• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 22°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Bakan Babacan: "Çözüm Süreci Demek..."

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcı Ali Babacan, ”Çözüm süreci herkesin etnik kökeni, dini inancı ne olursa olsun özgürlüklerden doyasıya yararlanmasıdır" dedi. Hatay’da düzenlenen AK Parti, Mahalle...
Bakan Babacan: Çözüm Süreci Demek...

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcı Ali Babacan, ”Çözüm süreci herkesin etnik kökeni, dini inancı ne olursa olsun özgürlüklerden doyasıya yararlanmasıdır" dedi.

Hatay’da düzenlenen AK Parti, Mahalle temsilcileri toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, iktidarları döneminde ülkenin çok önemli ekonomik reformlar gerçekleştirdiği ve kalkınma yolunda büyük mesafeler aldığını söyledi. 2002’nin Türkiye’si ile bugünün Türkiye’sinin birbirinden çok çok farklı olduğunun altını çizen Babacan, "İktidara geldiğimizde 230 milyar dolarlık milli gelirle biz teslim aldık. Geçen yıl 800 milyar dolar gibi bir milli gelire ulaştık. 36 milyar dolar ihracattan 160 milyarlık ihracata ulaştık. Türkiye her alanda gelişti kalkındı. Türkiye’nin eğitim hizmetleri, sağlık hizmetleri çok farklı noktaya geldi. Türkiye bir sanayi ülkesi oldu. Ama tarımı da unutmadık. Şu anda Türkiye tarımsal üretimde dünyada 7’inci ülke konumunda. Gelen turist açısından baktığımızda dünya’da 6’ıncı ülke. Her alanda kalkındık yeter ki dostluk olsun kardeşlik olsun. Birlik olsun beraberlik olsun. Farklılıkların bir arada yaşayacağı ve farklılıkların bir zenginlik olduğu bir anlayışla hep beraber komşularımıza vatandaşlarımıza sarılalım, beraber aynı amaçla yürüyelim ve hep beraber ülkemizi kalkındıralım" dedi.

Ortadoğu’da yaşanan olaylara da değinen Babacan, şöyle devam etti:

”Hemen sınırın öteki tarafından gelen kardeşlerimize bakalım. Oradaki yaşanan zülmden gelen kardeşlerimizin anlattıklarına bakalım. Birlik beraberlik olmayınca demokratik bir sistem olmadıktan sonra ülkede istikrar olmadıktan sonra bir ülke ne hale geldiğini görüyorsunuz. Bizim her gün yüreğimiz parçalanıyor. 300 binin üzerinde Suriyeli kardeşimiz hayatını kaybetti. milyonlarca göçmen var. Irak’a gidiyorsunuz, büyük bir istikrarsızlık var. Mezhep odaklı bir anlayışının ’Ben Irak merkez hükümetiyim’, ’Ben şii bir başbakanıyım ve sadece şiilerle ilgilenirim’ demenin sonucunu şu anda bu ülkede görüyorsunuz”.

Çözüm süreciyle yaşanan gelişmelere değinen Ali Babacan, “Çözüm sürecinin özü nedir arkadaşlar, çözüm süreci T.C vatandaşı olan herkesin etnik kökeni, mensubu olduğu din ne olursa olsun herkesin özgürlüklerden doyasıya yararlanmasıdır. Bir de devletin tüm vatandaşlara aynı samimiyetle yaklaşmasıdır. Vatandaşlığın temelinde birlik, beraberlik, kardeşlik var. Bunun için mücadele verdik ve hamdolsun güzel sonuçları da alıyoruz. Aslında bu topraklar tarihimize baktığımızda hep bir arada kalmaktan bir arada olmamızdan kaynaklı, beraberliğe bağlı bir huzur ve kardeşlik ortamını yaşatmıştır” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim