• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Dumankaya projesi iptal edilmedi

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, “Dumankaya’nın Çayırova’da yapacağı proje iptal edilmedi” dedi.
Dumankaya projesi iptal edilmedi

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya bugün bir basın toplantısı düzenledi. İlçe binasında düzenlenen basın toplantısına ilçe başkanının yanı sıra CHP İl Başkan Yardımcıları Lütfü İlhan ve Mustafa Kaya ile il yöneticileri Neşe Celep Çetiner, Hikmet Koçoğlu, CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyeleri Ata Savaş Durak, Kemal Karagül, Halis Koç, Dursun Yıldız, ilçe kadın kolları başkanı Suna Çınar, ilçe yöneticileri ve kadın kolların üyeleri katıldı.
 
BU İŞLER KARIŞIK İŞLER

Toplantıda bir konuşma yapan CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya şunları söyledi: “Bugünkü açıklamalarımızı siyaseten söylenmiş değil. Bu projenin geliş sürecini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Gerek Büyükşehir gerekse Çayırova belediye başkanı konulara farklı bakıyor. Konu bundan 2 sene önce gündem gündeme geldi. Gündeme gelince ilk mecliste arkadaşlarımız gündemde olmaması rağmen bu projeyi sordu. 4 bine konut projesi nedir diye sorduk. Şevki Beyin cümlesi ‘Bu proje bizi aşar, bu işle çok karışık, paraleli var’ deyip meclis de kapandı.
 
3 VATANDAŞ DAVA AÇTI

Konuyu araştırınca konunun daha önceleri gündeme geldiği öğrendik. 2014 yılında dava ile açılan bir mahkeme kararı elimize geçti. Bu proje içinde arsaları olan 3 vatandaş mağdur edildikleri iddiasıyla dava açmışlar. Davayı Kocaeli ve Çayırova belediyesine açmışlar. Sonrasında GH Gayrimenkul A.Ş. ve Dumankaya’da davayı savunmak adına yer almak istemişler. Mahkeme sonuna kadar devam etmiş. Mahkeme eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle projeyi 2015 yılında iptal edilmiş. Projeye karşı çıkmamızın asıl nedeni bu mahkeme kararıdır. Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı bu meclis kararının 2012 yılında söyledi. Ancak mahkeme kararı 2015 yılında.
 
12 KAT İZNİ VERİLDİ

Proje daha sonra meclislerde yeniden gündeme geldi. Projedeki yollarlar ilgili itirazımız oldu ve itirazımız kabul edildi. Proje içinde yer alan park ve yeşil alan bölümünün kamunun kullanımına kapalı olduğunu ve bir rapor hazırladık. Bununla birlikte gerçekten ciddi konular var. Bu bölgenin imar durumu 6 kat. Ama istisnai 8 kat olan yerler de var. Buraya verilen kat yüksekliğinin 12 kat olmasın doğru bulmadık. Bunun kişiye özel bir ayrıcalık olduğunu söyledik. Bu arsanın sahibi olan kişinin aynı yerin uzağında bulunan arsası için verildi.
 
DUMANKAYA İMAR KOMİSYONU TOPLANTISINA KATILDI

Bu konular mecliste konuşulurken Dumankaya’nın sahibi paralelden içeri alınınca bu konu kamuoyunda konuşulmaya başlandı. Paralel yapı ile direk ilişkisi olan bu kişiye neden böyle bir ayrıcalık yapıldı diye soruldu. Büyükşehir ve Çayırova Belediyesi açıklama yaptı. Dumankaya’nın hiçbir ilgisi olmadığını söylediler. Bu konu tartışıldığı dönemlerde Halit Dumankaya’nın imar komisyon toplantısına geldiği söylendi. Bu inkâr edildi. Ancak daha sonra Zekeriya Özal itiraf ederek Halit Dumankaya imar komisyonu toplantısına geldi dedi.
 
DEMİRCİ TATİLDE MİYDİ?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise hala Dumankaya’yı tanımadığını ve Halit Dumankaya’nın imar komisyonu toplantısına gelmediğini söyledi. Bu konularla ilgili olarak ilk açıklama yaptığımızda AKP Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç açıklama yaparak buradan size ekmek çıkmaz dedi. Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’de projeyi yapanları çağırıp buradan size ekmek çıkmaz dedim diyor. Biz burada Çayırovalıların hakkını koruyoruz. Siyaset değil yalın ve belgeler üzerinden konuşuyoruz. Bu karar belediye meclisinden geçerken Şevki Demirci tatilde miydi yoksa belediyeyi başkası mı yönetiyordu?
 
PROJE İPTAL EDİLMEDİ

Şevki Demirci bu projeye karşı idi ise bizim itiraz dilekçemiz bir gerekçe olabilirdi. Ancak dilekçemizi reddettiler. Bu proje iptal edilmedi. Dumankaya bir ay önce mahkemeye başvurarak davaya müdahil olmak için başvuruyor. Yasal açıdan bunun iptal olması söz konusu değil. Dumankaya ya vazgeçtiğini söyleyecek ki bu proje iptal olsun. Dumankaya istemediği takdirde belediye veya arsa sahibi bu projeyi iptal edemez. Bu proje Dumankaya üzerinden değil de başka bir şirket üzerinden mi yapılacak? İlk karşı çıkışımızın içinde yatanlar nedenin içinde Dumankaya’nın örgütlerle olan ilişkisinden değildir. Bunu mahkeme bulacak. Çayırova’daki projenin getirecekleri ve götürecekleri bizi ilgilendiriyor.
 
AKP’NİN YANLIŞLARINA EVET DEME DEĞİLDİR

Çayırova’nın yararına olacak her projede varız. Ancak Çayırovalıların da hakkını yedirmeyeceğimizi söylemiştim. Bu tür projeler hayata geçirilmeden önce muhalefet partililerin de bilgilendirilip ortak bir karar alınmalı. Ancak AKP’li belediyeler bu kültürden uzak kararlar alıyorlar. Bu açıklamalarımız başta beri söylediği gibi Yenikapı mutabakatını bozuyorsunuz diye algılanmaz. Biz genel başkanımız orada okuduğu o 12 maddelik manifestoya bağlı kalınmasını istedik ve bağlı kalacağımızı söyledik. Bu mutabakat AKP’nin yanlışlarına evet deme değildir."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim