• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 25°C Rize
  • BIST: 9883.9 1.72
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Başbakan Davutoğlu: Sayın Bahçeli'ye teşekkür ettim çünkü...

Başbakan Ahmet Davutoğlu İbn-i Sina Hastanesi’nde Ankara patlamasında yaralanan vatandaşları ziyareti sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Başbakan Davutoğlu: Sayın Bahçeli'ye teşekkür ettim çünkü...

Başbakan Davutoğlu, dün düzenlenen hain saldırı sonrası yapılan incelemelerde ilginç bağlantılar tespit edildiğini ifade etti. Davutoğlu, dayanışma amacıyla kendisini ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de teşekkür etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısının hedefinin bütün millet olduğunu belirterek, "Terör saldırılarını gerçekleştirenler ise dünyanın en barbar, en alçak, hain odaklarıdır. Evine gitmek için otobüs durağında bekleyen ya da seyir halinde otobüs içinde sevdiklerine kavuşmak için yola çıkan insanlara karşı böyle bir saldırı gerçekleştirenler, insan olamazlar. Barbarlığın en alçakçasını yapmışlardır. Bu barbarca ve milletimizi hedef alan saldırılar, kesinlikle amacına ulaşmayacaktır" dedi.

Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ile Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen, ailelere taziyelerini sunan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Büyük milletler, zor dönemlerde karşı karşıya kaldıkları sınamalardaki tutumlarıyla tarihe geçerler. Türkiye ateş çemberinin ortasında, demokrasiyle hukuk devletiyle kalkınmasıyla örnek bir performans sergilerken, bütün bu değerlerimize yönelik olarak saldırılar da son dönemlerde artmakta. Hepimiz buna şahit oluyoruz. Türkiye içinde bazı terör odakları, dışarıda onları kullanan bazı çevreler, ülkemizi istikrarsızlaştırmak, demokrasimize darbe vurmak, kalkınmamızı engellemek istiyor. Onun için de dünyanın birçok yerinde görülen terör saldırılarının benzeri, Ankara'da, başkentimizde de dün bir kez daha yaşandı."

Davutoğlu, her şeyden önce bu terör olaylarının asıl hedefinin bütün milletimiz olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu terör saldırılarını gerçekleştirenler ise dünyanın en barbar, en alçak hain odaklarıdır. Evine gitmek için otobüs durağında bekleyen ya da seyir halinde otobüs içinde sevdiklerine kavuşmak için yola çıkan insanlara karşı böyle bir saldırı gerçekleştirenler insan olamazlar. Barbarlığın en alçakçasını yapmışlardır. Bu barbarca saldırılar, milletimizi hedef alan bu saldırılar kesinlikle amacına ulaşmayacaktır. Bir kez daha bu sınamalardan geçerken, milletimizin dün bu saldırının olduğu andan itibaren göstermiş olduğu vakar, kararlılık, dayanışma için bir kez daha takdirlerimi, teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Toplumun her kesiminden teröre karşı yek vücut olduğumuzu hissettiren açıklamaların gelmiş olması bu saldırın siyasi ve ideolojik gerekçesi ne olursa olsun bütün bir milleti ülkemizi hedef aldığını açık şekilde bütün çevrelerin vurgulamış olması önemlidir."

"BU SALDIRILAR KARŞISINDA TOPYEKUN AYAKTA DURMA İRADESİ"


Başbakan Davutoğlu, böyle günlerde terörü yenilgiye uğratacak en önemli konunun, milletin birliği, beraberliği ve topyekun bu saldırılar karşısında ayakta durma iradesi olduğunu vurguladı. Davutoğlu, "Geçmişte bu saldırılar milli birliğimizi, beraberliğimizi, ülkemizin bütünlüğünü yıkamadığı gibi bundan sonra da yıkamayacaktır" dedi. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili yoğun bir çalışma içinde olduklarını anlatan Davutoğlu, saldırının hemen ardından tüm güvenlik birimleriyle bir araya geldiklerini, gece yarısına kadar gelişmeleri takip ettiklerini söyledi. Bakanlar Kurulunda da bu konuları bir kez daha gözden geçirdiklerini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti: 

"Yaralı vatandaşlarımızın da ifade ettiği gibi, 1,5 dakika içinde 15 ambulansımız olay yerine ulaştı ve süratle yaralılarımız intikal etti. Şu ana kadar 35 cenazemizin kimliği tespit edildi, 34'ü ailelerine teslim edildi. Terörist veya teröristlerin üzerinde hala incelemeler devam ediyor. Cesetleri üzerinde DNA çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Dün ve bugün yapılan çalışmalar neticesinde, bu hain saldırının kaynağı açık bir şekilde tespit edilmiştir. Şu anda DNA çalışmaları sürüyor. En kısa sürede çok net bir şekilde fail ve arkasındaki güçler ortaya konulacak, tespit edilecektir.

Şu ana kadar 11 gözaltı yapıldı. Bütün bir network, bütün bir ağ ortaya çıkartılıyor. Onun için şu anda elimizde olan bilgileri paylaşırken son derece teenniyle davranıyoruz. Çünkü hala üzerinde çalıştığımız ve ortaya çıkarılması gereken bir cinayet şebekesi, bir terör şebekesi var. Fakat bunun kaynağı bellidir. Türkiye 23 Temmuz'dan bu yana birçok terör örgütüne karşı kapsamlı bir mücadele veriyor. Daha önce de verdik, 30 yılı aşkın süredir bu mücadeleyi sürdürüyoruz." 
Davutoğlu, bu son mücadelede, teröristlerin alanda karşı karşıya kaldıkları ağır hezimet ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin, polis, jandarma, bütün güvenlik birimlerinin gösterdiği üstün başarının teröristleri bu kez savunmasız insanlara yönelttiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim