• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 12°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Dış cephe yalıtım mantolama yangınları ve zararları

Dış cephe kaplama ve mantolama işlemlerinde ısı yalıtımı ve ses yalıtımı şeklinde gerçekleştirilirken yangın yalıtımını yapmamakla birlikte yangınlara sebebiyet vericek mazemeler kullanıyoruz.
Dış cephe yalıtım mantolama yangınları ve zararları

YANGIN YALITIMINI ES GEÇİYORUZ?

Dış cephe kaplama ve mantolama  işlemlerinde ısı yalıtımı ve ses yalıtımı şeklinde gerçekleştirilirken yangın yalıtımını yapmamakla birlikte yangınlara sebebiyet vericek mazemeler kullanıyoruz. Ülkemizde yangın yalıtımlarının  önemine dikkat çekilmezken  yakın dönemde oluşabilicek facialar ise korkutuyor.

 

DIŞ CEPHE MANTOLAMA VE  KAPLAMADA KULLANILAN MAZEMELERİN ZARARLARI

Türkiyede 2002 yılından bu yana süre gelen dış cephe kaplama  , mantolama yalıtım  amaçlı olarak kullanıldıgı gibi dekoratif bir görünüm kazandırmasıylada insanları cezbeden bir durum olmuştur. Ülkemizde 2002'den bu yana süre gelen dış cephe  kaplama , mantolama  furyasında bilinçsizce oluşturulan yalıtım  sektörünün ileriye dönük büyük facialara neden olması an meselesidir. Gaziosmanpaşa devlet hastanesi dış cephe kaplamasında kullanılan  yalıtım mazemesi (Köpük) yanıcı olması sebebi ile sadece ses ve ısı yalıtımı gerçekleştirmekteydi. Yangın yalıtımı özelligi bulunmamasının yanı sıra yanıcı olması nedeniyle ufak bir ateş ile bütün  hastanenin dış cephe kaplamasının yanmasına neden  olmuş , hastane henüz hizmete açılmaması sayesinde ölen  ve  yaralanan  olmamıştı.. Dış cephe yangınlarının her geçen gün artarak devam etmesi üzerine dış cephe yangını kalıntılarının temizlenmesi üzerine şirketler dahi kurulmuş ve bu olayın bukadar ciddi bir boyutta oluşunun en  büyük göstergesidir. Komşu ülkemizde geçtigimiz aylarda bir dış cephe yangını sonucu 15 kişi hayatını kaybetmişti.. Dış cephede kullanılan yanıcı mazeme olan köpük alev alması ile bütün  binayı sarmış ve köpük mazemesinin çıkartmış oldugu zehirli gaz sebebi ile bir çok insan yanarak değil zehirlenerek ölmüştür. Peki siz neden hala köpük kullanıyorsunuz? Ekonomikmi? Alternatifi yokmu? Uygulaması , ulaşılması kolaymı? Yalıtım sektörü her geçen gün büyümeye devam ederken sektörde olumlu işlerde ortaya konulmaya başlandı.. Geçtigimiz günlerde Aker Kimya firması dış cephe yangınlarına dikkat çekmiş ve bu yangınları önlemek amacıyla Ar Ge çalışmalarını bitirmiş oldugu İzotüm adlı mazemesinin tanıtımınıda gerçekleştirdi.. İzotüm mazemesi ile amaclanan  hedefler ve yalıtım sektöründeki dış cephe kaplama  yalıtımındaki maliyetleri en aza indirerek en kaliteli ve ne verimli sonuca ulaşmayı hedefledigini belirtti. 


AZERBEYCANDA 15 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİGİ BİNA
c19120953.jpg

(Dış cephe yangınında 15 kişi hayatını kaybetti , Ölüm nedenleri ise yalıtım mazemesinden  çıkan zehirli gazlar) 

Azerbeycan yaşanan facia sonrası dış cephe kaplamasında köpük kullanılan bütün binaların dış cephe mantolamalarının sökülmesi ve  bunun yerine İzotüm benzeri yalıtım mazemeleri kullanılması için gerekli çalışmaları başlattı. 

ISI , SES, YANGIN , SU 4 SORUN TEK ÇÖZÜM İZOTÜM!


akerkimyalogo-002.png

İzotüm mazemesi nedir? İzotüm mazemesinin köpükten farkı nedir?
Aker Kimya İzotüm adlı yalıtım mazemesi ile dış cephe  kaplamada kullanılan köpük maddesinin oluşturdugu ileriye dönük zararların benzerine raslanmaması sağlanıyor. Köpük kullanılan dış cephelerde zaman  ile dökülme  vb hasarlar oluşması nedeniyle ileriye dönük olarak bu mazemenin dış cephe mantolomasının dekoratif görüntüsünüde bozduğunu görmesiniz mümkündür. Köpük maddesinin yapımı gaz ile şişirilmesinden dolayı hava değişimlerinde mazemede hacim değişimlerine sebebiyet verir. Hacim değişimleri ısı köprüleri oluşmasında aynı zamanda köpük mazemesi üzerinde bulunan sıvada kırılmalara , küf ve nem oluşumlarınıda sebebiyet verir. Dış cephe mantolamada oluşan  ısı köprüleri ile verimli bir ısı yalıtımı gerçekleştirmez ve  binanızın  rutubet  , nem gibi duvarı çürütebilicek faktörlere yol açmaktadır. İzotüm mazemesinin bu konuda piyasaya süren Aker Kimya  ısı köprülerini , rutubeti , nemi ve ileriye dönük olarak bina dış cephesinde dekoratif bozulmaları tamamen  ortadan kaldıran çözümleri İzotüm yalıtım mazemesi ile sunuyor. Dış cephe mantoloma  ve Dış Cephe kaplamada  maliyetler göz önüne alıdıgı zaman Aker Kimya  İzotüm mazemesi ile maliyetlerdede büyük ölçüde tasaruf ederken  kaliteli bir ısım verimide sağlanmasına yardımcı oluyor. Isı yalıtım  , Ses yalıtım , Dış cephe mantolama ,Dış cephe kaplama , Su yalıtım , Ses yalıtım , Yangın yalıtımı gibi bir çok konuda detaylı bilgi almak istiyorsanız www.Akerkimya.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Yangın yalıtımını es geçtigimiz gerçegini Gaziosmanpaşa Devlet hastanesindede gün yüzüne  çıktı. Hastane henüz hizmete girmemiş olması can  kaybını önledi.

gaziosmanpasa_devlet_hastanesinde_yangin_cikti_1317039755.jpg
(Dış cephe kaplamada köpük mazemesi kullanılması yangına neden oldu , çıkan  yangında bina  büyük maddi hasar gördü.)

EKONOMİK YALITIM

Enerji masraflarımızı düşürmek , kullandıgımız enerjilerden en kaliteli verimi elde etmek istiyoruz. Yalıtım ile bu mümkün fakat yalıtım yaptırırken  ekonomik olmasınıda istiyorsanız www.Akerkimya.com'u ziyaret ederek ekonomik yalıtımın sırlarını öğrenebilirsiniz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim