• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9716.77 0.00
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Erdoğan AK Parti'ye döndü son dakika açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 33 ay aradan sonra AK Parti'ye döndü. Dönüşü sonrası kürsüden tarihi mesajlar veren Erdoğan AB'ye resti çekti. Erdoğan, fasılları açmaktan başka çareniz yok. Açmadığınız takdirde güle güle'' dedi.
Erdoğan AK Parti'ye döndü son dakika açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'ye dönüş sonrası çok tarihi mesajlar verdi.

AK Parti Erdoğan'ın dönüşü için hazırlanan program İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından kürsüye ilk çıkan isim Başbakan Binali Yıldırım oldu.

Yıldırım'ın ardından Erdoğan, 33 ay önce veda konuşmasını yaptığı AK Parti kürsüsüne alkışlar arasında çıktı. Konuşma öncesi Yıldırım, Erdoğan'a AK Parti Üyelik Beyannamesini takdim etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının detayları şöyle:

Selamün aleyküm diyerek heyetinizin içine yeniden dahil oluyorum. Sevdama aşkıma bugün yeniden geri dönüyorum. Bu ayrılık aslında sadece resmi bir ayrılıktı. Aramızdaki mesafe mevzuat gereğiydi. Gönlümüz hep beraber oldu. Gönüllere sınır çizmek, gönüllere duvar örmek mümkün değildir. Olağanüstü kongremizde vedalaşmayı yaparken, AK Parti 13 yıllık bir siyasi parti olsada da asırlar önce başalyan kutlu bir mirası omuzlarında taşıyan bir partidir demiştim. Dönüşüm beni asıl bu yüzden heyecanlandırıyor. Biz yola milletimizle birlikte çıktık.

Bugüne kadar her ne yaptıysak milletimiz için yaptık, milletimiz için yapmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar her ne yaptıysak milletimizin duasıyla yaptık. Biz ter döktükçe milletimiz bize daha çok sahip çıktı. Yeri geldi biz milletimiz için gövdemizi siper ettik. Yeri geldi milletimiz kendini bize siper etti. Bazıları sanıyorki mesele şahsımızdır. Mesele hükümetimiz, partimizdir. Aslında mesele ülkemiz, milletimiz, bağımsızlığımız, iddialarımızdır. Gecemizi gündümüze katarak, güvenlikten adalete, ekonomik kalkınmaya kadar elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık inşallah çalışmaya da devam edeceğiz. 

Cumhurbaşkanlığı için görevi bırakırken bu bir veda değil, yeni bir başlangıç demiştik. Ülkemize kazandırdığınız hizmetlerin en yakın şahidi milletimizin ta kendisidir. 

Hizmetlerimizde asla ayrımcılık yapmadık. Bu ülkede ikinci sınıf vatandaş yoktur. 80 milyonun tamamı birinci sınıftır.

BUNDAN SONRA YÜKÜMÜZ DAHA AĞIR

Yükümüzün bundan sonra daha ağır olduğunu hatırlatmak isterim. Vatandaşla aramızdaki muhabbeti anlasalar 15 yıllık başarıyı anlayacaklar. 

GELMEM DİYEN KİM VARSA BEŞTEPE'NİN YOLUNU ÖĞRENDİ

Hukuken ayrı kaldığımız 2.5 yıllık dönemde Türkiye hayati sonuçları olan olaylar yaşadı. Beştepe'ye taşınmamızın sonrası akla hayala gelmeyen ahlaksızlıklar yaptılar. Milletimizin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne sahip çıkmasıyla bunları susturdu. Gelmem diyen kim varsa Beştepe'nin yolunu öğrendi. 

Ceylanpınar'da iki polisin evlerinde uyurken şehit edilmeleri bizim için bardağı taşıran son damla oldu. 

İmtihanların tamamından yüz akıyla çıktık. 

FETÖ'nün uzantılarını kamudan temizlemek için çalışma başlattık ve Türk milletine karşı yapılan en büyük saldırıyla karşılaştık. 15 Temmuz'da devletin namuslarına emanet ettiği silahları millete çevirip hainlik yapmışlardır. 15 Temmuz Türk milletine yapılmış en büyük saldırılardandır. 

ACIRSAK ACINACAK HALE GELİRİZ

Milletimizin canı pahasına verdiği mücadeleyde 29 gün bu millet uyumadı. Gece gündüz demeden uyumadı. Başarısızlağa uğrattığımız bu darbe girişimi başka hiçbir şekilde elde edemeyeceğimiz dersler içeriyordu. FETÖ ile mücadelenin kararlı ve süratli yürütülmemesi halinde başımıza neler geleceğini 15 Temmuz'da gördük. Takiyenin bu kadar başarılı yapıldığı başka örgüt yedir. Bizim burada şu ne dedi, bu ne dedi bakamayız. Hukuk sistemi vardır, yargı çalışmaktadır. Gereği neyse bu yapılacaktır. Arkadaşlarıma söylüyorum; önümüze gelip gözyaşı dökenler olacaktır. Acırsanız, acınacak hale gelirsiniz. Böyle bir darbe girişiminin dünyada örneği yoktur. Bu gerçeği görmemiz gerekir. Pensilvanya'daki terörit başı 170 ülkeyi yönettiğini ifade ediyor.

AB'YE REST: FASILLARI AÇMAK DIŞINDA ÇARENİZ YOK

Aynı şekilde Avrupa'da her türlü destek onlara veriliyor. Aynı şekilde PKK'ya veriliyor. Neden? Türkiye'nin önünü kesmek için veriliyor. Bundan sonra yapacağınız bir şey var, bugüne kadar açmadığınız şu fasılları açmaktan başka çareniz yok. Açarsanız ne ala! Açmadığınız takdirde güle güle. Türkiye bunların kapıkulu değildir. Bugüne kadar ne dendiyse hepsi yerine geldi. Yakında NATO zirvesi var orada görüşelim, 5 madde yazmışlar. OHAL kalkması gerekir, vs. Geçin bunları geçin, siz ne yapacaksınız onu söyleyin. Sen önce git Fransa'daki OHAL'i kaldır. Fransa'da OHAL edecek biz edemeyeceğiz, beyefendilerden izin alacağız. Böyle bir şey olabilir mi? Önce verdiğiniz sözü tutacaksınız, fasılları kaldıracaksınız.

HEVELERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKACAĞIZ

Bizim bayrağımıza alternatif bir bayrak asla düşünülemez. Bizim o paçavralara o niyetlere bakanlara gereği neyse onu yaparız. PKK'nın PYD'nin Suriye'deki heveslerini kursağında bırakacağız. Bunu da herkes bilmelidir. Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz.15 sene önce ne söz vermiştik. Batı'da ne varsa Doğu'da, Kuzey'de ne varsa Güney'de olacak. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, enerji, gıda tarımda yaptık ve hala da yapmaya devam ediyoruz.

CHP'YE AİHM CEVABI

Kimse kimseyi aldatmasın. Önümüzde yerel seçimler, parlamento ve başkanlık seçimi var. Orada herşey daha net ortaya çıkacak. Türkiye'de başvurulması gereken heryere başvuru yapanlar var. YSK'ya gidiyorsun nihai kararını veriyor. Sen onunla tatmin olmuyorsun, Anayasa Mahkemesi'ne gidiyorsun, oradan umudu kesiyorsun. Şimdi de AİHM' gidiyorsun. Oranın böyle bir yetkisi, seçim işlerine karışma yetkisi yok. Önümüzdeki seçimlere iyi hazırlanan milletin gönlüne girin. Hala Türkiye'yi ne kadar Türkiye düşmanı varsa, teröristler varsa kapılarına gidiyorlar. Teröristlerle kampanya sürdürecek kadar ne yazık ki seviye kaybına uğradık."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim