• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9716.77 0.00
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

“Çözüm Sürecinde İşin Yüzde 80’i Bitmiştir”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecinde çok önemli mesafeler alındığını belirterek, “İşin yüzde 80’i bitmiştir. Ama azgın bir nehirde karşıdan karşıya geçiyoruz, yüzde 20’si kaldı. Hiç ki...
“Çözüm Sürecinde İşin Yüzde 80’i Bitmiştir”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecinde çok önemli mesafeler alındığını belirterek, “İşin yüzde 80’i bitmiştir. Ama azgın bir nehirde karşıdan karşıya geçiyoruz, yüzde 20’si kaldı. Hiç kimse ‘dönelim geriye’ diyemez” dedi.

Numan Kurtulmuş, eşi Sevgi Kurtulmuş ile birlikte Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Burdur ilinin tanıtımı amacıyla düzenlenen ‘Burdur Günleri’ etkinliğinin açılış törenine katıldı. Törene Burdur Valisi Hasan Kürklü, İstanbul Burdurlular Derneği Başkanı Ahmet Encil, Burdurlu bazı milletvekilleri, işadamları ve davetliler katıldı. Burdur Valisi Hasan Kürklü tarafından Feshane girişinde karşılanan Kurtulmuş, daha sonra davet edildiği kürsüde kurdele keserek etkinliğin hayırlı olmasını temennisinde bulundu. Etkinlik burdur yöresine ait halk oyunları grubunun gösterileri başladı ve ardından tören konuşmalarıyla son buldu.

Etkinliğin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, yaklaşan nevruz kutlamaları öncesinde yapılan spekülatif açıklamaları değerlendirdi. Kurtulmuş, “Hiçbir ülkenin senatosunun veya meclisinin Türkiye’ye herhangi bir uyarı yapma hakkı yoktur. Ya da biz dışarıdan gelen böyle uyarı mahiyetinde anlaşılacak herhangi bir şeye itibar etmeyiz. Ama iyi niyetle söylenmiş ve o anlamda Türkiye’ye ciddi anlamda katkısı olacak her kim ne söylerse söylesin onu da dinleriz, bu ayrı bir şey. Dolayısıyla öncelikle bu uyarı kısmını düzeltmek lazım. Böyle bir uyarıyı yapmak kimsenin haddi ve hakkı değildir” dedi.

Türkiye’de basın özgürlüğünün kısıtlandığı haberlerini değerlendiren Kurtulmuş, “Türkiye’deki basın özgürlüğü meselesine gelince maalesef Türkiye’de bir algı operasyonu yönetiliyor. Yani sanki Türkiye’de basının üzerinde çok büyük bir baskı varmış gibi, basın mensupları cezaevlerine atılmış süründürülüyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Dün bu konuyla ilgili güncel bilgilere baktım. Şu an da Türkiye’de basın kartı olmayan ama gazeteci kimliği bulunan 7 kişi mahkemelerle muhataptır. Bunlardan bir tanesi cezası infaz edilmiş ve çıkmıştır. Diğerlerinin tamamı da yani herhangi bir makale yazmış ya da herhangi bir haber yazmış ve bundan dolayı mahkemelere gitmiş değil. Mesela polis aracı kurşunlamış, bomba atmış, terör olaylarına karışmış dolayısıyla sadece 6 kişi onlarda terör suçlarından bir kısmı ceza almış bir kısmının da davları devam ediyor. Ama maalesef Türkiye’de basının üzerinde sanki büyük bir baskı varmış gibi bir propaganda yapılıyor ve bu ister istemez dışarıdaki bazı çevreleri etkiliyor. Sanki basın özgürlüğünü kısıtlayan bir ortam varmış gibi algı oluşturulmaya çalışılıyor. Tamamen gerçek dışı bir algı operasyonudur” diye konuştu.

Gazetecilerin çözüm süreci ile ilgili sorularını da değerlendiren Kurtulmuş, “Çözüm süreci dediğimiz şey laf olsun diye ortaya çıkmış bir mesele değildir. 30 yıl devam eden bir çatışma dönemi ve terörle her yeri kana bulamış bir dönemden bahsediyoruz. Ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Önce devlet zihniyetinde önemli bir değişim ortaya çıktı. Ret, inkar ve asimilasyonu bir tarafa bırakarak gerçekten Türkiye’deki vatandaşlarımızın her birisinin eşit ve özgür yurttaş olmaları konusunda önemli adımlar atıldı. Anadilde savunma hakkından tutundan yerlerin isimlerinin iade edilmesine kadar insanların kendi dillerinde televizyon yayınları yapmalarına varana kadar çok önemli demokratikleşme adımları atıldı. Kanaatimce çözüm konusunda çok önemli mesafeler alınmıştır. İşin yüzde sekseni bitmiştir. Ama azgın bir nehirde karşıdan karşıya geçiyoruz yüzde yirmisi kaldı. Hiç kimse dönelim geriye diyemez. Bundan sonra geri kalan yüzde yirmilik kısmı için adımlarımızı atacağız. Zor bir kısım kalmış onun farkındayım. Sahile ulaşmanın bir tek yolu var el birliği ile kol kola gireceğiz ve bu akıntıya kapılmadan karşıya geçeceğiz” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim