• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9716.77 0.00
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Bir Kez Daha Haykırdı: Dünya 5’ten Büyüktür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi, dünyanın kaderini belirleyemez, belirlememelidir. Dünya 5’ten büyüktür” dedi.Kazakistan’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan...
Bir Kez Daha Haykırdı: Dünya 5’ten Büyüktür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi, dünyanın kaderini belirleyemez, belirlememelidir. Dünya 5’ten büyüktür” dedi.

Kazakistan’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Türkistan şehrindeki Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde ‘fahri doktora’ tevdi edildi. Buradaki törende bir konuşma yapan Erdoğan, bir kez daha, “Dünya, 5’ten büyüktür” diye haykırdı. Cumhurbaşkanı, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi, dünyanın kaderini belirleyemez, belirlememelidir diyoruz. Çünkü dünya 5’ten büyüktür. Öyleyse tüm dünyanın kaderini niçin bu 5 tane üyeden bir tanesinin kararı belirlesin” ifadelerini kullandı.

“YEMEN’DEKİ İÇ ÇATIŞMALAR BÖLGEDE YENİ BİR KAMPLAŞMA ATEŞİNİN FİTİLİNİ ATEŞLEMEYE AŞAMASINDA”

Erdoğan, bölgesel konularla ilgili olarak ise, “DEAŞ denilen terör örgütü sadece ve sadece Müslüman kanı dökerek İslam dünyasını ve bölgeyi zehirleme devam ediyor. Libya’da yaşanan fiili bölünmüşlük hali ülkenin ve oradaki kardeşlerimizin geleceği bakımından bizi endişelendiriyor. Mısır’da darbe ile iş başına gelen yönetim demokrasiye dönüşü reddettiği gibi verdiği idam kararları ile halkın yüreğine de kapanmayacak yaralar açma yolunda ilerliyor. Son olarak Yemen’de başlayan iç çatışmalar bölgede yeni bir kamplaşma ateşinin fitilini ateşlemeye aşamasına geldi. Filistinlilerin haklarına saygı göstermeme konusunda adeta yarış içinde İsrailli politikacılar yüzünden bölgedeki huzursuzluk giderek tırmanıyor. Afganistan hala huzuru yakalayabilmiş değil. Afrika ülkelerinin pek çoğunda da benzer sıkıntılar var Myanmar’dan Doğu Türkistan’dan gelen haberler bizleri endişelendirmeye devam ediyor. Türkiye işte tüm bu manzara içinde barışın huzurun refahın güvenin temel alındığı bir uluslararası sistemin inşanı için çalışıyor. Bu yöndeki gayretlere destek veriyor, bu çabaların başarıya ulaşması için uluslararası toplumda etkinliği olan tarafların bir araya gelmesi birlikte hareket etmesi şarttır. Bunun için bir yandan bölgesel işbirliği platformları güçlendirilirken diğer yandan da Birleşmiş Milletler başta olmak üzere küresel yapıların çözüm odaklı bir anlayışla yeniden yapılandırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı

BM VE BATI’YA ELEŞTİRİ

Küresel vicdana seslenen Erdoğan, Birleşmiş Milletler ve Batı’yı da eleştirerek, “Suriye’de 300 bin insanın ölümüne seyirci kalan bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, dünya üzerinde yaşayan milyarlarca insana nasıl olacak da güvenli bir gelecek vadedebilecek? Soruyorum; seçimle iş başına gelmiş siyasetçilerin değil de askeri darbeyle ülke yönetimini gasp etmiş diktatörlerin arkasında duran bir uluslararası düzen, insanlara nasıl daha özgür bir gelecek vadedebilir? Batı’nın sadece israf edilen, çöpe atılan yiyeceği, Afrika’daki tüm açları doyurabilecek bir miktara ulaşabildiği bir sistem, insanları nasıl daha müreffeh bir hayat için motive edebilir? İşte biz bu sürdürülemez uluslararası düzenin değişmesi için her platformda sesimizi yükseltiyor, itirazlarımızı dile getiriyoruz. Küresel vicdanı uyandırma ve bunu uyandırana kadar da bunları söylemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim