• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 16°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

DARICA'da DOKTORA SUÇ ÜSTÜ

Yirmi yıllık doktor olduğunu söyleyen Suriyeli 46 yaşındaki Jumma Maroş, Darıca'daki evinde hastaları muayene ederken suç üstü yakalandı.
DARICA'da  DOKTORA SUÇ ÜSTÜ

Konuyla ilgili şikayet üzerine Darıca Osmangazi Mahallesi, Beyazıt Sokak No: 14 Daire: 2 adresine baskın yapan Darıca Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş ekipleri, doktor olduğunu söyleyen Suriyeli Jumma Maroş'u kendi vatandaşı olan bir hastayı muayene ederken suçüstü yakaladı.
Yaklaşık olarak 1 ay önce kiraladığı evin dış kapısına arapça olarak, doktor olduğunu ve binanın birinci katında hizmet verdiğini belirten telefon bilgilerinin de yer aldığı bir tabela asan  Suriyeli jumma Maroş'un muayenehane olarak kullandığı evde tıbbi aletlerin yanısıra çok sayıda ilaç ve enjektörün olduğu tesbir edildi.

 HALEP ÜNİVERSİTESİ MEZUNUYMUŞ
Türkçe bilmeyen ancak o sırada muayeneye gelen bir Suriyeli bayan aracılığıyla sorulara cevap veren Jumma Maroş, Halep üniversitesi mezunu olduğunu ve 20 yıllık doktor olduğunu ifade ederek, İç hastalıkları Uzmanı olduğunu belirtti.
Savaştan kaçarak ailesi ile birlikte İstanbul'a yerleştiğini sözlerine ekleyen Maroş, Darıca'daki muayenehaneyi yaklaşık olarak 1 ay önce açtığını ve kızıyla birlikte burayı ev olarak da kullandığını söyledi.

SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORMUŞ
Baskın sırasında muayene ettiği hasta vatandaşı aracılığıyla konuşan ve mesleğinin doktorluk olduğunu söyleyen Suriyeli Jumma Maroş, Halep üniversitesi'nden aldığı ve hekimlik diplaması olduğunu söylediği belgeleri de gösterirken, '' Ben doktorum ve burada da doktorluk yapıyorum, bunun suç olduğunu bilmiyordum'' dedi. 

İLAÇLARI SURİYELİ VE TÜRK VATANDAŞLAR VERİYORMUŞ
Suriyeliler ile Türklerin, günü geçmeyen ve kullanmadıkları ilaçları kendisine ulaştırdıklarını belirten Suriyeli doktor, hastalarına da bunları ücretsiz olarak verdiğini ifade ederek, kulak burun boğaz, karın ağrısı gibi basit hastalıklara baktığını, kendisini aşan durumlarda ise hastalarını hastahanelere yönlendirdiği söyledi.
TÜRKİYE'DE DENKLİĞİ YOK
Darıca Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri ise konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, kendilerine bu güne kadar Suriyeli bir doktorun hekimlik yapması ve muayenehane açması için müracaatın olmadığını, böyle bir müracaat olsa dahi, Türkiye'de denkliği olmadığı için izin verilemeyeceğini ifade ederek, şahsın suç işlediğini söylediler.

EVİNDEKİ MUAYENE ODASI MÜHÜRLENDİ
Yapılan incelemelerin ardından, yasadışı doktorluk yaptığı ve ruhsatsız muayenehane açtığı tespit edilen Suriyeli Jumma Maroş, Darıca istasyon Karakol Amirliği'ne götürüldü. Burada ifadesi alınan Maroş'un aynı suçu işlemesi halinde gözaltına alınarak adli mercilere sevk edileceği kendisine bildirilirken evindeki muayene odası Darıca Zabıta ekiplerince mühürlenerek kapatıldı

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim