• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 25°C Rize
  • BIST: 9883.9 1.72
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

DÜNYA ÇOCUKLARI BİRARADA

23 Nisan Çocuk Şenliği'nin açılış tören düzenlenen açılış töreninde protokol üyeleriyle dünya çocukları bir araya geldi.
DÜNYA ÇOCUKLARI BİRARADA

23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Eğitim ve Eğlence Fuarı, Kocaeli Bilim Merkezi'nde kapılarını açtı. Sabah saatlerinden itibaren Kocaelililer ve dünya çocukları şenlik alanını doldurdu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun katılımıyla yapılan açılış töreninde ise coşku ve eğlence doruğa çıktı.
 
BAŞKAN: ÇOCUKLAR KELEBEK GİBİ NARİNDİR

Kocaeli Bilim Merkezi'nin bahçesine kurulan dev podyumda ilk olarak dünya çocukları ülkelerinin oyunlarından örnekler sergiledi. İlk olarak konuşan Başkan Karaosmanoğlu, dünya çocuklarını sevgiyle selamladı. Dünyanın dört bir köşesinden gelen çocukları Kocaeli'nde bir ev sıcaklığında karşılamaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ''Bizler, tüm dünya çocuklarının tertemiz bir fıtrat üzerine yaratıldığına inanan bir medeniyetin mensuplarıyız. Çocuklar saftır, temizdir. Pırıl pırıl  akan dereler,baharda uçuşan kelebekler gibi narindir'' dedi.
 

''ÇOCUKLARIN DİLİ SEVGİ DİLİDİR''

Çocukların şen cıvıltıları eşliğinde konuşmasına devam eden Başkan Karaosmanoğlu, ''Çocuklarımıza verdiğimiz değerin, gösterdiğimiz özenin en anlamlı yansımalarından biri devletimizin kurucusu Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği bu bayramdır. Biz, her 23 Nisan'da koltuklarımızı, makamlarımızı bile çocuklarımıza bırakırız. Onlar ne diyorsa, onu yaparız.
Rengi, dili, dini ne olursa olsun dünyanın bütün çocukları tek bir dil konuşur.
O da sevgi dilidir'' şeklinde konuştu.
 
VALİ GÜZELOĞLU: BİZİM GÖNÜL ELÇİMİZ OLACAKSINIZ

Vali Güzeloğlu da, 23 Nisan kutlamaları için gelen çocukları, ''Kocaeli'ne hoş geldiniz'' diyerek selamladı. Vali Güzeloğlu, ''Dünya çocuklarıyla 23 Nisan Bayramını bir dünya bayramı olarak yaşıyoruz. Misafir öğrenciler Kocaeli'nde yanlarında kaldıkları aileleri ve buradaki dostlukları unutmayarak bizim gönül elçilerimiz olacaktır'' ifadesini kullandı.
 
BAKAN IŞIK, ÇOCUKLARI ÜÇ DİLDE SELAMLADI

Bilim Merkezi'ni dolduran Kocaelililer ve dünya çocuklarının tezahüratları arasında konuşmasına başlayan Bakan Işık, dünya çocuklarını İngilizce, Arapça ve Türkçe konuşarak selamladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve belediye personeline bu organizasyondan dolayı teşekkür eden Bakan Işık, ''23 Nisan tarihinin bizim açımızdan pek çok anlamı var. Bunların iki tanesi bizim için çok önemli. 23 Nisan 1920, TBMM'nin açıldığı tarihtir. Bu sayede yurdumuzu işgal edenlerden kurtardık ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetini kurduk. İkincisi de 23 Nisanı da Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına hediye etmesidir'' açıklamasını yaptı.
 
''ATATÜRK'ÜN BÜYÜK BİR LİDER OLDUĞUNUN GÖSTERGESİDİR''

23 Nisan'ın çocuk bayramı olmasında Gazi Mustafa Kemal'in çocukların barış dolu bir dünyada yaşaması özlemi olduğunu aktaran Bakan Işık, ''Bu nedenle 23 Nisan'ı dünya çocuklarına hediye etti. Ömrü savaşlarla geçmiş, cephelerde geçmiş, askerlikle geçmiş bir insanın barışı arzu etmesi, dünyanın barış gezegeni olması için mücadele etmesi; onun nasıl büyük lider olduğunun göstergesidir'' yorumunu yaptı.
 
''İÇİNİZDEKİ BİLİM SEVGİSİNİ UYANDIRIN''

Baharın uyanışına işaret eden Bakan Işık, sözlerini şöyle tamamladı; ''Biz de sizlere barış ve huzur dolu bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Barış ve huzur dolu dünyayı yine sizler kuracaksınız. Bu yıl şenliğin teması 'bilim' olarak belirlendi. Bizim de katkılarımızla Büyükşehirin hayata geçirdiği Kocaeli Bilim Merkezi büyük önem arz ediyor. Size tek çağrım baharın uyanışı gibi içinizdeki bilim sevgisini ve bilim merakını uyandırın.''
 
AÇILIŞ KURDELESİNİ BİRLİKTE KESTİLER

Konuşmaların ardından Bakan Işık, Vali Güzeloğlu, Başkan Karaosmanoğlu ve protokol üyeleri, festivalin açılış kurdelesini dünya çocuklarıyla birlikte kesti. Protokol üyeleri Bilim Merkezi'ndeki atölyelerde inceleme yaparken, dünya çocukları da sahnede ülkelerinin folklorunu yansıtan oyunları sahneledi.

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim