• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 17°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9790.46 0.76
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Genelkurmay'dan İlk Açıklama Geldi!

Çukurca'dan yürek yakan bir son dakika haberi geldi. Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağlıca kesiminde teröristlerce gerçekleştirilen saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada şehitler ve yaralılar olduğu bildiriliyor.
Genelkurmay'dan İlk Açıklama Geldi!

Terör saldırısının ardından başlatılan hava operasyonlarında ilk etapta hedeflenen 12 nokta vuruldu. 

Genelkurmay'dan gece 02:20'de ilk açıklama geldi...


Hakkari’nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK’lı teröristler yola tuzakladıkları patlayıcıları, DağlıcaTabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı. Bombalı saldırı ve ardından başlatılan hava destekli operasyonda çıkan çatışmalarda şehit ve yaralıların olduğu belirtildi. Özel birliklerin katıldığı operasyonda PKK’lı teröristelerinde öldürüldüğü öne sürüldü.  Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör saldırısının  ardından havalanan F-16 ve F-14 uçakları ile terör örgütüne yönelik ilk etapta  hedeflenen 12 nokta bombalandı.

Dağlıca Tabur Komutanlığı’dan operasyona gitmek üzere  ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısına uğradı. Teröristler, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Şehit ve yaralının olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova veHakkari’de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.

GENELKURMAY'DAN İLK AÇIKLAMA:

24 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan yoğun hava harekâtı ile yurtdışındaki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin ateş altına alınması neticesinde ağır hasar ve zayiat verdirilmesini müteakip yurtiçindeki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin imhası maksadıyla operasyonlara hız verilmiştir.

Özellikle Hakkâri bölgesinde Bölücü Terör Örgütü tarafından menfez ve köprülerin tahribi ve yollara El Yapımı Patlayıcıların döşenmesi nedeniyle halkımızın ulaşım imkanları kısıtlanmıştır. Bölge halkımızın güven ve huzur içinde ulaşımına imkan vermek maksadıyla 04 Eylül 2015 tarihinden itibaren başlatılan operasyonlar dağlık alanda ve yollarda aralıksız devam etmektedir.

06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur.

Bölgeye icra edilen yoğun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Bölgede operasyon devam etmekte olup müteakip gelişmeler hakkında bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

MAYINLARI YENİ DÖŞEMİŞLER

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısının  gerçekleştiği bölgede, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) önceki gün yaptığı  çalışmada 2 el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneğini imha ettiği, saldırıda  kullanılan mayının ise yola yeni döşendiği tespit edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, TSK bölgede mayın arama  çalışmalarını sık sık tekrar ediyor, saldırının düzenlendiği Yüksekova ilçesinin  Dağlıca ile Yeşiltaş arasındaki bölgesinde de bu çalışmalar yürütüldü.

Önceki gün yapılan aramada, 2 EYP düzeneğinin belirlendiği, bunların  güvenlik güçlerince imha edildiği ve bölgenin temizlendiği kaydedildi.

 Akşam saatlerinde zırhlı araçların geçişi sırasında infilak ettirilen  mayının ise terör örgütü PKK mensuplarınca yola yeni döşendiğinin tespit edildiği  vurgulandı.

Bölgede hava operasyonlarının elverişsiz hava şartlarına rağmen devam  ettiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim