• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

En Özel Olimpiyat Gebze'de Gerçekleşti

Özel Olimpiyatlar Türkiye ile King Baudouin Vakfı’nın iş birliğinde gerçekleşen 2. Karma Futbol Projesi’nin ilk kapanış turnuvası Gebze’de gerçekleşti.
En Özel Olimpiyat Gebze'de Gerçekleşti

Zihinsel engelli bireyleri, çeşitli spor dallarında diğer bireylerle bir araya getirerek toplumsal hayata katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye ile King Baudouin Vakfı’nın iş birliğinde gerçekleşen 2. Karma Futbol Projesi tamamlanıyor.  Projenin kapanış turnuvalarının ilki, Gebze’de gerçekleştirildi. Gebze Spor kulübü alt yapı sporcuları, Özel Beşyıldız Özel Eğitim Merkezi, Mucize Çocuklar Özel Eğitim Merkezi, Gebze Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinden oluşan toplam 9 Karma Futbol takımı içerisinde yer aldı. Projenin uygulandığı Malatya, Kayseri, İzmir/Ödemiş, Manisa/Salihli ve Zonguldak’ta da kapanış turnuvaları önümüzdeki günlerde yapılacak.

 SPORCULAR SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ

Gebze Spor Kulübü ve Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe müdürlüğü tarafından desteklenen proje kapsamında karşılaşmalar, 10:00-12:00 saatleri arasında Gebze Alaettin kurt Stadyumunda yapıldı. Turnuvaya katılan tüm sporcular, Sağlıklı Sporcu Projesi kapsamında genel sağlık (Med Fest) taramasından geçirildi. Özel Olimpiyatlar Türkiye Klinik Direktörü Dr. Erhan Mehmet Sayalı ise anne ve babalarla birlikte çocuklarının sağlıklarıyla ilgili bir sohbet gerçekleştirdi.

 ÖZEL BİR PROJE

Karma Futbol Projesi, 2014-2016 yılları arasında zihinsel engelli ve sağlıklı bireyleri antrenman ve müsabakalarda bir araya getirmeyi ve düzenlenen futbol turnuvalarında birlikte mücadele etmelerini sağlamayı amaçlayan bir kaynaştırma projesi. Projeyle, 8-12 yaşları arasındaki zihinsel engelli ve diğer bireylerin spor alanı ve dışında aynı ortamı paylaşmasına olanak sağlamak, zihinsel engelli bireylerin yaşıt sağlıklı bireyler ile iletişim ve uzun süreli arkadaşlık kurulmasına olanak sağlamak, antrenmanlar ve müsabakalar esnasında yetenek ve beceri düzeylerini daha üst düzeye taşımak hedefleniyor.

 ÖZEL OLİMPİYATLAR TÜRKİYE HAKKINDA:

Temelleri 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı’nın önderliğinde atılan Özel Olimpiyatlar Türkiye, tüm dünyada 170 ülkeye yayılmış 225 kurumu kanalıyla, 4,4 milyon kişiye ulaşan Uluslararası Özel Olimpiyatlar’ın (Special Olympics) Türkiye’deki tek kuruluşudur. Özel Olimpiyatlar Türkiye, zihinsel engelli bireyleri, diğer bireylerle bir araya getirip, çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlamaktadır. Bu şekilde özel sporcuların fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine, cesaretlerini sergilemelerine, başarılarının mutluluğunu yaşamalarına, toplum ile ilişkilerini güçlendirmelerine yardımcı olmayı ve sosyal hayata katılımlarını artırmayı hedeflemektedir.

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim