• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 26°C Rize
  • BIST: 9939.26 2.29
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Down Kafe'yi Bilal Erdoğan açtı

İzmit Belediyesi öncülüğünde kentimize kazandırılan Belsa B Blok girişindeki Down Cafe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın katılımlarıyla açıldı.
Down Kafe'yi Bilal Erdoğan açtı

“EĞİTİCİ KURSLAR VERİLECEK”

Engelliler için birçok projeyi hayata geçiren İzmit Belediyesi, bu seferde ilimizde ikincisi açılan Down Cafe’yle engelleri aşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu aynı zamanda Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği Down Cafe engellilerin sosyal ve iş hayatına katılması açısından da büyük önem taşıyor. Açılış törenine; Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, kentin ileri gelen birçok siması ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı. Açılan mekanda engelli bireylerin boş zamanını değerlendirmek ve toplumla bütünleşmesi amacıyla da birçok kurs verilecek.

downkafebilal-(1).jpg

“ENGELSİZ ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Program saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı’yla başladı. Açılış konuşmasını ev sahibi İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan gerçekleştirdi. Başkan Doğan, “Anlam içeriği olarak çok farklı duygular barındıran bir açılış. Bilal Erdoğan Beyefendiye bu yoğun işleri arasında özellikle buraya gelmeleri bu anlamdaki değerlere gösterdikleri yaklaşımlar bizleri duygulandırdı. Çok teşekkür ediyoruz şehrimiz adına sizlere. 2002 AK Parti hükümeti başlayana kadar engellilerin esamesi okunmuyordu. Engelli yasasının çıkarılması için çok çabalar yapıldı. Engelsiz çalışmalar başladı. Engelli dostu belediye olarak birçok çalışma yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Bu kardeşlerimiz gerçekten çok güzeller. Onlar bizim yaşam enerjimiz, bize emanet” diyerek sözlerine devam etti.

downkafebilal-(3).jpg

“ONLAR BUNU HAKEDİYOR”

Başkan Doğan, “Onlar için çok güzel hazırlıklar yaptık. Engelliler için her şeyimiz vardı bir baktık ki bir kafemiz eksik. Bugün gururla mütevazi ama anlamı yüksek bir açılışı yapacağız. Bize sosyal belediyecilikte ilham kaynağımız olan Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize çok teşekkür ediyorum. Bilal Erdoğan beye bize gösterdiği destek için bir kez daha teşekkür ediyoruz. En büyük teşekkürü annelere ediyorum. Onlar bunu hak ediyorlar. Allah anaların yüreğine acı düşürmesin. Bu vesileyle bu vatanı bize yurt eden şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Down Cafe’ye şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diyerek sözlerine son verdi.

img_7371.jpg

“İZMİT BELEDİYESİ'Nİ KUTLUYORUM”

Doğan’ın ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, “Engelliler bizim yüreğimizin bir parçası. Onların gönlümüzde yeri çok büyük. Onlar bizim hayatımızın bereketi. Onlara ne kadar güzel hizmet edersek o kadar iyi iş yaparız. Engelli vatandaşlarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Gebze’de ve İzmit’te engelli yaşam merkezi projelerimiz var. Yerlerini bulduk. Birçoğunu hayata geçirdik ve diğerlerini de en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. 2018’e kadar tamamlanmış olacak. İzmit Belediye Başkanımız ve ekibini bu güzel hizmetten ötürü kutluyorum” diyerek duygularını paylaştı.

img_7303.jpg

“SAYILARI SANILANIN ÜZERİNDE”

Karaosmanoğlu’nun ardından konuşmalarını gerçekleştiren onur konuğu Bilal Erdoğan, “Geçtiğimiz dönemde burada TÜGVA’nın açılışını yaptığımızda başkanımız Down Cafe açacağız demişti. Hamd olsun açılış vesilesiyle buradayız. Engelli kardeşlerimizin sayısı sanılanın çok üzerinde. Çoğu zaman imkanlar el vermediği için evlerinden dışarı çıkmıyorlar. Ama bugün burada açılan Down Cafe gibi çalışmalar bu kardeşlerimizin hayata katılmalarını sağladığı için çok önemli. Şehirlerimizin giderek daha engelli dostu olduğu günleri bu çalışmalar arttıkça yakalamaya çalışacağız. Ben bu yapılan çalışmalardan ötürü belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

downkafebilal-(10).jpg

“BİRLİKTELİĞİMİZ ARTTIRALIM”

“Bizim down sendromlu kardeşlerimizle çok güzel bir iletişimimiz var” diyen Erdoğan, “Bu durum bizim için ibretlik bir vesika olsun diye düşünmek lazım. Onlarla dostluklar kurmak lazım. 15 Temmuz’un unutulmaması vesilesiyle Allah bu millete zeval vermesin. Bu milletin değerleri üzerinde planları olanlar var. Bizim güçlendiğimizi görmek istemeyenler var. Çünkü güçlendiğimizde zorbaların tekerine çomak sokuyoruz. İşbirlikçileri de uzantılarıyla içimizde olabilir ama bizler ne olur birbirimizi sevelim, birlikteliğimizi arttıralım” diyerek her bir vatandaşın engelliler için elinden gelen desteği vermesini istedi.

img_7351.jpg

“DOWN CAFE ÖRNEK OLSUN”

Erdoğan’ın ardından kürsüye Vali Hüseyin Aksoy çıktı, Vali Aksoy, “Engelliler nüfusumuzun yüzde 12’sini oluşturmakta. Onların sorunlarına çözüm üretmek bizlere düşmektedir. Bu amaçla belediyelerimizin ve bakanlıklarımızın yürüttüğü önemli çalışmalar var. Engellilerin hayat tarzını ortaya koyabilmeleri büyük önem taşımaktadır. Down Cafe’ye gelen engelli kardeşlerimiz bu sayede sosyal yaşamla iç içe olacaklar. Bu anlamda İzmit Belediye Başkanımıza çalışmasından ötürü teşekkür ediyorum. Bu kafenin örnek oluşturmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın dualarıyla Down Cafe’nin açılışını protokolle birlikte down sendromlu çocuklar yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim