• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 3°C Kocaeli
    • 7°C İstanbul
    • 2°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2244.828 0.02
  • Dolar: 32.333 0.07
  • Euro: 35.1639 -0.12

"Benim Derdim Millet"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu seçimlerde üstümüze iftira atıyorlar. Bilinçli olarak cevap vermem. Benim derdim millet. Millet sıkıntıda" dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günün so...
Benim Derdim Millet

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu seçimlerde üstümüze iftira atıyorlar. Bilinçli olarak cevap vermem. Benim derdim millet. Millet sıkıntıda" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günün son mitingini yapmak üzere Denizli’ye geldi. Özay Gönlüm Meydanı’nda kendisini dinlemeye gelen binlerce kişiye hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu’na milletvekili adayları ve CHP Denizli İl Başkanı B. Nuri Çavuşoğlu da eşlik etti. Konuştuğu sırada ezan okunan Kılıçdaroğlu ezan bitene kadar konuşmasına ara verdi.

Mitingde ekonomik politikalar üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye refah gelecek. Herkes eşit pay alacak. Sandıkta demokratik yollardan tepkimizi göstereceğiz. Bu seçimlerde üstümüze iftira atıyorlar. Bilinçli olarak cevap vermem. Benim derdim millet. Millet sıkıntıda. 17 milyon yoksul var. Akıllarına gelmiyor yoksulluğu çözmek. İşsizliği çözmek için çalışmıyorlar. Bizim seçim bildirgemiz ezberlerini bozdu. Denizli’den Türkiye’ye sesleniyorum; Sevgili yurttaşlarım Davutoğlu Erdoğan’a çalışır ben halka çalışırım, halk için çalışırım. Benim köşeyi dönme gibi bir huyum yok. Halk için çalışmak hak için çalışmaktır. Yıllar yılı bizim en temiz duygularımızı sömürdüler, inançlarımızla, kimliğimizle, yaşam tarzımızla oynadılar. Herkes duysun, CHP iktidarında kimsenin inancıyla, kimliğiyle, yaşam tarzıyla asla ve asla siyaset yapmayacağım. Tüm insanlarımızı kucaklayacağım. Benim derdim bu ülkede yoksulluk, işsizlik olmasın, emekli huzur içinde emekliliğini yaşasın. Benim derdim işsizlere iş bulmak, onlarla kavga etmek değil. Ben halkı düşünüyorum. Size ahlaklı, namuslu bir siyaset vaat ediyorum” dedi.

ÇİFTÇİLERE MAZOT VAADİ

İşsizliği çözmek zorunda olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Hükümetten işsizlikle ilgili bir şey duydunuz mu? Kendi çocukları iş bulunca iş bitiyor. İşsizlerin ana babası size sesleniyorum. Çocuklarınızın işi olsun istiyorsunuz. Ancak oğlunuzu kızınızı KPSS kursunu gönderiyorsunuz. Çocuk bekliyor. Onların çocukları ise sınava girmeden devlet memuru oluyor. Buna vicdanınız dayanıyor mu? Gelin de isyan etmeyin. Bu düzeni yıkacağız. Eğer işsizler ve aileleri gidip AKP’ye oy verecekseniz size diyecek sözüm yok. Size namuslu bir ülke vaat ediyorum. Denizli tarım kentidir. Çiftçilere de sesleniyorum. Dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyorsun. 10 yılda iki Trakya alanında alan çiftçi ekmiyor. Ben üreten insanın yanındayım. Çiftçi kardeşim sana mazotu bir tl 50 kuruştan vereceğim. Denizli’deki don olayını da iyi bilirim. Takipçisi olacağım. Başbakan olduğu gün zararı karşılayacağım. Ben malı götürenden yana değilim. Çiftçiye bir buçuk liraya vereceğim diyince itiraz ettiler. Kaynağı sordular. Mazotun fiyatı 1 lira 21 kuruş. Çiftçiye bir lira 50 kuruştan veriyoruz. Kendi çocuğunun gemisine nasıl veriyorlar ucuz mazot. Bunu sorun.”

“SARAY YAPTIRACAĞINA 17 MİLYON YOKSUL AKLINA GELMEDİ Mİ?”

Asgari ücretle ilgili vaadini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, “Asgari ücreti bin 500 TL yapacağım dedim. Yahu zaten 949 TL’yle nasıl geçinecek insan. Elbette bunu hak ediyorlar. Ankara’daki beylerde vicdan yok. İnsanlar nasıl geçinecek. Ankara’daki beyler insanı unuttu. Köşeyi döndüler. Artık klozeti, bile altın yapıyorlar. Onların anlayışları farklı. 3 milyar TL‘lik araçlara çerez parası diyorlar. Emekli, işçi, işsiz kardeşim. 3 milyarlık arabalara çerez parası diyenler var. Uyan kardeşim. Artık itiraf ediyorlar. Bin 500 TL yapmak zulümdür diyorlar. Asgari ücretli kardeşime sesleniyorum Sana gelince zulüm diyorlar. Ankara’dakiler 14 bin TL alıyorlar. Şunu vicdanına sor. 14 bin TL alırken vicdanın sızlamıyor da bin 500 liraya mı zulüm diyorsun. Sen sandığa giderken oy ver de zulüm neymiş görsünler. İsraf da almış başını gidiyor. Eğer bu kadar israf olmasaydı vergiye gerek olmazdı dediler. İsraf günahtır. Saray yaptıracağına 17 milyon yoksul aklına gelmiyor mu? Yeni bir düzeni başlatacağız. Yeni bir düzen. Ecevit’in düzeni. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen başlayacak. Bu iktidar sorunları çözemez. Kendisi sorundur artık. Her sorunu çözmeye hazır CHP var. Bunlar halktan koptular. Benim bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında kasalar olmayacak. Benim bakanlarım kimsenin önüne yatmayacaktır. Çünkü aldığım terbiye ve inanç sizin inancınız. Bana kul hakkı yememeyi ve yerdirmemeyi öğrettiler. CHP iktidarında beldelere sandık kurup soracağım’’ diye konuştu.

“MAĞDUR EDEBİYATI YAPMAYIN”

Hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“Mağdur edebiyatı yapıyorlar. Kefen giydik, idamdan korkmuyoruz diyorlar. Türkiye’de idam yok ki. Şaşırdılar. Ezberleri bozuldu. Sizden iki söz istiyorum. 7 Haziran’da sandığa gideceğiz. İkincisi de sandığa giderken başka partiye oy vermeyen birini ikna edin.İktidara gelelim.Yoksulların sorununu çözeceğim. 4 yılda yoksulluğu tarihe gömeceğim. 6 okun böğrüne basalım mührü ve yaşanacak bir Türkiye’yi kuralım. 24 saat çocuklarımız için, esnaf emekli işçi için çalışacağım. Dökeceğim her alın teri size helal olsun.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim