• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 16°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Cumhur İttifakı,Çanakkale zaferi şehitleri için yürüdü

Cumhur İttifakı Çanakkale Şehitleri için yürüyüş düzenledi.
Cumhur İttifakı,Çanakkale zaferi şehitleri için yürüdü

Türk Milleti’nin yüce destanı Çanakkale Zaferi’ni anmak üzere bir araya gelen AK Parti ve MHP ilçe teşkilatları, Eski Çarşı’da bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yüzlerce kişinin katılımıyla sloganlar eşliğinde 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’na yürüyen Cumhur İttifakı heyeti burada ittifaka gönül vermiş seçmenlere seslendi. Programa Cumhur İttifakı Gebze Belediyesi Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural, Ülkü Ocakları Gebze İlçe Başkanı Ahmet Çağrı Şakar, meclis üyesi adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kent meydanında kurulan platformda bir konuşma gerçekleştiren Ayar, “Şanlı tarihimizin kahramanlık destanlarından biridir Çanakkale. Kınalı kuzuların gül bahçesine girer gibi şahadete atıldığı yerdir Çanakkale. Türk Milleti’nin imkansızı dünyaya haykırdığı yerdir Çanakkale. Biz millet olarak 1915’de adeta yeniden doğduk. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları Cennet olsun. Çanakkale Zaferi’miz kutlu olsun” dedi.

“MİLLETİMİZ LAYIK OLDUĞU YERE GELECEK”

Ayar’ın akabinde vatandaşlara seslenen MHP Gebze İlçe Başkanı Kural şu ifadeleri kullandı; “Çanakkale Zaferi’mizi 104 yıldır büyük bir gururla anıyoruz. 18 Mart’ta ortaya konan, Çanakkale geçilmez diyen ruh, gün geldi kendini Dumlupınar’da, Sakarya Meydan Muharebesi’nde, 15 Temmuz’da kendini gösterdi. Bu ruh Türk Milleti’nin damarlarında vardır. Bizler Cumhur İttifakı’nı oluşturduk. Liderlerimizin sözlerini yere düşürmeyeceğiz. Azimle mücadele edeceğiz ve zillete bu imkanı vermeyeceğiz. Cumhur İttifakı’yla Türk Milleti’ni layık olduğu yerlere getireceğiz.”

“BAZI ŞEYLER TESADÜF OLAMAZ”

Etkinlikte son olarak söz alan Cumhur İttifakı Gebze Belediyesi Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz ise, “Devlet-i ebed müddet bayrağını, gelecek nesillere devretmek üzere yolculuğumuz her zaman devam edecek. Bazı şeyler tesadüf olmaz. Çanakkale geçilmez dediğimiz günlerde Yeni Zelenda’dan gelen Anzaklar karşımızdaydı. Bugün de Yeni Zelanda’da Müslümanlar katledildi. Bunu yaparken de tarihi sembollerle mesajlar veriyor. Nereye bakarsanız bakın dünya coğrafyasında öldürülenler Müslüman. Bizi yorduklarını, yıprattıklarını düşünene kadar topraklarımız üzerlerindeki emelleri bitmeyecek.

“DİRİ VE UYANIK OLMAK ZORUNDAYIZ”

Çanakkale’de denediler geçilmez dendi. 15 Temmuz’da denediler bu millet yine geçilmez dedi. Onlar bizleri yıkmak için her türlü çabalarını gösteriyorlar ama biz her zaman onlara dur diyeceğiz, Çanakkale geçilmez diyeceğiz. Çanakkale bir semboldür. Malazgirt’ten girdiği toprakların her karışına şehit kanı dökmüş ve bu toprakları kendimize vatan dedirtmişiz. Bu milleti bu topraklardan atmak mümkün değildir. Bununla birlikte her türlü hıyanet girişimine karşı diri ve uyanık olmak zorundayız. Aksi takdirde onlara yeniden pirim veririz. Biz şehit olmanın, şüheda torunları olmanın ne demek olduğunu hissederek, gençlerimize bunları aktarmak için gayret göstereceğiz.

“GELECEK NESİLLERİ HAZIRLAMALIYIZ”
Biz her aşamada okuyacağız, geçmişimizi ve tarihimizi bileceğiz. Ondan dersler çıkartacağız ve o tecrübeler ışığında hareket edeceğiz. Yeniden Çanakkale’yi yaşamak istemiyorsak, 15 Temmuz’u yaşamak istemiyorsak, İstiklal Harbi’ni tekrar vermek istemiyorsak biz diri olacağız, nerede durmak zorunda olduğumuzu bileceğiz. Biz çocuklarımız bilimin, sanatın, teknolojinin en değerli mücevherleriyle donatacağız. Oluşturacağımız gençlik yüz yıl sonraya hitap edecektir. Biz bu doğrultuda yerel yönetim hizmetlerimizi ortaya koyacağız. Bu yeni yolculukta sizlerin yoldaşı olacağız. Gebze, Kocaeli ve Türkiye için en güzel hizmetleri sizlerle buluşturacağız” ifadelerini kullandı. Program çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim