• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 12°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 10°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Cezası belli oldu!

Gebze'de, köpeğe tecavüz etmeye çalışırken yakalanan, görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından gözaltına alınan N.C. (82) ifadesinde, "Nefsime yenik düştüm. Köpeği yatırdım ama yapamadım" dedi.
Cezası belli oldu!

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu, sosyal medya sayfasında, yaşlı bir adamın, boynuna kemer bağladığı köpeğe tecavüz ederken çekildiği öne sürülen görüntüleri paylaşmasının ardından hayvanseverler ayaklandı. Kocaeli'nin Gebze'de çekildiği ileri sürülen görüntülerde yaşlı adam, boynuna kemer bağladığı köpeğe iddiaya göre tecavüz ederken yanına gelen bir kişi, "Ne yapıyorsun orada? Yaşından, başından da mı utanmıyorsun? Evimin karşısındasın. Cami var orada" diye tepki gösterdi, adama vurdu. İç çamaşırı ve pantolonunu yukarı çekerek toparlanan yaşlı adam ise, "Bir cahillik yaptık" diye karşılık verdi. Görüntüleri çeken kişi, "Polis çağırayım mı?" derken, yaşlı adam ise "Yok" yanıtını verdi.

HAYVAN HAKLARI HAREKETE GEÇTİ

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu sosyal medya hesabından, "Sosyal medyada gezmekte olan görüntülerde şahsın hayvana tecavüz ettiği, suç üstü yakalandığı, zavallı hayvana bilerek acı ve ızdırap verdiği, yaşam hakkına kast ettiği açıkça görülmektedir. Gelen duyumlar arasında olayın Kocaeli Gebze Eskihisar Mahallesi'nde gerçekleştiği duyumları bulunmaktadır. Bu şahsın tespit edilerek gerekli cezayı alması için verilen şikayet dilekçesini, verilen adreslere göndermeliyiz" denildi.

NEFSİME YENİK DÜŞTÜM

Bunun ardından hayvanseverler e-posta yoluyla kurumlara şikayette bulundu. Dün yapılan araştırmaların ardından görüntülerdeki kişinin N.C. olduğu belirlendi. Polis, Darıca Abdi İpekçi Mahallesi'nde oturan N.C.'yi gözaltına aldı. Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen N.C. emniyetteki ifadesinde, "Nefsime yenik düştüm. Köpeği yatırdım ama yapamadım" dedi. Gözaltına alınan N.C.'nin yakınları emniyete gelmeyerek, yaşlı adam hakkındaki soruşturma hakkında bilgi almadı. N.C. emniyetteki işlemlerin ardından bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI!

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı, İstasyon Mahallesi’nde yaşanan ve sosyal medya da yüzbinlerce kez izlenen köpeğe tecavüz olayıyla ilgili yazılı bir açıklama yolladı. Başsavcılık dün gece gözaltına alınan ve 82 yaşında olduğu öğrenilen N.C isimli zanlı hakkındaki karara ilişkin, “ Kısa bir süre önce, yaşlı bir şahsın açıklık alanda bir köpeğe tecavüz ederken çekilen kamera görüntüleri sosyal medyada paylaşılmış ve bu husus ülkemiz gündemine konu olmuştur. Olayın, 28/01/2018 tarihinde Gebze İlçesi İstasyon Mahallesi 1493/1 Sokak üzerinde, boş bir arsada meydana geldiğini tespit edilmesinin üzerine, konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış, olayın şüphelisi 82 yaşındaki N.C. isimli şahıs Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınmıştır. Olayın şüphelisi hakkında, 6 aydan bir yıla kadar hapis cezasını gerektiren Türk Ceza Kanunu’nun 225/1 maddesi gereğince soruşturma açılmış, bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılığımızca sevk edildiği Gebze Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince talebimiz doğrultusunda “EV HAPSİ” kararı aldırılmış, bununla birlikte hastanede psikolojik tedavi ve muayene olmak şartı getirilmiştir. Ayrıca şüpheli hakkında, 5199 sayılı Hayvanları koruma Kanunu’nun 14/j maddesinde belirtilen eyleminden dolayı gerekli idari müeyyidenin uygulanması yoluna da gidilmiştir.

EV HAPSİ ALDI

Cumhuriyet Başsavcılığımızca olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma en kısa sürede tamamlanarak, şüpheli hakkında atılı suçtan dolayı Gebze Asliye Ceza Mahkemesine kamu davası açılacaktır. Kamuoyuna ve bütün Basın-Yayın Kuruluşlarına saygı ile duyurulur. ” ifadelerini yayınladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim