• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 18°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 26°C Rize
  • BIST: 9774 0.59
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Gebze Emek ve Demokrasi Platformu Herkesi Göreve Çağırdı!

Gebze Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasında tüm kesimlere barış çağrısında bulundu.
Gebze Emek ve Demokrasi Platformu Herkesi Göreve Çağırdı!

“PKK silahlı eylemlerden vazgeçmeli,başta TBMM olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin dahil olacağı çözüm süreci hayata geçirilmeli” Gebze Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Gebze’de yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Kitle Cuma pazarı sonundaki eski trafo meydanında toplanıp buradan Gebze Kent Meydanı’na yürüdü. Bu esnada “Saraylar savaş, halklar barış istiyor” yazılı döviz açıldı. Yürüyüş ve basın açıklamasına CHP, HDP, EMEP, ÖDP ve Eğitim-Sen başkan, yönetici ve üyeleri ile birlikte Gebze Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri katıldı. Yürüyüş ve basın açıklaması esnasında barışa atıfta bulunan sloganlar atılırken AKP Hükümeti aleyhine sloganlar atıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüş ve basın açıklamasında bir adet TOMA da yürüyüş ve basın açıklaması boyunca korteje eşlik etti. Kent Meydanı’nda ilk konuşmayı HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı Mehmet Zeki Üren yaptı. Üren , 6 Haziran genel seçimlerinde istediği sonucu alamayan AKP’nin önce ülkeyi terör ve şiddete ardından seçime sürüklediğini söyledi. Gebze Emek ve Demokrasi Platformu’nun hazırladığı metinse Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem tarafından okundu. Kitle basın açıklamasının ardından sessizce dağılırken açıklamada özetle şu görüşler yer aldı:

BARIŞÇIL VE DEMOKRATİK YOLLARLA ÇÖZÜM

“Yüksek katılımlı Haziran genel seçimlerinde çıkan sonuç Saray’dakinin tüm hesaplarını alt üst etti. huzuru ve istikrarı 400 vekil şartına bağlayanlar, istediklerini almayınca zor kullanmaya başladılar. Son yıllarda tüm ülkeye iyi gelen çatışmasızlık bitirildi. Ortadoğu iç savaşlarla, etnik ve dini boğazlaşmalarla debelenirken Türkiye’de bu kaosun parçası olarak Reyhanlı’da, Roboski’de, Suruç’ta yaşanılanlar gibi daha büyük acılarla yüz yüze kalacaktır. Hemen her gün asker, polis, sivil ölümleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Ölümler üzerinden birileri oy hesabı yapmakta; seslerini çıkaran, ‘Bu bizim savaşımız değil’ diyen şehit yakınları ya vatan haini ya da başka yaftalamalarla karşı karşıya bırakılmaktadır. Bizler Kürt sorununda ölüm, kan ve gözyaşı dışında bir sonuç üretmeyen şiddet/savaş odaklı politikaların derhal terk edilmesini, barışçıl ve demokratik yollarla çözüm için gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Evet bu savaş oy savaşıdır. Bu savaş kendi pisliklerini kapatmak için çocukları dahi öldürmekten çekinmeyenlerin savaşıdır. Bizler biliyoruz ki, Saray savaş halk barış istiyor.

TÜM GÜCÜMÜZLE KARŞI ÇIKACAĞIZ

Buradan ilan ediyoruz ki eşitlik ve dayanışma temelinde, içeride ve dışarıda her türlü savaşa ve şiddete tüm gücümüzle karşı çıkacağız. Halkların, emperyalizmin planları doğrultusunda birbirine kırdırılmasına izin vermeyeceğiz. Dinci gericilikle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Erdoğan’ın çatışma ortamını fırsat bilerek Başkanlık hayalleri diriltme hamlelerine pabuç bırakmayacağız. Buradan bir kez daha barış çağrımızı yineliyoruz. Suriye’de savaşa son verilmeli, emperyalistler, yabancı güçler ve AKP rejimi Suriye’den elini çekmelidir. Suriye halkı kendi geleceğini kendi belirlemelidir. Cihatçı teröre verilen her türlü destek sonlandırılmalıdır. Devlet Kürt siyasi hareketine yönelik operasyonlara ve baskılara son vermeli, PKK silahlı eylemlerden vazgeçmeli, sorunun barışçıl, demokratik kalıcı çözümü için başta TBMM olmak üzere tüm toplumsal kesimlerin dahil olacağı bir çözüm süreci hayata geçirilmelidir.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim