• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 20°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 28°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9932.76 2.22
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Elektrik Kesintisi Zamma Sebep Olacak Mı ?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geçen hafta yaşanan elektrik kesintisine ilişkin, “Vatandaşımızın faturasına bir kuruş yansıtılacak bir konu yoktur” dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Baka...
Elektrik Kesintisi Zamma Sebep Olacak Mı ?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geçen hafta yaşanan elektrik kesintisine ilişkin, “Vatandaşımızın faturasına bir kuruş yansıtılacak bir konu yoktur” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Tüm Sanayici ve İş adamaları Derneği yeni yönetim kurulunu kabul etti. Bakanlıkta gerçekleştirilen kabul sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yıldız, geçen hafta yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili bir soru üzerine, "Bu süre içerisinde yaptığımız çalışmalarla gerek soruşmalar gerekse teknik bütün çalışmalar sonucunda bir sonuca ulaştık. Burada TEİAŞ çok geniş bir ağa sahip. 1,2 milyon kilometrelik bir iletim ve dağıtım ağından bahsediyoruz. Yaz dönemi girmeden yenilemeler, kapasite artırımı, yeni devreye girecek santralleri bağlantı hatları çalışmaları nedeniyle Türkiye’nin Doğusunu ve Batısını bağlayan bu eksende 5 tane iletim hattının devre dışında kaldığını görüyoruz. Doğu ile batı arasındaki hatların koptuğunu, pek çok olumsuzluğun bir araya geldiği görüyoruz. Toplam 7 hattın üzerinde uzun hatlarımız mesafe koruma roleleri çalışarak, güç salınımı gerekçesiyle devre dışı kalıyor. Dolayısıyla doğu ile batının bağlantısı kopmuş oluyor. Doğu bölgesindeki üretim fazlalığı, 12 saniyede birbirini tetikleyerek bu halin yaşanmasına neden oluyor. Bu arada batıdaki yükler devre dışı bırakılıyor, sistemin kendisini korumaya çalışıyor olmasından kaynaklanan birbirini tetikleyen bir yapıyla karşı karşıya kalıyoruz. Kesinti iletim sistemindeki bir hattaki arızadan başlıyor. Teknik bir arıza olmakla birlikte, bir işletim hatası olduğu tarafımızdan değerlendiriliyor” diye konuştu.

Seçimler öncesi tüm personelin izinlerinin kaldırıldığını belirten Bakan Yıldız, şunları kaydetti:

"ARZ GÜVENLİĞİYLE İLGİLİ PROBLEM YOK"

“Başından beri bir soruşturma başlatıldı. Gerek işletim hatası gerekse aşırı risk alındığı bir yapıyı görüyoruz. Soruşturma devam ediyor. Kendisini bu işte sorumlu gören TEİAŞ Genel Müdürümüz Kemal Yıldır da görevinden istifa etmiş bulunuyor.”

Bakan Yıldız konuşmasına şöyle devam etti:

“Sonuçta birçok olumsuzlukların, mesela bunların içinde yeni bir santralin devreye alınması için iletim hattını boşa çıkarılması var. Bir hattın devreye alınması için yanındaki iletim hattındaki elektrik bilerek kesiliyor. Bütün bunların her birinin bir araya gelmesi ihtimali çok az, ama bu ihtimaller bir araya geldi. Türkiye’de bir arz güvenliğiyle ilgili problem yok. Kamuoyuyla paylaşacağımız konu, teknik bir arızanın iletim hatlarına sirayet etmesiyle beraber o arıza oluşmuştur.”

Bakan Yıldız, geçen hafta yaşanan elektrik kesintisinin vatandaşa yansımayacağını belirterek, “Vatandaşımızın faturasına bir kuruş yansıtılacak bir konu yoktur. Döviz fiyatlarındaki artışa rağmen bu artışları da vatandaşımıza yansıtmayı düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim