• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 12°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 10°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Genç girişimcilere destek

Genç Girişimciler Merkezi’ne kayıt olmak için İzmit Belediyesi ile KOSGEB ortaklığında açılan uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılmış olmak, İzmit’te ikamet ediyor olmak, 18-30 yaşında olmak ve en az lise mezunu olmak gerekiyor.
Genç girişimcilere destek

 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projelerinden biri daha bugün itibariyle hayata geçti. İzmit’te kendi işini kurmak isteyen gençlerin desteklenmesini amaçlayan, Türkiye’de ilki İzmit Belediyesi’nce kurulan Genç Girişimciler Merkezi faaliyetlerine başladı. Açılışa KOTO Meclis üyesi Batuhan Üretürk, KOSGEB Müdürü Atacan Yücelen, KOSGEB Gebze Müdürü Ertuğrul Çetinkaya, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, JCI Kocaeli Başkanı Tolga Korkmaz, proje üreten genç girişimciler ve davetliler katıldı. İzmit’te ikamet eden 18-30 yaş arası en az lise mezunu olan ve kendi işini kurmak isteyen tüm gençler, Genç Girişimciler Merkezi’ne bekleniyor.

 

GENÇ DOSTU BELEDİYEYİZ

Ayrıca KOSGEB destekli merkez için açılış konuşması gerçekleştiren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, kendi işini kurmak isteyen tüm gençleri, Genç Girişimciler Merkezi’ne davet ederek, “Biz, büyüklere düşen görevlerden birisi de gençlerimizin bulundurdukları potansiyelleri gün yüzüne çıkarıp bir kazanım olarak sunulmasını sağlamaktır. Girişimcilik sadece ticari alanda değil, sporda, kültürde, sanatta, sosyal hayatın içinde var olan her alanda vardır. Biz, İzmit Belediyesi olarak, genç dostu bir belediyeyiz. Ben de genç dostu bir Belediye Başkanıyım. Girişimcilik çok farklı bir değer. İlk olan merkez, genç girişimciler için bir kuluçka merkezi vazifesi görecektir” ifadelerine yer verdi. GGM aynı zamanda Başkan Doğan’ın yine vizyon projelerinden olan 3D Yazıcı ve Tasarım Merkeziyle de birbirlerini destekleyen çalışmalar yürütecek.

 

GİRİŞİMCİLERE ÜCRETSİZ OFİS

Genç Girişimciler Merkezi, girişimcilik algısının pozitif yönde gelişmesini, genç girişimcilerin küresel rekabet edebilirliklerinin arttırılmasını ve özellikle iş dünyası ile işbirliklerini kolaylaştıracak. 18-30 yaş arası tüm gençler katılım sağlayabileceği Genç Girişimciler Merkezi, girişimcilik alanında yaptığı çalışmalar ile birlikte bünyesinde sekiz girişimciye de ofis, sekreterya, sarf malzemesi, toplantı odası, görüşme odası ve mesleki eğitimler gibi hizmetleri de ücretsiz olarak sağlayacak.

 

ÇALIŞMA ALANLARI

Genç Girişimciler Merkezi; İzmit ve çevresinde, girişimcilik alanında çalışan kurumlar ve girişimciler arasındaki işbirlikleri geliştirici faaliyetleri planlar. Bölgedeki mevcut durumu ve ihtiyaçları ortaya koymak için hazırlanacak çalışmalara destek verir. Bünyesinde bulunan girişimcilere ofis, sekreterya, toplantı salonu ve eğitim destekleri sağlar. İzmit’teki gençlerin ve iş dünyasının girişimcilik ve yenilikçilik kapasitelerinin gelişimine katkı sağlayacak sistemler üzerine çalışır. Girişimci rol modellerinin artmasına katkı sunar. Rekabet gücünü arttıracak politikalara katkı sağlar. Kendi işini kurmuş veya kurmak üzere olan gençlerin Belediye ile ilgili olan (ruhsat vs) süreçlerinin daha hızlı ve bilinçli yapılabilmesi için belediyenin ilgili birimleri ile ortak eğitimler düzenler.

 

GİRİŞİMCİ OLMAK İÇİN NE GEREKİYOR?

Genç Girişimciler Merkezi’ne kayıt olmak için İzmit Belediyesi ile KOSGEB ortaklığında açılan uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılmış olmak, İzmit’te ikamet ediyor olmak, 18-30 yaşında olmak ve en az lise mezunu olmak gerekiyor. GGM içerisinde faaliyet gösterecek firmanın açılıştan en fazla 1 ay önce kurulmuş olması, kurulacak olan işin; Her türlü tasarım, yazılım ve WEB uygulamalarını kapsayan Bilişim ve bilişim teknolojileri sektörleri alanında olması gerekmektedir. Kurmak istenilen iş ile ilgili daha önceden yapmış olduğu proje örneklerinin ve referansların olması gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim