• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 18°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 26°C Rize
  • BIST: 9814.75 1.01
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Çiler, “Tasarruf bakanlığı kurulsun”

Gebze Ticaret Odası (GTO) Eylül Ayı Meclis toplantısı ve Müşterek Meslek komiteleri toplantısı ile gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Çiler, “Türkiye bir ekonomik savaş veriyor. Zor bir süreçten geçiyoruz. Ger fırsatta sahada
Çiler, “Tasarruf bakanlığı kurulsun”

Toplantıya Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu, Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Dekanı Ayhan Şamadar, girişimci Şemsi Durdu katıldı. ‘Bir Girişimcinin Örnek Hayat Hikâyesi’ sunumun da yapıldığı toplantıda GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler sözlerine 26 ve 30Ağustos’u kutlayarak başladı. Başkan Çiler, “Ne kadar yere düşersek o kadar kalkan bir neslin çocuklarıyız. Her ulusun kendine göre zaferleri vardır. Türk tarihinde Ağustos ayı bu aylardan biridir. Malazgirt ve Büyük Taarruzla Anadolu Türklere yurt olmuştur. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşalar olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum” dedi. Konuşmasına ekonomik değerlendirmelerle devam eden Başkan Çiler, “Eskiden savaşlar vardır artık ekonomik savaşlar var. Yalnız değişmeyen gerçek her fırsatta sahada olmamız, güçlü bir ekonomik altyapıya sahip olmamız ve güçlü bir genç nesillere sahip olmamızdır. Kur baskısı ve dolar bağımlılığı sorunu sadece Türkiye’nin meselesi olmadığını herkes gördü. Özellikle iş dünyası ve bizler dışa bağımlı yaşamayacağımızı öğrendik. Zor bir süreçten geçiyoruz. Ama gerçeklerde göz ardı edilemez. Yüzeysel çözümlerle bunun altından kalkamayız” şeklinde konuştu. Daha sonra çiler konuşmasına şöyle devam etti;

SEVİNÇLERİ KISA OLACAK
“Bankalarda kredi faizleri yüzde 30’un üzerinde. Dolar yükseldiğinde sevinç yaşayanların sevinci de kısa olacak. Ekonomiye güven endeksi son yılların en düşüğünde. Ülke olarak kimse ile ekonomik savaşa girmeye niyetimiz yok. Bugünlerde daha çok birlikte olmamız gereken günlerdir. Güç ve akıl birliğinde iş dünyası olarak kararlıyız. Yerli paramızı kullanmalıyız, yerli ve milli üretimi desteklemeliyiz. Hükümetin aldığı kararlar bizi sevindirerek bir miktar memnun etti. İş dünyası olarak bizler Tasarruf Bakanlığı’nın kurulmasını isteriz.

BİR SÜRE KULLANMAYALIM
Biz krizi fırsata çevirerek bu süreçten güçlenerek çıkacağız. Avrupa’da yükselen bir ülkeyiz. Avrupa’da Türk ürünleri daha çok tercih ediliyor. 14 Ağustos’ta TOBB tekrar nefes kredisini hayata geçiriyor. Bizde hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Yapılan tüm olumsuz yorumlara rağmen önümüzü görmeliyiz. Ümitsizliğe kapılırsak bunun bedeli çok ağır olur. Daha güçlü bir bölge ve Türkiye için yeniliğe ve gelişime açık olacağız. Bu dönemde uygun fiyatlı ürünlere yöneleceğiz. Bizi korkutan ülkelerin ürünlerini bir süre kullanmayalım ve bununla birlikte yeni pazarlar bulacağız” dedi.

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim