• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 12°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Erdoğan'dan sert sözler!

HDP, TBMM’de yapılan yeni yasama yılı törenini, İstiklal Marşı okunduktan sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kürsüye çıkarak konuşma yapacağı sırada salonu terk etti.
Erdoğan'dan sert sözler!

25. Dönem 2. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'nda yapacağı açılış konuşmasıyla başladı.

HDP, İstiklal Marşı okunduktan sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kürsüye çıkarak konuşma yapacağı sırada salonu terk etti.

 
 

Erdoğan'ın konuşmasından önemli bölümler

23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılışını gerçekleştiren ilk Meclis'ten 25. döneme kadar bu aziz çatı altında vazife yapmış olan tüm vekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu çatı altında vazife üstlenmiş ama kendilerine kıyılmış Meclis üyelerimizi anmak istiyorum. 25. Dönem kısa sürmüş olabilir ama milli irade için anlamlı. Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu'yu rahmetle yad ediyorum.

 Bu aziz kürsüde edilen yeminlere uymak ahlaki vazifedir. Siyasi partiler ve kadrolar ülkeye ve millete hizmet konusunda rekabet içindedir. Şuna kimsenin itirazı olamayacağı düşüncedeyim. Milletin dışında güç odaklarına terör örgütlerine, paralel yapıya sırtını dayayanlar millete ve hukuka hesap vermekten kurtulamayacaktır.

1 Kasım'da millet iradesinin en sağlıklı şekilde sandığa yansıması, parlamento içindeki ve dışındaki tüm siyasi partiler için bir namus ve şeref meselesidir. Terörün çirkin yüzünün sandıkları tehdit etmesini engellemek için tüm siyasi partilerin insani ve vicdani bir tavır sergileyeceklerini, kolaylaştırıcı bir yaklaşım içinde olacaklarını umuyorum.

 Standartları yüksek bir demokrasinin Türkiye ekonomisine etkisini geçtiğimiz 13 yılda tecrübe ettik. Türkiye ekonomisi yıllık ortalama yüzde 5 büyüme kaydetti. Enflasyon ve faizler tarihi seviyelere geriledi. Türkiye yaptığı yatırımlarla dünyanın parlayan yıldızı oldu. Hızlı trenle yolcu taşımacılığı yapılıyor ve inşası devam eden hatlar var. Hedefimiz 2023'e kadar 13 bin kilometreye çıkarmaktır.

Geçtiğimiz dönem kabul edilen İç Güvenlik Paketinin güvenlik birimlerinin çalışmalarında önemli katkısı olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz 1 yıllık süreçte acı hadiseye şahit olduk. Suriye ve Irak'taki hadiseler tırmanırken ülkemize de yansıması oldu. 6-8 Ekim olaylarında 50 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kobani'de kaçan 220 bin kişiyi biz kabul ettik. Ama o günlerde yaptığım konuşmayı çarpıttılar. Bizim için asıl olan kardeşlerimizle olan tarihi geçmişimiz ve değerlerimizdir. Bizim bu topraklara ve oralardaki kardeşlerimize bakışımız özellikle Batı ve diğer devletlerle aynı olamaz. Kapılarımızı açtık ve açmaya devam ediyoruz.

"Tüm siyasi hayatım boyunca olduğu gibi bugün de hiçbir şahsi çıkarın, rütbenin, payenin peşinde değilim. Milletim beni dünyada rütbelerin en büyüğüne, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanlığı makamına layık gördü. Ben büyük Türkiye, yeni Türkiye, güçlü Türkiye, 78 milyonun bir, beraber ve kardeş olduğu bir Türkiye mücadelesi veriyorum"

Suriye ve Irak'tan ülkemize gelen tüm kardeşlerimize kapılarımızı açtık ve açmaya devam edeceğiz. Bizim kimi AB ülkelerinin yaptığı gibi zulme ve ölüme terk etme hakkımız yoktur. Kardeşliğimiz bin yıllık bir duygunun ifadesi olarak dile geliyor. İmkanlarımız sınırlı olabilir ama gönlümüz zengin. Türkiye'den daha güçlü AB ülkeleri göçmenler karşısında paniğe kapılırken biz milyonlara kapımızı açtık. Ülkemizde kalanların durumu çok iyidir ve ülkemize gelenler bunu takdir ve teşekkürle karşılıyor.

 

Erdoğan'dan sert sözler: Kürt ayrıdır terörist ayrıdır

Terör örgütüne sırtını dayayanların hesap vereceğini söyleyen Erdoğan "Sınırlarımız dışındaki tüm kardeşlerimize karşı bu duyguları beslerken ülkemiz içinde herhangi bölgeyi, grubu dışlamamız mümkün müdür? Böyle bir iddiada bulunmak bölücülüktür" dedi.

Türkiye her anlamda emin ellerdedir. Türkiye okun yaydan fırlaması gibi geri dönülmez bir büyüme sürecindedir. Güçlü, şeffaf, kararlı yönetim altında Türkiye ekonomisi yıllık yüzde 5 büyüme kaydetti. Hava yolunu halkın yolu haline getirdik.

Büyük Türkiye yeni Türkiye mücadelesi veriyorum.

Buradan Kürt kardeşlerime özellikle seslenmek isterim: Bizleri birbirimizden koparma çabası, birbirimize düşman etme oyunu, aslında her ikimizi de hedef alıyor. Bunun için diyorum ki Kürt ayrıdır, terörist ayrıdır. Kürt kardeşimin inancı, değerleri, ahlakı, onuru böyle bir örgütle yol yürümeye zaten uygun değildir. Mücadelemiz bir etnik kökenle değil, terörledir, terör örgütüyledir, teröristledir. Terörden en büyük zararı gören de yine Kürt kardeşlerimizdir.

Mücadelemiz bir etnik kökenle değil, terörle teröristledir. Silahlar bırakılıp üzerine beton dökülene kadar bu mücadele sürecektir.''

"Bu örgüt ülkemiz ve milletimiz için tehdit olmaktan çıkartılana, silahlar gömülüp üzerine beton dökülene kadar, bu mücadele sürecektir. Kimi siyasiler, kimi medya kuruluşları, kimi hain ve harici odaklar terör örütünü desteklese de Türkiye, istiklal ve istikbal mücadelesinden kesinlikle taviz vermeyecektir."

Erdoğan'dan MHP'lilere cevap

MHP'li vekillerin Erdoğan'ın sözlerini kesmeleri üzerine, "Ben Cumhurbaşkanı olarak gitmediğim il yok siz kaç ile gittiniz" dedi.
Erdoğan MHP sırlarından gelen itiraz ve eleştirilere "rahatsız mı oldun?" diye cevap verdi.

Akrep gibi eninde sonunda kendisini taşıyanları da sokar. Ben nereye hitap edeceğimi iyi bilirim. Öğreneceksiniz. Teröristle mücadele önemlidir ama yeterli değildir. Asıl olan sorunun kaynağına inmektir. Bataklığı kurutmaktır.Erdoğan Vural'a " Siz bu kürsülerin acemisisiniz. Belki aday olursun. dedi.

7 Haziran'dan bugüne kadar olan süreci Türkiye'nin, milli iradeye uygun şekilde yaşanması hepimiz için kazançtır. Milli irade yegane çıkış yoludur. 1 Kasım'da da milli irade tecelli edecektir. Terörün çirkin yüzünün sandıkları tehdit etmesini engellenmesi için bütün siyasi partilerin kolaylaştırıcı olacaklarını umuyorum. Terör örgütlerine, paralel yapılara sırtını dayayanlar millete ve hukuka hesap vermekten kurtulamayacaklar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim