• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 8°C İstanbul
    • 2°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2245.336 0.04
  • Dolar: 32.3297 0.06
  • Euro: 35.1889 -0.02

Davutoğlu’nu Duygulandıran Şiir

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen "Engelsiz Türkiye Platformu Sergi Açılışı"nda 27 yıl dört duvar arasında yaşayan engelli Senem’in "Karınca" şiiri başta Başbakan Davutoğlu olmak üzere, salonda bu...
Davutoğlu’nu Duygulandıran Şiir

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen "Engelsiz Türkiye Platformu Sergi Açılışı"nda 27 yıl dört duvar arasında yaşayan engelli Senem’in "Karınca" şiiri başta Başbakan Davutoğlu olmak üzere, salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattı.

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen "Engelsiz Türkiye Platformu Sergi Açılışı"na Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile engelli vatandaşlar katıldı. Programa gelişinde engelli vatandaşlar tarafından karşılanan Davutoğlu, onlarla tek tek tokalaştı.

"EN BÜYÜK HAYALİM YAĞMURDA ISLANMAKTI, OLMADI"

Açılış öncesi evinde 27 yıl dört duvar arasında yaşarken bir karıncanın yuvasına yiyecek götürmesinden etkilenen Senem Ünal’ın okuduğu "Karınca" adlı şiir Başbakan Davutoğlu başta olmak üzere davetlileri duygulandırdı.

27 yıl Bağcılar’daki evinde dört duvar arasında yaşadığını belirten Senem Ünal, "Karıncalarla arkadaşlık ettim, hiç evden dışarı çıkmadım, bir odanın içinde yaşadım. Güneş, nar, çiçek, böcek neymiş hiç bilmedim, tanımadım. En büyük hayalim yağmurda ıslanmaktı, o da olmamıştı. Bir gün balkona çıktım, karıncalar yuva yapmış. Biri o tarafa biri bu tarafa geziniyor. İçinden bir tanesi de kocaman bir çekirdek kabuğunu taşımaya çalışıyor. O karıncayı görünce o kadar kıskandım ki yani bu karınca bile kocaman kabuğu taşıyor ben oturduğum yerden bir santim dahi ilerleyemiyordum, yürümeye hasrettim. Onu görünce Karınca adlı şiirimi yazdım" dedi.

"ONLARIN HEPSİ ENGELLERİ AŞAN KAHRAMANLAR"

Serginin açılış kurdelasını Senem Ünal’la birlikte kesen Başbakan Davutoğlu, "Kahraman olmak sadece tarihi adımlar atmak değil, aynı zamanda kendi kapasitesini aşabilecek kudrete sahip olmaktır. Bugün burada gördüğümüz her arkadaşımız bütün engelleri aşan, yürekleri dolu, heyecan yüklü kahramanlar. Hepsini tebrik ediyoruz, hepsi bize güzel örnek oluyorlar" dedi.

Görünüşte engellerle karşı karşıya kalmayanların daha güçlü görünebildiğini, ancak gerçekte öyle olmadığını anlatan Davutoğlu, "Bütün bu engelleri aşan bu arkadaşlarımız ben dahi bu salondaki herkesten daha güçlüler daha kahramanlar. Onlar bize çok güzel örnek oldular. Bilsinler ki biz de onların önündeki her engeli kaldırmak için gece gündüz çalışacağız. Ben bu duygularla Engelliler Haftası’nın bütün milletimize engelliler için bir seferberlik haftası ilan ediyorum. Herkes en yakınındaki engelliye gitsin ve onunla gönül gönüle konuşsun, göz göze baksın, diz dize otursun, hemhal olsun ve hiçbir engelli kardeşimiz bir engelle karşılaştığı hissine kapılmasın" ifadelerini kullandı.

"O SOHBETİ YAPAMAYAN O KADAR YÜREKSİZ İNSAN VAR Kİ"

Engelli Senem’le sohbet eden Başbakan Davutoğlu, "Bize çok şey öğrettin. Senin bize 15 dakika içinde senin bize öğrettiğin şey, kitaplara, ansiklopedilere sığmaz. En önemlisi, insanlığın kendisiyle barışık olduğu. Senin o karıncalarla yaptığın sohbeti yapamayan o kadar yüreksiz insan var ki. Bana neyi hatırlattı biliyor musun? Yunus Emre’nin ’Sordum Sarı Çiçeğe’ eserini. Yunus Emre sarı çiçekle konuşacak kadar rengin bir yüreğe sahipti. Sen de karıncayla konuşacak kadar engin yüreğe sahipsin. Yani yürüyen bir Yunus Emre’in. Herkes bunu yapamaz. Herkes yürüyebilir ama herkes Yunus Emre olamaz" diye konuştu.

Daha sonra sergiyi dolaşan Başbakan Davutoğlu’na, karakalem portre çalışması hediye edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim