• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 19°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 27°C Rize
  • BIST: 9894.08 1.82
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

CHP, Gebze ve Çayırova adaylarını tanıttı

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Kartepe, Gebze ve Çayırova belediye başkan adaylarının tanıtımında belediye başkanlarını uyardı. Sarıbay, “Adaylarımız yolda sigara içmesin, bu dönem meyhanede görünmesin, giyinmesine dikkat etsin” dedi
CHP, Gebze ve Çayırova adaylarını tanıttı

31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’de en son belirlenen 3 belediye başkan adayının tanıtımı il binasında yapıldı. Sadece ilçe başkanları, il yöneticileri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanlarının davet edildiği tanıtım toplantısında İl Başkanı Cengiz Sarıbay önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda Kartepe Belediye Başkan adayı Cumhur Karakadılar, Çayırova Belediye Başkan adayı Selahattin Kaya, Gebze Belediye Başkan adayı Recep Dursun aday oldukları ilçelerde yapacakları çalışmaları ve ilçelerin sorunlarını tek tek anlattı. 

 

YOLDA SİGARA İÇMEYİN


Toplantının formatını anlatan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, belediye başkanlarını, ilçe yöneticilerini ve partilileri birçok konuda uyardı. Belediye Başkan adaylarının kazanacağına inandığını belirten Sarıbay, “Benim adaylarım dört dörtlük olmalı. Dinamik olmalı, giyimine dikkat etmeli, yolda sigara içmemeli, bu dönem meyhane de görünmemeli, keyfi şekilde göze hoş gelmeyecek görüntü vermemeli. Yoksulluk ülkemizde diz boyu, kapanan iş yerlerinde işçilerin paraları ödenmiyor, evlerde tencere kaynamıyor. İnsanların derdi bizim derdimiz. 

 

SORUNLARI TESPİT EDİN 


Vatandaşın derdi şu an tencerelerini nasıl kaynatacağının derdinde. Adaylarımız bunun üzerinden çalışmalı. Adaylarımız kendi bölgelerinde sorunları tespit etmeli. Emeklilikte yaşa takılanlar, asgari ücret kadar önemli olan bir diğer konuda atanmayan öğretmenler. 500 bine yakın öğretmen atama bekliyor. Bunlar ülkenin pekiyi yönetilmediğini gösteriyor. Cezaevlerinde insanlar artık af değil yatak bekliyor. Ülke artık bu kadar sıkıntılı” dedi. 

 

PARTİYİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEYİN


Adayların açıklanması ile birlikte sosyal medyada ilçe yöneticilerinden üyelerine kadar bir çok kişinin yaptığı eleştirilere değinen Sarıbay, “Partimiz belediye başkan adaylarını açıkladı. Bu kararı beğenmeyebilirsiniz ama aklımıza estiği gibi eleştirmememiz gerekiyor. Eleştiriyi başımla beraber kabul ederim ama bunu partiyi küçük düşürerek yapamaz. Hiç kimse örgüte rağmen birlere gelemez” dedi. 

 

 

ÇAYIROVA’NIN SORUNU BİZ ÇÖZERİZ 


Partinin emektarı olduğunu uzun uzun ifade eden Çayırova Belediye Başkan adayı Selahattin Kaya, “Çayırova’nın sorunlarını tek tek dile getirdik ve ulusal basında da yer aldı. Yaptığımız tüm açıklamalara karşı iktidar partisi dahi bir açıklama yapmadı ve bir açıklamamıza dahi itiraz edemediler. AKP’nin ilçe başkanı yapılan usulsüzlüklerden ve hırsızlıktan dolayı sokağa çıkamaz hale geldik diyerek istifa etti. Biz haklıyız. Haklı olmanın rahatlığı ile seçimlere gireceğiz. Projelerimizi açıklamak için erken, çalınma ihtimali var. Çayırova’nın sorunu ancak biz çözeriz. İlçede çalınmadık kapı bırakmayacağız” dedi. 

 

 

GEBZE’Yİ HALKLA YÖNETECEĞİZ


Gebze’nin sorunlarını uzun yıllardır iyi bir şekilde takip ettiklerini belirten Gebze Belediye Başkan adayı Recep Dursun, “Tüm mahalle ve köylerde yaşanan sıkıntılarla ilgili vatandaşlara bilgilendirme yaptık. 7 mahallede rantsal dönüşüm ile mücadeleyi başlattık. Kirazpınar’daki imar rantı ile mücadelemiz devam ediyor. Köylerdeki tarım toprakları imara açıldı, biz bu konuda davaları açtık. Sendikal mücadelelerinde, işçilerin iş mücadelesine destek verdik. 1983 yılından bu yana Gebze’de yaşayan biri olarak tüm sorunları iyi biliyorum. Üretimi, planı ve denetimi vatandaşlarımızla yapacağız. Vatandaşın istemediği projeyi yapmayacağız. 

 

BİRLİKTE ÜRETİP TÜKETECEĞİZ


Kentlilerimiz söz, yetki ve karar hakkına sahip olacak. Mahalle meclislerimizi kuracağız. Köylerimizdeki tarım alanlarını koruyacağız ve burada organik tarım yapılmasını sağlayacağız. Kuracağımız tüketim kooperatifleri ile üretici ile tüketiciyi bir araya getireceğiz. Kolektif üretim ve tüketimi bir araya getireceğiz. Güvencesiz yaşayan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızın tamamı kamu hizmetinden ücretsiz yararlanacak. Gebze’deki emeklilerimizi kahve köşelerinde bırakmayacağız onları üretime katacağız. Asla ranta yönelik iş yapmayacağız. Tüm projelerimiz insana yönelik olacak” dedi. 

 

 

19 PROJE YAPTIK


Kartepe’de yaptığı çalışmaların ardından 3 dönem CHP’de ilçe başkanlığı yaptığını söyleyen Belediye Başkan adayı Cumhur Karakadılar, “Kartepe’de CHP’de önemli çalışmalar yaptık. Ben Kartepe’nin her yerinde varım. 5 yıllık ilçe başkanlığı döneminde hep kaliteli ve değerli arkadaşlarımızı yönetime aldık. Yönetim kurulu üyelerimizle 19 proje yaptık. Eğer ben aday olmasaydım bu 19 projeyi aday olan arkadaşımıza verecektik. Biz tüm sorunları yerinde tespit ettik ve ona göre proje yaptık. Çok büyük bir yükün altına girdik. 

 

ARABAYI SATIP İMALATHANE YAPACAĞIZ


Kartepe çok bakir bir yer. Ülkenin en güzel yeri ama turizm yapılmıyor. Turizm bölgesi bir kişiye teslim edilmiş ve halk oradan yararlanamıyor. Biz rant için değil halk için geliyoruz. Üreten Kartepe için geliyoruz. Şu andaki başkanın kullandığı makam aracını sattığımızda 15 üretim alanı açabileceğiz. Bunlar için yatırım yapmamıza gerek yok. Kartepeliler bize inanacak. Biz bu seçimleri kazanacağız. Kartepe’yi dağı, gölüyle marka haline getireceğiz” dedi. 

 

Demokrat Kocaeli

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim