• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 26°C Rize
  • BIST: 9909.56 1.98
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Edirne'ye doğru yürüyorlar!

Avrupa'ya gitmek isteyen sığınmacıların Büyük İstanbul Otogarı'ndan Edirne istikametine yürüyüşü polis engeline takıldı. Ancak bazı sürücüler kadın ve çocukları araçlarına almaya başladı.
Edirne'ye doğru yürüyorlar!

Aralarında kadın, çocuk ve engellilerin de bulunduğu yaklaşık 500 sığınmacı, Altınşehir mevkisindeki yeşil alanda bir süre dinlendi.

 Hayırsever iki vatandaşın çorba dağıttığı sığınmacılar, daha sonra yeniden Edirne'ye doğru yola çıktı. Güvenlik güçleri de sığınmacıları yol boyunca takip ediyor.

BAZI SÜRÜCÜLER DURUP KADIN VE ÇOCUKLARI ARAÇLARINA ALDI

Suriyeli sığınmacıları TEM otoyolu kenarında gören bazı sürücüler emniyet şeridinde durdu. Onlara yardım etmek isteyen sürücüler kadın ve çocuk sığınmacıları araçlarına alarak yollarına devam etti.

 

POLİS YOLLARINI KESTİ

Otogardan Edirne'ye doğru yürüyen sığınmacıların yolu TEM Esenyurt sapağında polis tarafından kesildi. Polis, grubun yürüyüşüne izin vermiyor. Suriyeli gruba destek için CHP'li milletvekilleri de geldi.
 
TEM kenarından Edirne'ye doğru ilerleyen Suriyeli sığınmacıların yolu, çevik kuvvet polisleri tarafından Avcılar mevkiinde kesildi. Sığınmacılar bunun üzerine yan yol üzerinde ellerini enselerine bağlayarak oturma eylemi yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile CHP Milletvekili Mustafa Balbay da olay yerine gelerek polis yetkililerinden bilgi aldı. Ekipler, milletvekillerine sığınmacıların yürümesine izin vermeyeceklerini, Türkiye sınırları içinde kaldıkları yere geri dönmeleri gerektiğini söyledi.

"ÇAĞIN EN BÜYÜK İNSANLIK DRAMLARINDAN BİRİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Bunlara yol gösteren, barınma imkanı sağlayan eğitim, sağlık imkanı sağlayan kimse yok Türkiye'de. Bir umutla Avrupa'ya gitmek istiyorlar. Bu tablonun sorumlusu da maalesef hükümet. Bu soruna Türkiye ölçeğinde değil de Avrupa ölçeğinde bir çözüm bulunması lazım" dedi. Balbay, "Çağın en büyük insanlık dramlarından biriyle karşı karşıyayız. Aralarına biz de girdik. Edirne'ye gideceklerini söylüyorlar. Ne kadar uzaklıkta olduğunu, kaç saatte varacaklarını bilmiyorlar. Allah bilir diyorlar. Bunların yolculuğu umuda yolculuk değil, meçhule yolculuk. Bu sorun şua nda Türkiye'nin sorunu ama dünyanın da sorunu. Bu TEM'deki dramı görmeyecekse nerede görecekler. 4 yılda Suriye'de 300 bin insan öldü. Şuanda da burada bir meçhule gidiş var, uzaklığın ne kadar olduğunu bilmiyorlar. Yasal düzenleme gerekiyorsa yapılsın. Bu drama kör ve sağır kalınamaz. Türkiye'de şuan doğmuş 100 bin bebek var. Şimdi 3 tanesini gördük, içimiz parçalandı" diye konuştu.

YOL KENARINDA BEKLİYORLAR


Sezgin Tanrıkulu ve Mustafa Balbay da sığınmacıların isteklerini dinledi ve daha sonra Edirne'ye doğru hareket etti. Polis ekipleri Suriyeli sığınmacıları bu bölgede çembere aldı. Ekipler, gazetecilerin bu alana girişine izin vermiyor. Polis, yaklaşık 50 sığınmacıyı yol kenarına geçmeleri için ikna etti. TEM yan yol yaklaşık yarım saat sonra trafiğe tekrar açıldı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim