• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 13°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9716.77 0.00
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

"Bana Sadece 4 Yıl Yetki Verin"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bana sadece 4 yıl yetki verin. 4’üncü yılın sonunda Türkiye’de yoksulluğu tarihe gömeceğim” dedi. Artvin mitinginin ardından karayolu ile Gürcistan’ın Batum Hava...
Bana Sadece 4 Yıl Yetki Verin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bana sadece 4 yıl yetki verin. 4’üncü yılın sonunda Türkiye’de yoksulluğu tarihe gömeceğim” dedi.

Artvin mitinginin ardından karayolu ile Gürcistan’ın Batum Havalimanı’na giden, oradan da özel uçakla Samsun’a gelen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan mitingde binlerce Samsunluya seslendi.

“BANA SADECE 4 YIL VERİN”

Vatandaşlardan sadece 4 yıllık yetki isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Geldiniz ülkeyi 13 yıldır yönettiniz. 13 yıl sonunda 6 milyon 200 bin işsiziniz var. 17 milyon yoksulunuz var. Atama bekleyen 350 bin öğretmen adayınız var. Yanlış dış politika nedeniyle 2 milyon Suriyelimiz var. Bunlara şu ana kadar 5.5 milyon dolar para harcadınız. O vatandaşa deyin ki; ‘benim su söylediklerim doğru mu?’ verdiğimiz bu rakamlara hükümet de itiraz etmiyor. CHP diyor ki; ‘yaşanacak bir Türkiye’ kuracağız. 13 yıl kredi verdik olmadı. Bana sadece 4 yıl için yetki verin. 4 yılda 17 milyon yoksul olmayacaktır. 4 yılda Türkiye Cumhuriyeti topraklarında hiçbir aile ’ben yoksulum’ demeyecektir. Ben 4’üncü yılın sonunda yoksulluğu bu ülkede tarihe gömeceğim” diye konuştu.

"ARAMIZDA AĞRI DAĞI KADAR FARK VAR"

Samsun’dan Ankara’ya seslenen Kılıçdaroğlu, “Hükümet Meclis’e ‘yabancıların çalıştırılması’ hakkında kanun tasarısı sundu. Senin ülkende 6 milyon 200 bin işsiz var. Sen adam getireceksin çalıştıracaksın. Sen 6 milyon 200 bin kişiye iş bul öpüp başımızın üzerine koyalım. Yapmıyorsun yabancıları getirip çalıştıracaksın. İşsizlerin ailesine sesleniyorum. Siz gideceksiniz size ‘iş yok’ diyecekler siz de ‘madem öyle size de oy yok’ diyeceksiniz. ‘Parayı nereden bulacaksın’ diyorlar. Hayatımda duyduğum en saçma soru. İnsanca yaşaması için, iki bayramı insanca geçirmesi için, Kurban Bayramı’nda kurbanını kesmesi için veriyoruz. Samsun’dan sesleniyorum, Ankara’dakiler duysun. CHP iktidarında o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim. Bütün hortumları keseceğim, parayı da millete vereceğim. Herkes kazanacak hortumcu kaybedecek. Aramızda Ağrı Dağı kadar fark var” şeklinde konuştu.

"MAZOTTA KDV’Yİ SIFIRLAYACAĞIM"

Samsun’da tarımın ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Samsun’un her şeyini biliyorum. Son 13 yılda 2 Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Çünkü çiftçi zarar ediyor. Türkiye’de sorunlu olan bütün yurttaşların dertlerini biliyorum. Kamyon şoförlerine kesilen cezaları biliyorum. Ne sorun varsa çözümü var. Yeter ki ahlaklı siyaset olsun, yeter ki halkı düşünen siyaset olsun. Çiftçi son 13 yılda 2 Trakya büyüklüğünde alanı ekmiyor. Çünkü zarar ediyorum diyor. CHP olarak düşündük, mazot 4 TL dediler, ben de söz verdim. Çiftçiye mazot CHP iktidarında 1.5 TL olacak. Petrolün dışarından geldiğini biliyorum. Çiftçi kardeşim artık sen de uyan. Senin en temiz duygularını sömürdüler. Senin de bu ülkede katkın var. Senin kazanman lazım, kim üretiyorsa başımın üstünde. Yeter ki üretsin, yeter ki istihdam oluştursun. Onlar yakutta, pırlantada KDV ödemeyi sıfırladılar. Ben de mazotta KDV’yi sıfırlayacağım. Üreten insanı baş tacı yapacağım.”

Konuşmasında Maliye Bakanı’na seslenen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “‘Asgari ücret bin 500 TL olacak’ dedim. Maliye Bakanı, ‘asgari ücreti bin 500 TL yapmak işçiye zulümdür’ diyor. Sarayda 14 bin TL alırken zulüm değil de, işçiye bin 500 TL ödediğiniz zaman mı zulüm oluyor. Sözüm söz bin 500 TL vereceğim. Ben 7 kişilik bir ailenin tek üniversite okuyan çocuğuyum. Üniversiteye başladığım yıl ilk kez pardösüm oldu. Devletin en kilit noktalarında çalıştım. Siyasete girdiğim gün mal varlığımı internet sitesine koydum. Kimseyi soymadım, kul hakkı yemedin, izin de vermedim. Diyorlar ki parayı nereden bulacaksın. Ben asla ve asla ne ben ne de CHP’li bakanların yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Bizim evlerimizde ayakkabı kutuları olmayacak. Türkiye dünyanın en büyük 18’inci ekonomisi. Kendilerine gelince para var. İhaleye girince para var. Kaçak saraya gelince para var. Emekliye, çiftçiye gelince para yok. Para yoksa ‘sana da oy yok’ diyeceğiz.”

"EV SAHİBİ OLMAYANLARI 277 TL SABİT FİYATLA EV SAHİBİ YAPACAĞIZ"

Ev sahibi olmayanları 277 TL sabit fiyatla ev sahibi yapacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Sandığa giderken CHP iktidarı için, CHP’ye oy vermeyen bir vatandaşımızla birlikte gidin ve onu ikna edin. Oyumuzu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisine verelim. Halkın polisi olduğunuz sürece sizin bütün sorunlarınızı çözmeye CHP olarak söz veriyoruz. 1 saat diyorsanız 1 saat, 5 saat diyorsanız 5 saat, 24 saat diyorsanız 24 saat, 36 saat diyorsanız 36 saat sizin için çalışacağım. Sizin için emek harcayacağım. Sizin için alın teri dökeceğim. Benim döktüğüm her alın teri size feda olsun. Güzel Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz. Yaşanacak Türkiye’yi yeniden oluşturacağız. Huzur içinde, barış içinde, gerginlik istemiyorum, bu millet huzur istiyor, barış istiyor. Bu millet dostluk istiyor.” dedi

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Samsun’dan ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim