• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 14°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

En çok pil toplayan muhtarlara ödül!

Mahalle Muhtarları arası Atık Pil Toplama Kampanyası ödül töreninde dereceye giren mahallelerden 1’inci Darıca Osmangazi Mahallesi Muhtarlığı, 2’nci İzmit Yuvam Akarca Mahallesi Muhtarlığı, 3’üncü ise Derince Yenikent Mahallesi Muhtarlığı oldu.
En çok pil toplayan muhtarlara ödül!

Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yetkilendirilmiş kuruluş Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği(TAP) tarafından ortaklaşa düzenlenen Mahalle Muhtarları Arası Atık Pil Toplama Kampanyası ödül töreni Fuariçi Sivil Toplum Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Ödül törenine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç’ın yanı sıra TAP Genel Sekreteri Neslihan Başak, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ödül alan muhtarlar ve davetliler katılım gösterdi. Kampanya genelinde 12 ilçeden 12 mahalle muhtarına ödül verilirken, kampanyaya katılım sağlayan mahalle muhtarları toplamda bin 517 kg atık pil topladı.

ATIK PİLLER AYRI TOPLANDI

Kampanya kapsamında atık pillerin mahallelerde ayrı toplanması konusunda farkındalık yaratılması, vatandaşlar bu alışkanlığın kazandırılması ve bu yönde gelen taleplerin de dikkate alınması suretiyle, vatandaşların kolaylık ulaşabildiği kamu temsilcileri olan muhtarlara yönelik 1 Haziran, 30 Eylül dönemini kapsayacak şekilde, özellikle okullarda, sivil toplum kuruluşlarında, eğitim ve bilinçlendirme seminerleri düzenlendi. Kamu kurum ve kuruluşları, sağlık kuruluşları, işyerleri, ticarethaneler vb. yerlere atık pil toplama bidonları, toplama kutuları konuldu ve atık pillerin kaynağında ayrı toplanması sağlandı.

 TEMİZ ÇEVRE BIRAKMALIYIZ

Ödül töreninde konuşan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Gelişen teknolojiyle birlikte pil kullanımı kaçınılmaz hale geldi. Ancak pilin içerisindeki asit ve kimyasal nedeniyle tehlike arz etmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak geçen sen Mayıs ayında TÜBİTAK desteğiyle Atık Pil Toplama Merkezi’nin açmıştık. Bugün de toplanan pilleri ödüllendirmek için buradayız. Ünlü bir Kızılderili Atasözü, “Biz yeryüzünü atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan ödünç aldık” der. Biz çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak istiyorsak onlara temiz bir çevre bırakmalıyız.” şeklinde konuştu.

PARANIN DEĞERİ KALMAYACAK

Sözlerine bir diğer Kızılderili atasözünü hatırlatarak devam eden Özak, “Yine bir diğer Kızılderili atasözü şöyle söyler; “Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.” Gerçekten çevre elimizden gittikten sonra, çevre katliamı büyük boyutlara ulaştıktan sonra paranın hiçbir değeri olmayacaktır. Ben bu kampanyada destekçimiz olan tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ediyorum” dedi.

DERECEYE GİREN MAHALLE MUHTARLARI

Topladığı 226 kg atık pil miktarı ile Darıca Osmangazi Mahalle Muhtarı Kenan Demirbaş, 151 kg ile İzmit Akarca Mahalle Muhtarı Müyesser Yılmaz, 115 kg ile Derince Yenikent Mahalle Muhtarı Asuman Ekerer, 90 kg ile Gölcük Yunus Emre Mahalle Muhtarı Muzaffer Atalar, 68 kg ile Başiskele Ovacık Mahalle Muhtarı İlhan Atıntaş, 62 kg ile Körfez Barbaros Mahalle Muhtarı Ramazan Gündoğdu, 45 kg ile Kartepe Remzi Kandaz, Maşukiye Mahalle Muhtarı Mete Karakuş, 36 kg ile Gebze Arapçeşme Mahalle Muhtarı Remzi Kandaz, 32 kg ile Karamürsel Kayacık Mahalle Muhtarı Serkan Türkmen, 18 kg ile Kandıra Sarnıçlar Mahalle Muhtarı Şaban Elmas, 4 kg ile Dilovası Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Alaattin Durmuş, 3 kg ile Çayırova Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Mustafa Güven.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim