• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Başörtülü polis sevinci

Eski Türkiye'nin yasakçı anlayışından AK Parti tarafından kurtulan Türkiye, normalleşme yolunda tarihe geçecek adımlar atmaya devam ediyor.
Başörtülü polis sevinci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılında demokratikleşme paketiyle açıkladığı ve kamuda başörtüsüne serbestlik getiren düzenlemenin kapsamı genişletilerek, kadın polislerin başörtüsü takmasının önündeki engel de kaldırıldı. Kadın polislerin başörtülü olarak da görev yapabilecek olmasının sevindirici bir karar olduğunu kaydeden STK’lar, zulmün hiçbir yerde abat olmayacağını, insanlığın her zaman adalete ihtiyaç duyacağını söylediler.

Bir dönem sırf başörtülü olduğu için okul kapısından içeri alınmadığı, okul birincilerinin başörtülülerden çıktığı halde ödüllerini alamadığı, imam hatiplerin katsayı problemiyle engellendiği, Kur’an Kurslarına yaş sınırlarının getirildiği ‘Eski Türkiye’nin statükocu yapısından reformların partisi AK Parti tarafından kurtulan Türkiye, normalleşme yolunda önemli bir gelişmeye daha imza attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılında demokratikleşme paketiyle açıkladığı ve kamuda başörtüsüne serbestlik getiren düzenlemenin kapsamı genişletilerek, kadın polislerin başörtüsü takmasının önündeki engel kaldırıldı.

Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği kapsamında kadın polislerin başörtülü olarak da görev yapabilecek olmasının sevindirici bir karar olduğunu dile getiren Sivil Toplum Kuruluşları(STK), zulmün hiçbir yerde abat olmayacağını, insanlığın her zaman adalete ihtiyaç duyacağını kaydettiler.

ÖKSÜZ: BUGÜNLERİN MİMARLARI TEŞEKKÜRÜ HAKEDİYOR

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, tüm engellemelere rağmen normalleşme yolunda büyük adımlar atıldığını vurgulayarak, “Başörtüsü özgürlüğünün bu noktalara gelmesinin mimarlarına milletin bir ferdi olarak şükranlarımızı arz etmemiz gerekiyor. Çok ciddi manada teşekkürü, sevgiyi, saygıyı, muhabbeti hak eden bir düzenlemelere şahitlik ediyoruz. Geriye dönüp baktığımızda devletin insandan daha kutsal bir Türkiye’de yaşıyorduk. Ancak son dönemde büyük bir hızla tüm engellemelere rağmen, tüm hain FETÖ ve benzeri örgütlerin Türkiye’yi istikrarsızlaştırma ve eski Türkiye’ye döndürme çabalarına rağmen normalleşmeye devam ettik” dedi.

“İNSANLIK HER ZAMAN ADALETE İHTİYAÇ DUYAR”

28 Şubat döneminde Müslümanlara uygulanan zulmün hiçbir izahı olmayacağını kaydeden Başkan Öksüz, “1000 yıl sürecek dedikleri 28 Şubat 10 yıl bile sürmedi. Zulüm hiçbir yerde abat olmaz. Allah ne istiyorsa, millet ne istiyorsa o olur. Zulüm asla baki kalmaz. Çünkü hak geldi batıl zail oldu. Bizim mücadelemiz haktır, bizim mücadelemiz hakikattir ve insanlığın ihtiyaç duyduğu tek şey adalettir. Adaletle hükmetmeyenler, zelil olmaya mahkûmdurlar” ifadelerini kullandı.

SOLMAZ: HAK YERİNİ BULMUŞTUR

Önder İmam Hatip Liseleri Mezunlar ve Mensupları Derneği Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, polislere başörtüsü yasağı kaldırılmasıyla ilgili adaletin yerini bulduğunu söyledi.  Yeni Türkiye’nin eski Türkiye’den kat kat ötede olduğuna dikkat çeken Solmaz, “Geç kalmış bir karar ama yine de çok sevindik. Hak yerini bulmuş oldu. Bu ülkede başörtülü de birinci sınıf vatandaş muamelesi görmelidir. Şimdiye kadar maalesef başörtülüler hak ettiği bir noktada olamadı. Devlet tarafından maalesef hakkı yönünde ihmal edildi, geriye atıldı. Başörtüsünün yasaklandığı o günlerden bugünlere gelmemiz Türkiye adına olumlu bir gelişmedir. Zaten 4+4+4 ile taşlar yerine oturmuş oldu. Katsayı mağduriyeti, İmam Hatiplerin ortaokulunun açılması, Kuranı Kerim öğreniminin yeniden normal noktaya gelmesi ülkemiz adına sevindirici bir durumdur” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim