• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 20°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9887.85 1.76
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Dilovası Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Sadullah Kıvanç Tunç130 bin hastaya baktık

2014 Yılında Dilovası’nın ilk hastanesi olarak hizmete giren Dilovası Devlet Hastanesi, 2015 yılı içerisinde 130 bin hastayı tedavi etti
Dilovası Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Sadullah Kıvanç Tunç130 bin hastaya baktık

 Dilovası Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Sadullah Kıvanç Tunç, hastanenin her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi.

 

AK Parti iktidarının Dilovası’na kazandırdığı en büyük projelerden biri olan Dilovası’nın ilk hastanesi kuruluş aşamasında muhalefet tarafından çoğu kere eleştirilmesine karşılık geçen iki yıllık sürede 130 bin hastanın derdine dermen oldu. İki yıllık sürede çok yol kat ettiğini söyleyen Dilovası Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Sadullah Kıvanç Tunç, Dilovası Hedef Gazetesi İmtiyaz sahibi Barış Ateş’e özel açıklamalarda bulundu.

BAĞIMSIZ HASTANEYİZ

Başhekim Tunç, her geçen gün daha iyiye gittiklerini söyleyerek “Kuruluş aşamasında Derince Devlet Hastanesi’ne mali açıdan bağlı olarak kurulduk. İdari açıdan yine Dilovası Devlet Hastanesi olarak hizmet veriyorduk. Hastanelerde şöyle bir durum var. Mart ayında açıldığımız için bütçemiz yoktu. İlk hastanelerin kuruluşunda da mali açıdan hep bir hastaneye bağlı olarak açılır sonrasında yeni yılın ilk ayında bağımsız olarak hizmet vermeye başlar. Yani 1 2015 Ocak tarihinde Derince’den ayrılarak başlı başına Dilovası Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye başladık.   

7 GÜN 24 SAAT HİZMET

Tabi kuruluş aşamasında birçok eksikle başladık. Ancak şuan 7 gün 24 saat vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Günlük acil hasta sayımız 200 civarı, poliklinik hasta sayımız ise 500 civarı hastamıza hizmet veriyoruz. Ufak genel cerrahi müdahaleleri yapıyoruz. Büyük vakaları ise şuan yakın hastanelere göndermek zorunda kalıyoruz.

KADROMUZ GÜÇLENİYOR

Martta açtığımızda bir tane kadrolu hekim yoktu. Sadece hemşiresi, yardımcı hekim ve birde ben vardım. Şimdi 6 Tane uzman kadromuz var. Temel branşlar dediğimiz Dahiliye, Aile Hekimi, Çocuk, Kadın Doğum, Genel Cerrahi ve Anastesi Uzmanı kadromuzla birlikte, 4 Diş Hekimi kadromuz ve 6 tane de Pratisyen hekim kadromuz var. Her geçen günde kadromuz güçleniyor.”dedi.

AMELİYATHANE VE DOĞUMHANE KURACAĞIZ

Kurulması düşünülen ameliyathane içinde açıklamalarda bulunan Başhekim Tunç, “Yeni bir binanın yapılması çok uzun süreli bir iş, hastanemiz 8 bin metre kare kapalı alana sahip olmasından kaynaklı olarak ameliyathanenin de hastane içerisinde kurulması ayrıca yoğun bakımın kurulması içinde çalışmalarımız sürüyor. Yerimiz çok, hastane içerisinde 560 metrekare alanın iki odalı ameliyathane olması için yerimizi ayırdık. Modern doğumhanenin kurulması için de çalışıyoruz. Bakanlıktan ödeme aldığımız takdirde ameliyathane ve yoğun bakım ünitesini hayata geçireceğiz.

HER GEÇEN GÜN DAHA İYİYE GİDİYORUZ

Hastalarımız buraya geldiğinde tüm işlemlerini yapmak istiyor. Tabi yeni hastane olmamızdan kaynaklı olarak hastalarımıza yeri geldiğinde tam olarak hizmet veremeye biliyoruz. Ancak yeni olan hastanemizin ileri ki süreçte tam kapasite çalışması halinde yeni oluşacak güçlü kadromuzla birlikte ve yeni eklenecek ünitelerle birlikte hastalarımıza tam kapasite hizmet vereceğiz. Buda ilerleyen süreçte kesinlikle olacaktır. Mesela ilk kurulduğumuzda laboratuvarımız yoktu. Biz Derince’ye kan taşıyorduk. Ancak şimdi kurduğumuz laboratuvarımızla tüm kan işlemlerini hastanemizde yapıyoruz. Dediğimiz gibi her geçen gün daha iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. Solunum fonksiyon testimiz yoktu. Bu sene var. Endoskopi cihazımız yoktu bu sene var. Ben ve ekibim hastaların sağlığı ve hastanenin her geçen gün daha iyiye gitmesi için özverili bir şekilde çalışıyoruz.”dedi.

SANAYİCİ HASTENEYİ BİLMİYOR

Açıklamasında sanayiciye de seslenen Başhekim Tunç, “ OSB ve sanayicilere de hizmet vermek için çalışmalarımız var. Onlarında tahlil ve orta çaplı iş kazaları konusunda hizmet vermek isteriz. Daha hastanemizin olmadığını bilen OSB yöneticilerimiz ve sanayicimiz var. Bunlara ulaşmak için bir takım tanıtım çalışmaları yapacağız. Hatta hastanemizin belli kısımlarının kurulmasında sanayicimizin destek vermesini de isteriz. Sonuçta bu bir sağlık hizmete Dilovası halkı kadar sanayicinin de öncelikli konularından biridir. Onların isimlerini vereceğimiz üniteler ve odalar yapabiliriz.”dedi.

 
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim