• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 13°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Casus uçakla 21 bin metre yüksekte IŞİD'li avı

ABD'nin Ortadoğu'daki gizli üssünden havalanan casus uçaklar, Musul'daki IŞİD hedeflerini gözlerken 10 saat gökyüzünde kalıyor. Sarı giysileriyle astronota benzeyen pilotlar ise, yüksekliğe karşı özel bir işlemden geçerek uçağa biniyor.
Casus uçakla 21 bin metre yüksekte IŞİD'li avı

Amerikan CNN International kanalı, ABD'nin Ortadoğu'daki gizli bir hava üssünden kalkan casus uçakları görüntüledi.

Yaklaşık 21.3 kilometre yükseğe çıkabilen uçaklar, kuşatma altındaki Musul'da IŞİD hedeflerini gözlüyor.

U2 'Dragonlady' isimli casus uçağı kullanan pilotun sarı giysileriyle astronota benzediğini belirten CNN, uçuşların bazen 10 saati bulabildiğini belirtiyor.

CNN'nin sayfasına taşıdığı fotoğraflarda, soyadı açıklanmayan yalnızca Kaptan Steven olarak ismi verilen pilotun uçuştan önce yüksekliğe karşı özel bir işleme tabi tutulduğu görülüyor.

Dev casus uçağı sadece IŞİD'in önemli hedeflerini bulmakla kalmıyor, aynı zamanda o kadar yüksekten yaptığı atışlarla imha ediyor.

Kaptan Steven, uzun süren uçuşlarda kendisini sürekli meşgul tuttuğunu ve yerdeki ekiple iletişim kurduğunu söylüyor.

U-2 uçakları Soğuk Savaş'ın başladığı 1950'li yıllardan bu yana gökyüzünde. Ancak aradan geçen onca yılda büyük bir modernizasyon geçirdi ve son halini aldı.

17 Ekim'de başlayan büyük operasyona, ABD'nin başını çektiği ulusalararası koalisyon güçleri hava saldırılarıyla destek veriyor.

MAHALLELER TEK TEK ALINIYOR

Gökyüzünde bunlar olurken, karada ise Musul sokaklarında yoğun çatışmalar var. Haftalar önce kentin doğusundaki mahallelerden Musul'a girmeyi başaran Ordu birlikleri, IŞİD militanlarının yoğun direnişiyle karşılaşıyor.

Keskin nişancılar ve bomba yüklü araçlarla mevzilerini savunmaya çalışan IŞİD, buna rağmen son 48 saat içinde üç mahalleyi daha kaybetti.

Koalisyon uçakları ise kentin ortasından geçen Dicle Nehri üstündeki köprüleri birer birer bombaladı. Halihazırda nehrin iki yakası arasında bağlantı kalmadı.

AT ARABASINA DÖNÜŞ

IŞİD'den temizlenen mahallelerde bomba yüklü araç saldırılarını önlemek için motorlu tüm araçlar yasaklanmış durumda. Anadolu Ajansı, halkın ulaşım için at arabalarını kullanmaya başladığını bildiriyor.

Ajansa konuşan at arabası sahibi Ebu Tahsin, çatışmaların gölgesinde iki mahalle arasında yolcu taşıdığını söyledi. Tahsin, IŞİD'den kurtarılan ilk mahalle olan Gökçeli ve Zehra'daki Çarşı pazara diğer mahallelerden insanları taşıyor.

Erzak almak için at arabalarını kullanan kent sakinleri ise durumdan memnun. Haftalar önce kurtarılan Gökçeli ve Zehra gibi mahallelerde günlük hayat neredeyse normale dönmüş durumda, pazardaki dükkanlar açık.

RAKKA İLE BAĞLANTI KESİLDİ

Operasyona katılan Şii milisler Haşdi Şabi'nin önceki gün batı cephesinden kuzeydeki Peşmerge güçlerine ulaşmasıyla IŞİD Musul'da tamamen kuşatıldı. Kuşatmadan saatler önce bazı IŞİD üyelerinin araçlarına binerek batıdaki Suriye kenti Rakka'ya doğru kaçtıkları görüldü.

Musul operasyonunun başlangıcından bu yana on binlerce sivil ise evlerini terk etmek zorunda kaldı. Kentin doğusu ve güneyinde inşa edilen sığınmacı kampları tamamen doldu. Yeni çadır kentler inşa ediliyor.

Ancak halihazırda kent merkezinde IŞİD'in 1 milyondan fazla sivili tuttuğu tahmin ediliyor.

--8055336.jpeg--8055338.jpeg--8055340.jpeg--8055342.jpeg--8055350.jpeg

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim