• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 20°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 25°C Rize
  • BIST: 9889.67 1.78
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Engelliler ’Engel’ Tanımadı

Engelliler, 2 bin 206 metre yükseklikteki devasa heykelleri görmek için yağmur ve soğuğa rağmen Nemrut Dağı’na zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü’nün bu yıl 15.’sini gerç...
Engelliler ’Engel’ Tanımadı

Engelliler, 2 bin 206 metre yükseklikteki devasa heykelleri görmek için yağmur ve soğuğa rağmen Nemrut Dağı’na zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü’nün bu yıl 15.’sini gerçekleştirdiği ‘Engelliler ile Nemrut Dağı Tırmanıyoruz’ projesi önceki gün kortej yürüyüşüyle başladı. Üç günlük etkinliğin son gününde Türkiye’nin değişik illerinden gelen engelliler ve yabancı öğrenciler Nemrut Dağı’na zorlu bir tırmanış için yola koyuldu.

Soğuk hava ve yağmura rağmen minibüslerle kafeteryanın olduğu bölüme kadar gelen engelliler, burada jandarma ve UMKE Sağlık ekipleri tarafından karşılandı. Jandarma ekipleri engellileri zirveye çıkarmak için hazırlık yaptı.

Engelliler, jandarma ve diğer vatandaşlar hazırlanan tekerlekli sandalyeler ile zirveye doğru zorlu bir yolculuğa başladı. Jandarmanın omuzlarında ve engelli olmayan vatandaşların desteği ile 2 bin 206 metre yüksekliğe çıkmaya çalışan engelliler, zoru başardı.

Zirvede devasa heykelleri gören engelliler Nemrut Dağı’na hayran kaldı. Heykellerle hatıra fotoğrafı çektiren engelliler ve yabancı öğrenciler zorlu yolculuk sonunda zirveye ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler. Engellilerin zirveye ulaştıktan sonraki mutlulukları yüzlerine yansıdı.

SENFONİ ORKESTRASI ZİRVEDE KONSER VEREMEDİ

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasının devasa heykellerin bulunduğu zirvede vermeyi planladığı konser olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamadı. Yağmur ve rüzgar engeline takılan sanatçılar, enstrümanlarını paketlerinden çıkartamadı. Zirvede bir sanatçı bir enstrümanla mini bir dinleti sundu.

Ellerinde Türk bayrakları ile toplu fotoğraf çektiren grup daha sonra 2 bin yıllık tarihe sahip ve dünyanın tek kemerli ender köprülerinden olan Cendere Köprüsü’ne geldi. Nemrut dağı zirvesinde konser veremeyen Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası tarihi köprüde konser verdi. Engelliler ve diğer vatandaşlar konserle keyiflendi.

2430. Bölge Federasyon Başkan Korhan Atilla yaptığı açıklamada, “Her yaştan engelli insanlarımızın normal olarak yaşam boyu yakalayamayacakları bir fırsattı onlara sunmak istedik. Buraya sağlıklı insanın tırmanması bile güçtür. Bu olanağı onlara tanımak, sıra dışı bir olay meydana getirmek ve yaşamlarına dokunmak istedik” dedi.

Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Ferit Binzet ise konuşmasında, “Engellileri Nemrut Dağı’nın zirvesinde buluşturuyoruz. Burada amacımız Türkiye’deki bütün engellilerin sorunlarına, yaşamlarına dikkat çekebilmek. 2 bin 206 metre yüksekliğe tırmanırken de büyük engelleri tanımadık mesajı veriyoruz. Çok güzel bir konser planımız vardı ancak hava şartları müsait olmadığı için ertelemek zorunda kaldık ancak onlardaki heyecanı görmek, herkesin mutlu olduğunu görmek bize yetiyor” ifadelerini kullandı.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Okan Orşan ise hep birlikte tüm engelleri kaldırmak için Nemrut Dağı’na çıkmayı başardıklarını ancak konsere hava şartlarının müsaade etmediğini vurguladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim