bize daha fazla destek verilmelird. Doğu Türkistan nûfüsu 35 milyon bunların 30 milyonu Müslüman Uygur Türkü, geri kalan ise, Kazak, Kırgız, Özbek, Tatar ve diğer gruplardan oluşmaktadır. Bize sadece Türkiye sahip çıkmakta fakat yeterli olmamaktadır. Daha fazla diplomatik, siyasi, ekonomik destek verilmelidir. 2004 yılında sürgün hükümetini ABD’de kurduk, bunu Türkiyede kurmak istedik ama mümkün olmadı, Türkiye’de temsilcilikler açacağız, Türk kardeşlerimizin desteklerini bekliyoruz'' diyerek sözlerini noktaladı.

Soru-cevap kısmı sonrasında Türk Dünyası Başkanı Hanifi Çakır tarafından Başbakan Enver Yusuf Turani'ye insan hakları plaketi, Strateji Enstitüsü Başkanı Şener Mengene’ye ise Türk dünyasına hizmet ödülü verildikten sonra program sona buldu.

Programa, Strateji Enstitüsü Başkanı Şener Mengene, Türk Dünyası Platformu Başkanı Hanifi Çakır, Türkistan Birliği Başkanı Prof. Dr. Alibay Yolyahşi, Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Maveraünnehir Platformu Başkanvekili Zeynel Özbek, Yeryüzü Mühendisleri Başkan Yardımcısı Abdullah Çelik, davetliler ve basın mensupları katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim