• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 17°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9790.46 0.76
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Deniz Baykal Kocaeli'ye geldi

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmit'e geldi.
Deniz Baykal Kocaeli'ye geldi

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal, bir dizi ziyarette bulunmak için ilimize geldi. Baykal’ı il başkanlığı önünde Kocaeli milletvekilleri Haydar Akar, Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan, eski milletvekili Hikmet  Erenkaya basta olmak üzere, il kadın kolları başkanı Sevim Pekyörür, ilçe başkanları ile partililer karşıladı.

 

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbaş ise il başkanları toplantısının Kahramanmaraş’ta olması nedeniyle karşılamaya katılamadı. Sarıbay’ın yerine il yönetimi adına Baykal’ı başkan vekili Bahar Gültekin Candemir ağırladı.
 
NİKAH ŞAHİDİ OLACAK

Baykal, il binasındaki ziyaretin ardından bir büro açılışına katılacak. Daha sonra ise Baykal, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün ikinci kez ameliyat olan Sefa Sirmen’i hastanede ziyarete edecek. Baykal’ın ilimizdeki son programı ise CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın düğünü olacak. Cevizdibi Restaurant’taki düğünde Baykal, nikah şahidi olacak.

 

SİZLERE YAKIŞAN ORGANİZASYON

İl binası önünde karşılandıktan sonra partiye çıkan eski genel başkan Baykal, Kocaeli'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Kocaeli'deki partilileri bir arada görmekten mutlu olduğunu söyleyen Baykal, "Kocaeli’de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kocaeli’ye yakışan bir organizasyonla karşı karşıyayım. Sizleri bir ardada görmeyi çok özlemişim. Bugün asıl olarak İzmit ilçe başkanımızın mutluluğunu paylaşmak için buradayız. Tabi ki başka ziyaretlerde bulunacağız. Sefa bey ve Rıza beyi ziyaret edeceğiz" diye konuştu.
 
KRİZLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Türkiye gündemiyle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Baykal, konuşmasında şunları söyledi: "Cumhuriyet tarihimizde görmediğimiz bir krizle karşı karşıyayız. Bunu nasıl atlatabiliriz konusu önümüzdeki temel konudur. CHP anlayışının Türkiye için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtladı. Bu sadece darbe girişimi için değil, terör ve yolsuzluklar için de böyle. Bu CHP’nin temel politikalarını Türkiye’nin ne kadar sahiplenmesi gerektiğini gösterir.  Bu son darbe olayında tabi ki suçluların yakalanması çok önemli fakat bizim asıl üzerinde durmamız gereken konu Türkiye bu tabloya nasıl sürüklendi?
 
ÇEKİNGENLİK VAR

İki önemli nokta var; ilki Türkiye bu noktaya nasıl geldi, sorumluları kim? Öncelikli iş bunun arka odasındakilerin, kumanda edenlerin saptanmasıdır. Bu süreci yönetenlerin ortaya çıkarılması ve bunlarla hukuki yönde mücadele edilmesi gerekir. Burada bir çekingenlik var. Bu işi yönetenlerin aldandık diyerek bundan sıyrılması mümkün değildir. Türkiye bir yanlış eğitim politikasıyla bu noktaya gelmiştir. Türkiye’nin şu anda en geri olduğu alan da eğitim. Ciddi bir eğitime Türkiye’nin ihtiyacı var. 5-6 yaşındaki çocukları merdiven altı cemaatlere emanet ederek, bu sorunu çözemeyiz. Çocuklar Türkiye’nin geleceğidir.

CHP HAKLI ÇIKTI

Türkiye’yi bu noktaya getiren eğitim konusundaki bu zafiyettir. İki laiklik. Laiklik demokratik siyasetin özüdür, ayrılmaz parçasıdır. Türkiye’nin kendi geçmişini iyi anlaması gerekir. Köseye sıkışınca parti binalarına bayrak asmak bu sorunun çözümü değildir. Türkiye Mustafa Kemal’e sahip çıkmalıdır. Kamuda görev almanın yolu yetenektir. Tüm bunları kapsayan bir politika gözetilmelidir. CHP bir kez daha haklı çıktı. Türkiye dürüst yönetilmeli, herkes hesap vermelidir.
 
ÜZÜLÜYORUZ

Yargı etkin ve bağımsız olmalıdır. Bunları yapmazsak huzura koşmak mümkün değil. Bataklığı tavsiye etmek lazım. CHP’nin politikası budur. Bu doğru politikalar benimsenmelidir. Herkesin itiraf etmese de bunu anladığını düşünüyorum. Kararlılıkla bu politikaları herkese benimsetmemiz lazım. Herkesin bu konularda temel mutabakat etmesini sağlamak lazım. CHP olarak politikamızın bir kenara atılıp Türkiye bu hale geldiği için üzülüyoruz. Türkiye’nin çıkışı da bu haklılığın benimsenmesine karşıdır. Doğruların kıymetini bilmek lazım." Baykal, konuşmasının ardından soru kabul etmedi ve açılışa yetişmek için parti binasından ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim