• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

BBP İl Başkanı Nihat Yıldız Yeni Anayasa'nın içeriğini yetersiz buldu

BBP İl Başkanı Nihat Yıldız açıklamasında "Anayasa değişikliği yapılsın ama 18 maddenin içeriği halkı tatmin etmiyor. Yeni anayasa da idam olmalıdır. Ayrıca şuanda referandumda BBP olarak evet yada hayır deme durumunda değiliz " dedi
BBP İl Başkanı Nihat Yıldız Yeni Anayasa'nın içeriğini yetersiz buldu

BBP İl Başkanı Nihat Yıldız partisinin il binasında yeni anayasa çalışmaları ve gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yıldız açıklamasında "Büyük Birlik Partisi her zaman milletimizi ve bizleri yöneten yöneticilerimizi uyarmaya çalışan bir siyasi partidir. Ülkemize karşı oluşacak her türlü tehdide karşı milleti ile bir olan beraber olan bir partidir. Meclis dışında en gür ses ile milletimizin sesi olan Büyük Birlik Partisi Millet olarak içinde bulunduğumuz bu zor dönemlerde de her zaman olduğu gibi yine milli irade ile beraber hareket etmiş ve tehlikelere karşı hassasiyetini ortaya koymuştur" dedi.
 
BİRLİK VE BERABERLİK

Yıldız konuşmasının devamında "Ülkemizin en önemli gündeminin terör olmasına rağmen anayasa ve başkanlık sisteminin tartışılıyor olmasını bir talihsizlik ve zamanlama hatası olarak görüyoruz. Hükümetin önceliğinin başlatmış olduğu topyekün terörle mücadelesini devam ettirmesi gerektiğini terörün kökü kazınana kadar mücadelenin sürdürülmesi gerekir. Milletimiz mecliste artık terör ile irtibatını kesmemiş parti istemiyor. Gazi Meclisimizde Anayasa görüşmelerinde meclisimizde yaşananlar kabul edilebilecek görüntüler değildir. Birlik ve beraberliğin sağlandığı fikirlerin özgürce tartışılabildiği bir ortam olmasını temenni ediyoruz" açıklamasında bulundu.
 
KAPSAMLI DEĞİL

BBP mevcut anayasamızdan en fazla mağdur olmuş bir siyasi partidir diyen Yıldız "Gerek seçim barajı gerekse mevcut siyasi parti kanunlarından hep mağdur olmuş bir partidir. Büyük Birlik Partisi yeni sivil demokratik bir anayasayı istiyor ve bu doğrultuda yapılacak çalışmaya katkı sağlayacak bir partidir. Bizim Arzumuz Mecliste grubu bulunan (HDP Hariç) siyasi partilerimizin tamamının mutabık kalacağı bir anayasa çalışması yapılmasıdır hala zaman geçmiş değildir. Kimin başkan olacağı değil kuvvetler ayrılığının sağlanabileceği( Yasama yürütme ve Yargı) Denge ve denetim sisteminin tam olarak işletileceği bir sistem kurulmalı. Mevcutta birinci tur oylaması gerçekleşen 18 maddelik Anayasa paketinin yeterli ve kapsamlı olmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
 
OHALSİZ REFANDUM YAPILSIN

Yıldız konuşmasının devamında "BBP olarak iktidar ve muhalefet partilerine sunmuş olduğumuz önerilerimiz arasında bu gün problem yokmuş gibi gözüken inanç hürriyeti kapsamında başörtüsü serbestliğinin anayasal güvence altına alınması terör ve bazı suçlar için idam cezasının yeni Anayasaya paketine ilave edilmesi siyasi partiler kanunu ve seçim barajının yeniden düzenlenmesi maddelerinin yeniden değerlendirmeye alınması gerekir Bütün bu değerlendirmeler ışığında amacımız Milletimizin memnun kalacağı Mecliste mutabakatı sağlanmış bir anayasanın hazırlanarak OHAL olmadan referanduma gidilmesidir" şeklinde konuştu.
 
HDP KAPATILMALIDIR

Terör örgütüyle bağını kesmemiz parti kapatılmalıdır diyen Yıldız "Mecliste çıkarak sözde Ermeni soykırımının dile getirilmesi talihsizliktir. Bu kişilerin meclis ile bağlarının kesilmesi gerekiyor. Yeni anayasanın birinci turu tamamlandı. Mevcut anayasa yeterli değildir. Siyasi partiler kanunun değişmesi gerekiyor. Bunun en mağduru BBP'dir. En baştan bu yana anayasanın değişmesi tarafındayız. Halkın yararına bir anayasa olmalıdır. Anayasanın içeriği yeterli değildir. Yeni anayasa da idam olmalıdır. Bazı sorunlar iktidar değişiminde ortaya çıkmaktadır. Başörtüsü sorun olarak gözükmese de yasalarla koruma altına alınmalıdır" dedi.
 
SAMİMİ DEĞİLLER

Sorunlar oluşmadan tedbir alınmalıdır diyen BBP İl Başkanı Nihat Yıldız "İdam isteğimizi imza kampanyasıyla TBMM'ne sunuldu. Ancak iktidar veya muhalefette bu noktada bir adım atılmamıştır. Bunu sadece biz değil halkımız istemektedir. 15 Temmuz sürecinde bunu gördük. İktidar bu noktada topu taca atmaktadır. Samimi değillerdir. Vatandaşın beklentisine cevap verilmiyor. Siyasi partiler kanunu değişmelidir. Seçim barajı kaldırılmalıdır. Günü kurtarma derdindeler. OHAL uzatması yeni anayasa değişikliği için kullanılmaktadır. Bizler siyasi parti olarak sokağa indiğimiz zaman yasak olacak. Ancak iktidar partisine serbest olacak. Bu doğru değildir" açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim