• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 16°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Cumhurbaşkanı’ndan Yardım İstemişti

Samsun’da eski bir evde olumsuz şartlarda tek başına yaşayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istemesiyle gündeme gelen 102 yaşındaki Hanım Özdemir’in evini Tekkeköy Belediyesi onaraca...
Cumhurbaşkanı’ndan Yardım İstemişti

Samsun’da eski bir evde olumsuz şartlarda tek başına yaşayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istemesiyle gündeme gelen 102 yaşındaki Hanım Özdemir’in evini Tekkeköy Belediyesi onaracak.

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde Tekkeköy Belediyesi’nin 10 metre önünde bulunan eski bir evde tek başına yaşayan Hanım Özdemir’e Belediye Başkanı Hasan Togar ve yakınları sahip çıktı. Ninenin bulunduğu ev 1 hafta içerisinde onarılacak.

Basında çıkan bir takım haberler üzerine Hanım Özdemir’in evinin bahçesinde yaşlı kadının torunu Murat Özdemir ile birlikte basın açıklaması yapan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Bu teyzemiz 102 yaşında, biraz da aksi bir ninemizdir. Nine ile Tekkeköy Belediye binamız ile aramız 10 metredir. Yanımızdaki bir teyzenin içindeki sıkıntıyı biz eğer 10 metreden bilemiyorsak, biz bunu ne kendimize ne de mensubu olduğumuz dinin sahibine anlatamayız. Biz bu ilçede yaklaşık 20 yıldır siyasetle uğraşan, 20 yıl boyunca bu tür vaziyette olan her insanına yardımı yar edinmiş, inancı gereği bunların yanında olmayı görev kabul etmiş insanlarız” dedi.

“EVİN İÇERİSİ OTURULABİLECEK BİR VAZİYETTE DE DEĞİL”

Tekkeköy’de yapılan hizmetler ile ilgili bilgi veren Başkan Togar, “Tekkeköy Belediyesi 6 aydır her gün bu tür teyzelerimize sıcak yemek veriyor. Teyzem biraz aksidir. Teyzemin bırakın belediyeye, hiç kimsenin yardımına ihtiyacı olmadığı gibi teyzemin ailesinin yardım ettiği belki onlarca aile vardır. Teyzemiz yılbaşına kadar torunu Murat Özdemir’in evinde kalıyordu. Teyzemiz o evde durmadı, ‘burada hatıralarım var’ diye buraya geldi ve ‘ben buradan çıkmam’ diyor. Evin içerisi oturulabilecek bir vaziyette de değildir. Bizi tenceresi ve tavasına dahi dokundurtmaz. Her hafta buraya Tekkeköy Belediyesi’nden temizlikten iki tane bayan geliyor. Odasındaki akıntıdan da ben nineme ‘Anacım seni buradan alalım diğer odaya geçirelim’ dedim. Odadan odaya dahi geçmez. Eşyalarını dokundurtmaz, çünkü hatıraları vardır. Kendisine prefabrik konut teklif ettim ama kabul etmedi. Teyzemin kendisine ait malı teyzem gibi 5-10 kişiyi bakar. Şu anda oturduğu, içinde bulunduğu arazi bile kendisinindir. Bugün burasının değeri en kötü şartlarda 250 bin TL’dir. Teyzemiz buraya yılbaşından sonra geldi. Yılbaşına kadar torunu Murat’ın evindeydi. O evde durmadı, kaçarak buraya geldi. Teyzemizin bugün istediği bir otelde konaklayabilecek ekonomisi vardır” diye konuştu.

“BU EVDEN ÇIKMASINA İKNA EDEMİYORUZ”

Her gün babaannesinin yanına geldiğini belirten torunu Murat Özdemir ise, “Benim her gün buraya ne getirdiğimi, ne yedirdiğimi bunu buradaki esnaf biliyor. Ben burada çok mağdur oldum. Bundan 1 hafta önce ben ninemi doktora getirdim. Beyninde daralma olduğunu, küçülme olduğunu, bu gibi konuların buna daha ciddi ilerleyen zamanlarda algılama yeteneğini kaybedeceğini, söylediği bazı sözlere bile farklı yorumlar yapabileceğini söylediler. Benim babam 12 sene önce vefat etti. Babamın yardım etmediği hiç kimse yoktur. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Her gün sıcak yemeğini gönderdi. Biz yardıma muhtaç değiliz. Ninemin tüm yardımlarına ben koşuyorum. Bu evden çıkmasına ikna edemiyoruz. Buraya firmalarla prefabrik ev yapma anlaşması yaptım. Ninem ‘benim bu evden çıktığım gün ölümümdür’ dedi. Evin tadilatlarını kış ayı olduğu için yapamadık. Tadilat yapabilmek için evde durmaması gerekiyor ama evden alamıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hanım Özdemir’in yanına giderek oturan Belediye Başkanı Togar, yaşlı kadınla konuşarak onu evini onarmaya ikna etti. Evinin tadilatını yapacağı sözünü veren Başkan Togar, 1 hafta içerisinde yaşlı kadının kaldığı evin tadilatını yapacaklarını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim