• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

"Elle, Gözle Aramaya İzin Vermeyiz"

Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul’da Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın görevi başında şehit edilmesinden sonra adliyelerde alınacak güvenlik önlemlerine ilişkin restleşmeye gere...
Elle, Gözle Aramaya İzin Vermeyiz

Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul’da Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın görevi başında şehit edilmesinden sonra adliyelerde alınacak güvenlik önlemlerine ilişkin restleşmeye gerek olmadığını belirterek, “Çantamızın içini elle, gözle aramaya izin veremeyiz. Çünkü sır saklama yükümlülüğümüz vardır. Üstü elle aramayı kabul etmiyoruz. Duyarlı kapı kimsenin canını yakmaz, X-Ray’e çantaların konması hiç kimsenin canını yakmaz” dedi.

Adalet Bakanı Kenan İpek, İstanbul’da Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın görevi başında şehit edilmesinden sonra adliyelerde alınacak güvenlik önlemleri konusunda Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, ile görüştü. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Feyzioğlu, “Devir yapıcı olma devri, herkes açısından birlik olma devri. Biz kanunların tam olarak uygulanmasını istiyoruz. Mevzuata ilişkin bir sıkıntı yok. Uygulamaya ilişkin bir farklılıklar ve keyfilikler var. Çağlayan’da ki çok üzücü olayda da nitekim koluna avukat cübbesi almış teröristler avukatlara ait girişten kimliklerini okutarak değil, özel güvenliğin güvenlik şeridini kaldırıp, yandan buyurun demesiyle gerçekleşmiştir. Avukatlara yönelik özel güvenlik zaafı yok. Ama adliye ve kamu kurumlarımızda genel olarak bir güvenlik zaafı olduğu aşikar. Bu noktada biz Türkiye terör ile yaşamaya devam edecek gibi gözüküyor. Neler yapabiliriz diye son derece yapıcı yaklaşım sergiledik. 40’a yakın baro başkanımızla toplandık ve tam bir fikir birliğine vardık” diye konuştu.

Adliyelerde alınacak güvenlik önlemlerine ilişkin Feyzioğlu, “Avukatlar çipli ve Türkiye’nin en güvenli kartı olan avukat kimlik kartını özel okuyucuya gösterecekler, turnikeden o şekilde geçecekler. Bu uygulamayı güvenlik görevlileri aksatmayacak. İstanbul’da aksatılan uygulama bir daha yapılmayacak. Güvenlik görevlileri bu konuda daha hassas davranacaklar. Çantalarımızı X-Ray’e koymakta bir sakınca görmüyoruz ve duyarlı kapı da taraman geçirmekte hiçbir sakınca görmüyoruz. Ancak avukatlığın 58. maddenin yurttaşlarımızın sırlarını saklama yükümlülüğümüz gereği tam uygulanmasında da asla feragat etmeyiz. Bu çerçevede çantamızın içini elle, gözle aramaya izin veremeyiz. Çünkü sır saklama yükümlülüğümüz vardır. Üstü elle aramayı kabul etmiyoruz. Duyarlı kapı kimsenin canını yakmaz, X-Ray’e çantaların konması hiç kimsenin canını yakmaz. Bu konuda bir restleşme, inatlaşma içerisinde olmanın gereğini kimse şu ortamda görmüyordur. Önemli olan adliyelerde hepimizin can güvenliğinin olması” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adli raporları istemesine ilişkin soruya Feyzioğlu, “Böyle bir spekülasyona, bir sosyal medya çalkantısıyla hareket etmek doğru değil. Savcılar en titiz bir şekilde sorgulayacaklardır. Soruşturma tamamlandığında hepimiz göreceğiz. Gizli bir şey kalmaz. Gizli bir şey kalacakmış gibi endişesi içinde değiliz" cevabını verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim